ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Ιανουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης, ενόψει της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, με αντικείμενο την ακρίβεια και τις προτάσεις του Κινήματος για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

H κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και το κύμα ακριβείας που πλήττει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Είναι κρίσιμο, να ενισχυθεί η υποστελεχωμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι στην αγορά και να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια σε βασικά αγαθά και προϊόντα.

ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ

Κοινή ανακοίνωση Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Γραμματέα ΚΟ – Τομεάρχη Εσωτερικών, Ευαγγελίας Λιακούλη

Απαξιώνεται το Δημόσιο με στρατιές συμβασιούχων και μετακλητών

Μέχρι το 2010 κανείς δε μπορούσε να απαντήσει με ακρίβεια πόσοι ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συμβασιούχοι, οι μετακλητοί.  Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ οργάνωσε την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων (με τον Νόμο 3845/2010) και έκτοτε μπορούσε ο κάθε πολίτης να δει πόσοι δουλεύουν στο κράτος και με ποια σχέση εργασίας στην  ιστοσελίδα apografi.gov.gr.

Η πληροφορία αυτή πλέον δεν είναι διαθέσιμη εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα. Η κυβέρνηση που προβάλλει διαρκώς τα επιτεύγματά της στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δεν έχει καταφέρει καν να επαναφέρει σε λειτουργία την κεντρική σελίδα απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται άραγε «απλά» για ένα τεχνικό πρόβλημα ή υποκρύπτει κάποια προσπάθεια απόκρυψης δεδομένων σε ό,τι αφορά τον αριθμό των συμβασιούχων και κυρίως, των  μετακλητών που κάθε μήνα σπάει νέο ρεκόρ;

Ακόμα όμως και χωρίς τα στοιχεία του 2021, είναι φανερό με τα δεδομένα του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ ότι η κυβέρνηση μετατρέπει το κράτος γρήγορα και σταθερά σε «δικό της μαγαζί».  Σύμφωνα με όσα παρουσίασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, μόνο τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, οι συμβασιούχοι αυξήθηκαν από 100.603 σε 127.176, ενώ την ίδια περίοδο ο αριθμός των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε ελαφρά. Κι ενώ μέσα σε έναν μόλις χρόνο η κυβέρνηση προσέλαβε 26.573 επιπλέον συμβασιούχους, διαφημίζει ως μεγάλη μεταρρύθμιση τον επικείμενο (τον Σεπτέμβριο 2022) γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόλις 1500 μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ διολισθαίνει προς την πλήρη απαξία των δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο φορτώνοντάς τους με μετακλητούς ως προϊσταμένους, αλλά και δημιουργώντας ένα παρακείμενο σώμα συμβασιούχων – ομήρων των κελευσμάτων των κομματικών φίλων και γνωστών που αυξάνονται διαρκώς και ασκούν εξουσία χωρίς λογοδοσία σε υπουργεία και δημόσιους φορείς.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής που έκανε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο με σκοπό την διαφάνεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη (Διαύγεια, ΚΕΠ, ΑΣΕΠ) γνωρίζει πολύ καλά πως δεν καμία χώρα δεν μπορεί να ευημερήσει χωρίς έναν δημόσιο τομέα αξιοκρατικά στελεχωμένο.

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.