ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ «ΚΑΥΣΙΜΑ»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, περιόδευσε το πρωί στο εμπορικό κέντρο του Ευόσμου. Συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες για το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, που όπως μετέφεραν στον κ.Ανδρουλάκη κατατρώει τα εισοδήματά τους.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων-ασπίδα στην κοινωνία, όπως η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και στην αύξηση του τιμολογίου, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η αύξηση στα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιδείξει μια τεράστια ατολμία. Την περίοδο της πανδημίας αποφάσισε μια τεράστια δημοσιονομική επέκταση 43 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υποστηρίζει ότι είναι δημοσιονομικά υπεύθυνος ενώ την περίοδο της πανδημίας επέδειξε δημοσιονομική ανευθυνότητα και τώρα δεν έχει το περιθώριο να κάνει τις παρεμβάσεις που κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη για να μειώσει το κόστος ενέργειας. Μήνες τώρα έπρεπε να πει ότι θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών γιατί υπάρχει κερδοσκοπία» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δηκτικός ήταν για την αναγνώριση εκ μέρους του Πρωθυπουργού της αναγκαιότητας της κοινωνικής στέγης, πρόγραμμα που ο κ.Ανδρουλάκης έχει προτείνει προ μηνών και μάλιστα συζήτησε με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα. «Ο Πρωθυπουργός λέει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έχει θέσεις. Μετά καταλαβαίνει ότι αυτό που λέμε, είναι υλοποιήσιμο και προσπαθεί να βρει και αυτός κάτι να πει. Είναι δυνατόν, αν το πιστεύει ως πολιτική, στο ταμείο ανάκαμψης που οι Πορτογάλοι έβαλαν 26.000 κατοικίες, οι Ισπανοί 20.000 κατοικίες, οι Ιταλοί 10.000 κατοικίες, η Ελλάδα, που το ξέρει το πρόβλημα ο κ. Μητσοτάκης όπως υποστηρίζει, να έχει βάλει μόλις 70 σπίτια στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη; Αυτή είναι η γνώση του και η ευαισθησία του για αυτό το πολύ μεγάλο θέμα;»

Αναφερόμενος στα θέματα της δημόσιας υγείας την παραμονή της διεξαγωγής του περιφερειακού συνεδρίου για την Υγεία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε την αντίστιξη της επιλογής της κυβέρνησης της ΝΔ να διοχετεύσει στην δημόσια Υγεία μόλις το 4,5% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ για παράδειγμα η Ιταλία διοχετεύει το 10%.

«Εμείς δεν λαϊκίζουμε. Η απάντηση στον λαϊκισμό είναι μόνο μια. Το παράδειγμα μιας άλλης χώρας, που απαντά στο πρόβλημα. Αν αυτά που προτείνουμε, τα κάνουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορούν να υλοποιηθούν στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στοίχημα για την παράταξη μας αποτελεί να είναι η ισχυρότερη προοδευτική δύναμη ευθύνης του τόπου, που θα μιλά για όλα με υπευθυνότητα και όχι μικροκομματικά. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα . Διαιρούν την κοινωνία για θέματα που ο λαός έπρεπε να είναι ενωμένος και να απαντά με ομόνοια και αντίληψη του διεθνούς περιβάλλοντος. Φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ είναι να δείξει ένα άλλο δρόμο» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

undefined

undefined

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-OΡΓΑΝΩΣΗΣ

Στο πλαίσιο της αυτο-οργανωσης του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής προγραμματίζονται οι εξής κομματικές δράσεις:

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/4

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Σπυρόπουλος Ανδρέας μέλος Π.Σ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 11-20.30 (Αλμυρός -Βελεστίνο- Στεφανοβίκειο- Ζαγορά -Αργαλαστή)

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ : Μαργαρίτης Θεόδωρος μέλος ΚΠΕ,

Κουκουδάκη Μάρα μέλος ΚΠΕ

Μαντούδι ώρα 11.00 στην αίθουσα Δημαρχείου

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/4

Ν.Ε. ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (Β1)

ΟΜΙΛΗΤΗΣ : Γιώργος Καμίνης βουλευτής Επικρατείας

Ολομέλεια οργανώσεων Ζωγράφου- Βύρωνα- Καισαριανής

Ώρα 19.00 ΣΙΝΕ ΑΛΕΚΑ (3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13 -Πλατεία Γαρδένια, Ζωγράφου)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Κοντά σε μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, που πρωτοπορούν με την καινοτόμο σκέψη τους και την επινοητικότητα τους στη ρομποτική, βρέθηκε το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκεπτόμενος τον Πανελλήνιο Τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας, που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδες μαθητών κέρδισαν τις εντυπώσεις δημιουργώντας πληθώρα ρομποτικών projects.

