ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ

Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, η γραμματέας Ε. Λιακούλη και οι γυναίκες μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος υποδέχτηκαν 17 γυναίκες από το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Ουκρανία, την Συρία και χώρες της Αφρικής.

Θύματα ρατσισμού και έμφυλης βίας, που χάρις την συνδρομή του κοινωνικού δικτύου «Μέλισσα» επαναπροσδιορίζουν την ζωή τους στην χώρα μας.

«Στο τραπέζι αυτό μας ένωσε ο πόλεμος, μια ελληνική πόλη, η Μαριούπολη, ισοπεδώνεται» περιέγραψαν τη φρίκη της πολεμικής σύρραξης γυναίκες από την Ουκρανία που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς συμπληρώνοντας ότι «η μέρα αυτή προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη για να ακουστεί ηχηρά το μήνυμα κατά του πολέμου».

Έξι Αφγανές βουλευτές και τρεις δημοσιογράφοι αφηγήθηκαν πως δραπέτευσαν από το καθεστώς των Ταλιμπάν συγκλονίζοντας αναφερόμενες στην ώρα του αποχωρισμού από τα μικρά παιδιά τους.

«Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει χρώμα» τους ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα εκπαίδευσης, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και κάλυψης της ανάγκης διαμονής των προσφύγων. Μάλιστα υπενθύμισε την πρόταση του στο πλαίσιο της συνόδου των ευρωπαίων σοσιαλιστών να υπάρξει κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ουκρανών προσφύγων σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ.

«Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο σεβασμός της ανάγκης κάθε ανθρώπου να ευημερήσει, να δημιουργήσει, να ζήσει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας. Δυστυχώς αυτή η συνάντηση γίνεται σε μια στιγμή όπου η ανθρωπότητα συγκλονισμένη, σοκαρισμένη, παρακολουθεί τα τραγικά γεγονότα της βάρβαρης εισβολής του κ. Πούτιν στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Από την πλευρά της η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «το μήνυμα σήμερα είναι δυνατό και εκπέμπεται από εσάς που βιώσατε πόλεμο, πολιτική δίωξη, ακρωτηριασμό και ρατσισμό. Οι σοσιαλδημοκράτες παλεύουμε για μια Ευρώπη και ένα κόσμο που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Εκ μέρους της Κ.Ο. στη συνάντηση παρέστησαν οι: Ν. Γιαννακοπούλου, Τ. Αντωνίου και Χ. Κεφαλίδου.

Ανοίγοντας την συζήτηση ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

Είναι μεγάλη μας τιμή η παρουσία του Δικτύου Μέλισσα στα γραφεία της κοινοβουλευτικής μας ομάδας για να συζητήσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο σεβασμός της ανάγκης κάθε ανθρώπου να ευημερήσει, να δημιουργήσει, να ζήσει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας.

Και δυστυχώς αυτή η συνάντηση γίνεται σε μια στιγμή όπου η ανθρωπότητα συγκλονισμένη, σοκαρισμένη, παρακολουθεί τα τραγικά γεγονότα της βάρβαρης εισβολής του κ. Πούτιν στην Ουκρανία.

Καταδικάζουμε αυτή την βάρβαρη εισβολή, είναι μια πληγή που άνοιξε στην καρδιά της Ευρώπης, που δημιουργεί εκατομμύρια πρόσφυγες. Έχουμε κοντά μας σήμερα γυναίκες από την Ουκρανία και από το Αφγανιστάν, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις επιπτώσεις του πολέμου στις κοινωνίες, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων, δημιουργεί δεδομένα που δεν μπορούν εύκολα να ανατραπούν.

Εμείς ευχόμαστε, να σταματήσει γρήγορα αυτή η σύρραξη, αυτή η παράνομη εισβολή. Από την πλευρά μου ζήτησα την προηγούμενη εβδομάδα από την Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών να πρωτοστατήσουμε ώστε να υπάρξει μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ουκρανία προς τα Ευρωπαϊκά κράτη, ώστε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Πέρα από τις κυρώσεις που πιέζουν τη Ρωσία να σταματήσει την εισβολή, πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια να επιμείνουμε τα κράτη-μέλη να αγκαλιάσουν τους πρόσφυγες και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον σταθερότητας στη νέα τους ζωή όσο διαρκεί αυτή η σύρραξη.

Και πάλι σας ευχαριστώ που είσαστε εδώ και θα είναι μεγάλη μας χαρά να ακούσουμε τις αγωνίες σας και να συζητήσουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο Μέλισσα.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ερώτηση σε τρεις υπουργούς κατέθεσαν 5 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, αναδεικνύοντας το πρόβλημα του υψηλού ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις μεταποίησης και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στη βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων αλλά και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι κ.κ. Κατρίνης, Αρβανιτίδης, Πάνας, Σκανδαλίδης και Κωνσταντινόπουλος και απευθύνεται στους κ.κ. Σκρέκα, Γεωργιάδη και Σταϊκούρα, επισημαίνεται η αδικαιολόγητη εκτόξευση των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που εκτοξεύει το ενεργειακό κόστος για τις ελληνική βιομηχανία και τις επιχειρήσεις μεταποίησης.

Τονίζεται ότι η επιβάρυνση της Ελληνικής βιομηχανίας από την εκτόξευση των διεθνών χρηματιστηριακών τιμών φυσικού αερίου (TTF) είναι σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με εκείνη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν ότι η επιδότηση των 65 ευρώ/MWh, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες τιμές ενέργειας και στηλιτεύουν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αύξησε κατά 25% την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια της κρίσης, με την ελληνική αγορά να αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή αγορά όπου το 100% της παραγόμενης ενέργειας περνάει μέσα από το χρηματιστήριο ενέργειας.

