ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε νωρίτερα στη Νέα Σμύρνη. Συνομίλησε με τα μέλη του Κινήματος που συρρέουν μαζικά στις κάλπες από το πρωί για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, τους αντιπροσώπους στο επικείμενο συνέδριο, τα μέλη στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

Καλώ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης.
Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς που έδωσαν τον αγώνα σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας.
Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνετε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους.

Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε.

Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.

Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.

Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΧΘΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΝΕΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ-Κ. ΜΑΚΡΗ (REAL FM)

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΧΘΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΝΕΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Στο πλαίσιο συνέντευξης στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή στη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού REAL FM, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης χαιρέτησε την μαζική συμμετοχή των 175.000 και πλέον μελών του Κινήματος στις εκλογικές διαδικασίες για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, μελών τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών και αντιπροσώπων στο επικείμενο συνέδριο.

«Τιμούμε τη ρίζα μας, τη δημοκρατική – προοδευτική ρίζα, η οποία τα χρόνια της μεταπολίτευσης άλλαξε την Ελλάδα, με τεράστιες υποδομές, με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής. Στη νέα όχθη της προσπάθειας που κάνουμε, της προσπάθειας που έδωσε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης ο ελληνικός λαός με μια τεράστια, συγκλονιστική συμμετοχή , κρατάμε όλα τα θετικά ως φάρο και πυξίδα. Δεσμεύομαι ότι τα αρνητικά δεν πρόκειται να τα αντιμετωπίσει ποτέ ξανά κανένας ψηφοφόρος μας, κανένας άνθρωπος που πιστεύει στις ιδέες και τις αρχές της δημοκρατικής παράταξης», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τον κόσμο της παράταξής μας για την ταλαιπωρία που υπήρξε χθες, καθώς είχαμε λιγότερες κάλπες για τεχνικούς λόγους απ’ ότι στην εκλογή του προέδρου. Παρόλα αυτά ήρθαν περίπου 180.000 μέλη να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να δώσουν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που κάνουμε» ανέφερε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να ξεχάσει την ιστορία του και η επαναφορά του συμβόλου και του ονόματος είναι γιατί τιμούμε την ιστορία μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Τα χρέη δεν τα δημιούργησε η γενιά μου, αλλά οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό να τα διαχειριστούμε με διαφάνεια. Δέσμευσή και προτεραιότητα μου είναι να ρυθμιστούν όλα αυτά τα χρέη ώστε να είμαστε 100% συνεπείς απέναντι σε αυτά που ανέφερα», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε σχετική ερώτηση σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον Γενικό Διευθυντή, Νίκο Σαλαγιάννη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «εμείς θέλουμε μια ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης ώστε να ανατραπεί ο σημερινός μικρός δικομματισμός που παράγει μόνο τοξικότητα, μια άγονη πολιτική συζήτηση που δεν λύνει προβλήματα. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός. Όπως ο κ. Μητσοτάκης πριν από μερικές εβδομάδες μιλούσε για συνεργασίες έτσι και ο κ. Τσίπρας καταλαβαίνει ότι το πολιτικό σκηνικό άλλαξε. Αυτό για το οποίο είχαν συνηθίσει και είχαν βολευτεί ο ένας να λέει «στηρίξτε με γιατί θα επανέλθει ο Τσίπρας» και ο άλλος «στηρίξτε με για να φύγει ο Μητσοτάκης», πλέον δεν περνάει από αυτούς αλλά από εμάς και η απάντησή μου και στους δύο είναι ότι ο ελληνικός λαός αξίζει να μας δώσει τη δυνατότητα ώστε να απαλλαχτεί και από τους δύο και να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες».

Επανέλαβε την πρότασή του για πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας ως μια καθαρή πολιτική επιλογή. «Θεωρώ θολή πολιτική επιλογή, αυτή που κάνει η Κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε καθαρές πολικές λύσεις. Ούτε να πάει ο κόσμος στα δικαστήρια με το πρόσχημα του «δεν πληρώνω» όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, ούτε αυτά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Από αύριο να αποκλιμακωθούν οι τιμές στην ενέργεια για να ξέρουμε τι πληρώνει το ελληνικό νοικοκυριό, ο καταναλωτής, τί πληρώνει το κράτος και τί πληρώνουν οι μεγάλοι παραγωγοί;» ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «το 2023 η Τουρκία έχει εκλογές και για να κρατήσει την καρέκλα του ο κ. Ερντογάν θα κάνει ότι μπορεί . Θα πρέπει να καταλάβουν οι εταίροι ότι είναι ένας μικρός Πούτιν, αναθεωρητής, αυταρχικός, που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο».

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Πάνω από 170.000 πολίτες συμμετείχαν δυναμικά, καθορίζοντας την πορεία του Κόμματος, το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας.

Οι μνήμες μιας ιστορικής παράταξης που ταυτίστηκε με αγώνες και διεκδικήσεις, συμπορεύονται πλέον με τη φωνή των νεότερων γενιών, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον και περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Μπαίνουν πλέον οιβάσειςγια νέες διεκδικήσεις έχοντας μπροστά μαςκρίσιμους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

Το εγχείρημα της αυτοοργάνωσης και ανασυγκρότησης της παράταξής μας που ξεκίνησε εδώ και ένα εξάμηνο έκανε το πρώτο μεγάλο και σταθερό του βήμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ (ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2022)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 10 Mαϊου, στις 12 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο επικεφαλής του In Social καθηγητής και πρώην Υπουργός, κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε θέματα οικονομίας, κ. Ηλίας Κικίλιας θα παρουσιάσουν το προγραμματικό πλαίσιο του Κινήματος, το οποίο θα εμπλουτιστεί με σειρά προγραμματικών συνεδρίων που θα διοργανωθούν το επόμενο διάστημα, και θα ολοκληρωθεί σε Προγραμματική Συνδιάσκεψη.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η Διακήρυξη του Robert Schuman στις 9 Μαΐου 1950, με νωπές ακόμα τις μνήμες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν η απαρχή για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ενός πρωτοποριακού εγχειρήματος που στόχο έχει την διατήρηση της ειρήνης στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, την οικονομική ευημερία και την κοινωνική πρόοδο.

Σήμερα δυστυχώς, που ο πόλεμος επέστρεψε στην καρδιά της Ευρώπης και η ενεργειακή κρίση απειλεί την κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών λαών, η ημέρα της Ευρώπης αποκτά ένα ακόμη πιο ισχυρό συμβολισμό.

Είναι τώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αποδείξει με κοινά εργαλεία αλληλεγγύης μεταξύ των λαών ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα μεγάλο ταμείο ή ακόμα ακόμα από ένα κοινό νόμισμα.

Ότι παραμένει πάνω από όλα μία κοινότητα αξιών, που υπερασπίζεται τον σεβασμό στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, την προώθηση της κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής, την προστασία του περιβάλλοντος και των πιο ευάλωτων πολιτών.

Μια Ένωση που θα έχει τα μέσα και την πολιτική βούληση να απαντά πειστικά στις προκλήσεις της εποχής μας, να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά αυταρχικούς και αναθεωρητικούς ηγέτες στην περιφέρειά της και να δημιουργεί κοινά εργαλεία άμυνας όπως ο Ευρωστρατός, ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι, από την Φινλανδία και την Εσθονία, μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο να νιώθουν το ίδιο ασφαλείς.

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.