ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, περιόδευσε το πρωί στο εμπορικό κέντρο του Βόλου και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του Κινήματος για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αύριο το πρωί, ώστε να δοθεί χειροπιαστή λύση στους υπέρογκους λογαριασμούς που πληρώνουν οι πολίτες και να προστατευθεί το οικογενειακό εισόδημα. Στηλίτευσε μάλιστα την ατολμία της Κυβέρνησης καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσουν την εν λόγω πρόταση, που υπάρχει στην εργαλειοθήκη παρεμβάσεων, που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη-μέλη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισκέφτηκε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Και εδώ στο Βόλο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η περιπέτεια της ενεργειακής κρίσης υπονομεύει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να πάρει την Ιβηρική εξαίρεση βάζοντας πλαφόν στη χονδρική τιμή. Κάτι που πέτυχαν ο κ. Σάντεθ και ο κ. Κόστα. Άρα άμεσα πρέπει να ασκήσει μια άλλη πολιτική, που ήδη βρίσκεται στην εργαλειοθήκη των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και αυτή είναι το πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας. Είναι ο μόνος τρόπος , η μόνη πολιτική απόφαση που θα σταματήσει τους υπέρογκους λογαριασμούς, που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Πλαφόν στη λιανική τιμή αύριο το πρωί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όλα τα υπόλοιπα όπως το να στείλουμε τους καταναλωτές να διεκδικήσουν δικαστικά το πάγωμα στη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι μακροπρόθεσμες περιπέτειες. Αύριο το πρωί πολιτική λύση με πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ-ΡΕΚΟΡ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ-ΡΕΚΟΡ

Στο πλαίσιο συνέντευξης, που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε αυστηρή κριτική τόσο στην ατολμία της κυβέρνησης να προστατεύσει το εισόδημα των νοικοκυριών από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια όσο και αναφορικά με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ να μην πληρώνουν οι καταναλωτές τη ρήτρα αναπροσαρμογής έως ότου κριθεί η νομιμότητά της από τη Δικαιοσύνη.

«Δείχνουν ότι είναι αμετανόητοι. Ας υποθέσουμε ότι τα δικαστήρια δεν βγάλουν ευνοϊκή απόφαση, θα έρθουν τεράστιοι λογαριασμοί σε όλους τους Έλληνες! Γιατί δεν κάνουμε αυτό που υπάρχει στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν; Πλαφόν στη λιανική τιμή . Δυο είναι πανευρωπαϊκά τα εργαλεία: Κάποιες χώρες βάζουν πλαφόν στη λιανική τιμή –αυτό πρέπει να κάνει και η Ελλάδα- και άλλες χώρες όπως αυτές στην Ιβηρική Χερσόνησο, πέτυχαν εξαίρεση βάζοντας πλαφόν στη χονδρική τιμή 50 ευρώ τη μεγαβατώρα. Το πέτυχαν γιατί η εξάρτηση τους από το φυσικό αέριο είναι πάρα πολύ μικρή. Είναι 2,5 φορές κάτω από την εξάρτηση της Ελλάδας. Τσίπρας – Μητσοτάκης έχουν την απόλυτη ευθύνη για την τεράστια εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο που οδηγεί το τιμολόγιο σε ρεκόρ αύξησης συγκριτικά με άλλα κράτη» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο λαϊκισμός και το πελατειακό κράτος συνέτριψαν πολλές από τις ευκαιρίες της χώρας ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και «πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» συμπλήρωσε.

«Με ενοχλεί να μου βάζουν ψευτοδιλήμματα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Ο ένας μας λέει για προοδευτικά μέτωπα. Ποιο είναι το προοδευτικό μέτωπο; Τη μια σφιχταγκαλιάζεται με τον Πάνο Καμμένο της Ακροδεξιάς, την άλλη σφιχταγκαλιάζεται με τον ανορθολογικό, απαξιωτικό τρόπο συμπεριφοράς του κ. Πολάκη. Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για ρεαλισμό και ορθό λόγο. Είναι ρεαλισμός να έχεις φτιάξει ένα επιτελείο πέντε ανθρώπων στο Μαξίμου; Να διοικεί με πέντε φίλους και συγγενείς μια χώρα; Ρεαλισμός είναι: βλέπω το πρόβλημα, το βάζω κάτω και το λύνω. Πρόοδος είναι να έχουμε στο μυαλό τους πιο ευάλωτους, τους ανθρώπους του μόχθου, την παραγωγική Ελλάδα. Αυτά τα δυο στοιχεία είναι στο πυρήνα της πολιτικής μου» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Το δίλημμα είναι: Με δυο πρωθυπουργούς που απέτυχαν και συσσώρευσαν νέα προβλήματα στις πλάτες του ελληνικού λαού ή με μια πολιτική λύσεων, την πολιτική του συγκεκριμένου; Αυτό είναι το δίλημμα και ζητώ από τον ελληνικό λαό να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Σε ηγέτες αυταρχικούς, αναθεωρητές, που δεν σέβονται το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο έχουμε κοινή απάντηση: Οικονομικές κυρώσεις και δεν δίνουμε εξοπλισμούς ως ΕΕ , όπως προσωπικά έχω πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή Απριλίου για την Ελλάδα εκτιμάται ότι κυμαίνεται στο 9,4% έναντι 8% τον Μάρτιο.

Το γεγονός πλέον ότι ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών στην Ελλάδα υπολογίζεται περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες πλέον πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, όταν τον Μάρτιο ήταν μισή ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον μέσο όρο, και είναι ο έκτος υψηλότερος της Ευρωζώνης καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεσματικά.

Αυτή η αναποτελεσματικότητα έχει ξεκάθαρα και ιδεολογικό υπόβαθρο και οφείλεται στο ότι η Κυβέρνηση επιλέγει να επιτρέπει στο ενεργειακό ολιγοπώλιο της χώρας και στα golden boys που το διοικούν να κερδοσκοπούν ασύστολα εις βάρος των νοικοκυριών ενώ και η ίδια κερδοσκοπεί με τα αυξημένα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι έξι χώρες με τον υψηλότερο εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή κυβερνώνται από συντηρητικές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και αυτήν της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ξορκίσει το κακό προβλέποντας την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες. Ωστόσο η Ελλάδα ήδη κατατάσσεται προτελευταία στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι η ακρίβεια κατασπαράζει ήδη την αγοραστική δύναμη κυρίως των πιο ευάλωτων νοικοκυριών της χώρας.

Η εισαγωγή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και η μείωση των φόρων κατανάλωσης που προτείνονται μόνο από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι μονόδρομος. Αν η Νέα Δημοκρατίας εμείνει στη συντηρητική λογική της η ηλεκτροπληξία που πλήττει τα νοικοκυριά σύντομα θα κάψει και την ίδια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αύριο Σάββατο 30 Απριλίου θα επισκεφθεί στις 11:30 το πρωί τον αγροτικό συνεταιρισμό Αγχιάλου και ακολούθως θα μεταβεί στο Δημαρχείο Αλμυρού.

Την Κυριακή 1 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι ο κ. Ανδρουλάκης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο εκτελεσθέντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.