Επισημαίνουν ότι πολλές χώρες – μέλη της Ε.Ε. έχουν, εδώ και μήνες, προβεί στη λήψη πιο στοχευμένων μέτρων για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες τους.

Συγκεκριμένα:

-4 χώρες (Γαλλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ισπανία) έχουν προβεί σε ρυθμίσεις για τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ενέργειας

-11 χώρες έχουν μειώσει είτε τον φόρο ενέργειας είτε τον Φ.Π.Α.

-6 χώρες έχουν προβεί σε ρύθμιση των εκτάκτων κερδών που προκύπτουν για τους προμηθευτές από τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας

Εκφράζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από το Κίνημα Αλλαγής, θεωρούν αναγκαία τη φορολόγηση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και έχουν κέρδη, προκειμένου από τα έσοδα αυτά να ενισχυθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά που στενάζουν κάτω από το υπέρογκο πλέον ενεργειακό κόστος.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής απευθύνουν 6 ερωτήματα προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης:

1) Για ποιους λόγους δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα ολοκληρωμένες πολιτικές που θα ενισχύσουν ή και θα θωρακίσουν τις μεταποιητικές μας μονάδες και περιορίζονται μόνο σε επιδοτήσεις

2) Γιατί δεν έχουν ερευνήσει τα σχετικά μοντέλα που εφαρμόζονται στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες και δεν έχουν αξιολογήσει τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, ώστε να τα προσαρμόσουν στα ελληνικά δεδομένα

3) Είναι τελικά στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να προστατεύσει τις ελληνικές βιομηχανίες ή απλά περιμένει τις όποιες αποφάσεις ληφθούν σε επίπεδο Ε.Ε.

4) Ποιά μέτρα σχεδιάζει να λάβει σε βραχυπρόθεσμο αλλά και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα

5Αν η κυβέρνηση θα προβεί σε ρύθμιση της ενεργειακής αγοράς ώστε να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν

6Αν προτίθεται η κυβέρνηση να επαναπροσανατολίσει η κυβέρνηση τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των δικτύων

Γ. ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Λίγες μόνο μέρες μετά την εφαρμογή του, το μέτρο για τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών αποκλειστικά σε δημόσιες δομές υγείας και όχι σε ιδιώτες γιατρούς, έχει επιφέρει ήδη πλείστα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Η ταλαιπωρία εκείνων που αναζητούν έκτακτη ιατρική βοήθεια, όπου απαιτείται παράλληλα συνταγογράφηση φαρμάκων ή εμβολίων, δημιουργεί κύμα αγανάκτησης. Τα ραντεβού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας καθυστερούν. Ο ανασφάλιστος δεν μπορεί ούτε να εφοδιαστεί παραπεμπτικό εξετάσεων, αλλά ούτε να αγοράσει τα φάρμακα χωρίς ηλεκτρονική ιατρική συνταγή (αντιβιοτικά – ψυχιατρικά φάρμακα). Ως συνέπεια, ανασφάλιστοι ασθενείς που χρειάζονται άμεσα φαρμακευτική αγωγή για νοσήματα, όπως λοιμώξεις του αναπνευστικού -ακόμα και covid19, του ουροποιητικού αλλά και ψυχιατρικά νοσήματα, μένουν χωρίς έγκαιρη θεραπεία, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την εξέλιξη της νόσου και την υγεία τους.

Είχαμε επισημάνει εξαρχής, ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου εν μέσω πανδημίας, με το δημόσιο σύστημα υγείας υπερφορτωμένο και τους γιατρούς στα όρια της εξάντλησης, θα οδηγούσε στην ταλαιπωρία των πολιτών και την αντίδραση των γιατρών. Επιπλέον, θεωρούμε απαράδεκτη την έλλειψη εμπιστοσύνης της κυβέρνησης απέναντι στους ιδιώτες γιατρούς συλλήβδην. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση προσφέρει τρόπους ελέγχου των πολλαπλών ΑΜΚΑ και της δαπάνης των ανασφάλιστων.

Είναι ανευθυνότητα από την πλευρά της κυβέρνησης να νομοθετεί ένα μέτρο χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως την ομαλή εφαρμογή του. Είναι ανεπίτρεπτο να μένουν οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες χωρίς άμεση πρόσβαση σε θεραπεία. Η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και δικαίωμα όλων των πολιτών και η Πολιτεία οφείλει να το εξασφαλίζει σε όλους, χωρίς διακρίσεις.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να εγκαταλείψει άστοχες και προκλητικές δηλώσεις ότι δήθεν ο «κόσμος δεν κρυώνει» κι ότι «μόνο οι πλούσιοι βάζουν πετρέλαιο στα αυτοκίνητα».

Τα προβλήματα που φέρνει η ενεργειακή κρίση είναι πολύ σοβαρά και πολύ πιεστικά για να αντιμετωπίζονται με ατάκες και λαϊκισμό.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις περιμένουν λύσεις, εδώ και τώρα. Εμείς επιμένουμε να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της λογικής.

Προτείνουμε για πολλοστή φορά:

– Την άμεση εισαγωγή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

– Τη φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, με ειδική εισφορά.

– Τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και του ΕΦΚ στα καύσιμα, για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση.

– Την αύξηση του κατώτατου μισθού, με όρους πραγματικούς, που να ανταποκρίνεται στον πληθωρισμό.

– Νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Σας ενημερώνουμε, ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου την Βέροια.

Στις 13:30 θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών στην Κουλούρα και στις 19:00 θα εκφωνήσει ομιλία στον πολυχώρο «Ελιά».

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.