Από μια υποβρύχια κάψουλα μεταφοράς cargo και ένα μη επανδρωμένο σκάφος για τη μεταφορά φαρμάκων σε μικρά απομονωμένα νησιά έως έξυπνα ρομπότ, που μεταφέρουν φαγητό και κλινοσκεπάσματα στους διαδρόμους νοσοκομείων ή ακόμη και αυτόματους “πωλητές” δεμάτων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εντυπωσιάστηκε από το κέφι και την εφευρετικότητα των παιδιών καθώς ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες, οι οποίες διεκδικούν παγκόσμια διάκριση μεταξύ των είκοσι καλύτερων του κόσμου στον καλοκαιρινό διαγωνισμό που θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ TV100

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό TV100 σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την συζήτηση περί συνεργασιών ανέφερε: «Εμείς σεβόμαστε το Σύνταγμα και θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε την πρώτη Κυριακή η χώρα να έχει σταθερότητα. Σταθερότητα όμως δεν σημαίνει στασιμότητα, αλλά η χώρα να αποκτήσει ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, το οποίο θα υπηρετήσει ένα υψηλού επιπέδου δυναμικό. Με αυτά τα χαρακτηριστικά που βάζω δεν θα δώσω κανένα σωσίβιο σε δυο πρωθυπουργούς, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα, και το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης τους το βίωσε ο ελληνικός λαός».

Για την ακρίβεια άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας ότι «η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις κλιμακώθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ξεκίνησαν όμως από τον Σεπτέμβριο και ο αρμόδιος Υπουργός τότε έβγαζε selfie στα σούπερ μάρκετ λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (…)Από το Γενάρη λέω «φορολογήστε τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών ενέργειας» και ο κ.Μητσοτάκης αμφιταλαντεύεται ακόμη».

Αναφερόμενος στην αυτό-οργάνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι επιδιώκει μια βαθιά δημοκρατική παράταξη, όπου τα μέλη της δεν είναι απλοί χειροκροτητές των αρχηγικών διαδικασιών. «Το όνομα μας είναι η ψυχή μας, είναι η ιστορία μας και γι’ αυτό στις 8 Μαΐου σε μια άλλη κάλπη θα επιλέξουμε το όνομα και το σύμβολο μας, που θα είναι η σημαία μας στις επόμενες εκλογές» κατέληξε.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΜΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ»

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να ξαναζήσει μέρες κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας ο ελληνικός λαός».

Από τη Θεσσαλονίκη και το προσυνέδριο για τη Δημόσια Υγεία εγκαινιάστηκε η διαδικασία συνδιαμόρφωσης με τους πολίτες των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του επισήμανε ότι η εποχή μας επιτάσσει ουσιαστικό προοδευτικό λόγο, που θα προσεγγίζει τα προβλήματα των πολιτών με τη λογική, και όχι με τη διχόνοια. «Πλήρωσε ο ελληνικός λαός τα “διαίρει και βασίλευε” της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να ξαναζήσει ο ελληνικός λαός μέρες κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας. Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ. Αυτό γινόμαστε μέρα με τη μέρα, ως ισχυρή δύναμη. Στα πρόσωπά σας συναντώ την ελπίδα και την πίστη. Σε όλη την Ελλάδα όλες οι γενιές μαζί καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα αυτή η παράταξη να παίξει όχι ένα ρυθμιστικό ρόλο, όπως θέλουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας. Αλλά να γυρίσει σελίδα η πατρίδα μας» επισήμανε.

«Στις 8 Μαΐου εκλέγουμε νομαρχιακές, δημοτικές οργανώσεις και συνέδρους για το συνέδριο που θα γίνει στις 20-22 Μαΐου. Την ίδια μέρα, όπως δεσμεύτηκα και τον Δεκέμβριο, αποφασίζουμε για το σύμβολό μας και το όνομά μας, γιατί το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Είναι η ιστορία μας και αυτή την ιστορία θα τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας επανέλαβε ότι κλιμακώθηκαν λόγω του πολέμου υπογραμμίζοντας την κυβερνητική ατολμία να λάβει άμεσα μέτρα, τα οποία σημειωτέον προβάλει το Κίνημα και ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Ιανουάριο.

«Από τις αρχές του χρόνου μιλήσαμε για την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών των μεγάλων εταιρειών ενέργειας. Μιλήσαμε για την επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Μέτρα που ήδη εφαρμόζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Σχετικά με τα θέματα Δημόσιας υγείας ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η δημοκρατική παράταξη είναι ταυτισμένη με τις μεγάλες τομές στο σύστημα υγείας «καθώς ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με το Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό στις αρχές της δεκαετίας του 1980, που οραματίστηκαν και πραγμάτωσαν μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη μεταπολεμική Ελλάδα».

Επισήμανε την διαφορετική προσέγγιση της κυβέρνησης στις πολιτικές για την Υγεία σε σχέση με την στόχευση άλλων ευρωπαϊκών προοδευτικών κυβερνήσεων. «Η χώρα μας διαθέτει για την υγεία μόλις το 4,5% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ η Πορτογαλία το 7,5% και η γειτονική μας Ιταλία το 10%» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πρέπει να αποτελεί τον πυρήνα των σύγχρονων υγειονομικών μεταρρυθμίσεων, καθώς υπάρχει σημαντική υποχρηματοδότηση και έλλειψη σοβαρού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της, ακόμα και σήμερα».

undefined

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.