ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Άμεσα μέτρα θωράκισης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στο ράλι των τιμών στα καύσιμα, στην ενέργεια και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά ζήτησε από την Κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας την ολιγωρία του Πρωθυπουργού.

«Eίναι αδιανόητο ο κ. Μητσοτάκης μέχρι χθες να μην μιλά για την κερδοσκοπία στην αγορά ενέργειας. Το κατάλαβε μετά από μήνες» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης μετά το τέλος της επίσκεψης του στη έκθεση FoodExpo στα Σπάτα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέμεινε στην δέσμη μέτρων, που με συνέπεια προβάλει εδώ και μήνες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Άμεσα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στην αγορά ενέργειας. Να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας, να μπει πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, να προστατευθούν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας με την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Αυτές οι πολιτικές για μας είναι προτεραιότητα αν θέλουμε να θωρακίσουμε την ελληνική οικονομία μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που έχει διαμορφώσει η ενεργειακή κρίση» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνομίλησε με εκθέτες, μεταποιητές και παραγωγούς που συμμετέχουν στην μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Ν.Α. Ευρώπης.

Ακολουθεί η πλήρης απομαγνητοφώνηση της δήλωσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Σήμερα συναντήσαμε εκατοντάδες παραγωγούς, εξαγωγείς, μεταποιητές, η πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, της Ελλάδας που παράγει, της Ελλάδας που πρωτοπορεί. Πέρσι μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, που αυτός ο τομέας της αγροδιατροφής έδειξε μεγάλη αντοχή, καταφέραμε να πετύχουμε τις περισσότερες εξαγωγές από ποτέ. Τώρα, όμως, ζούμε μία νέα περιπέτεια λόγω της ενεργειακής κρίσης και βέβαια μίας κρίσης που επιτείνεται και κλιμακώνεται λόγω της παράνομης και βάρβαρης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει τα αναγκαία μέτρα. Είναι αδιανόητο ο κ. Μητσοτάκης μέχρι χθες να μην μιλά για την κερδοσκοπία στην αγορά ενέργειας. Το κατάλαβε μετά από μήνες. Άμεσα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στην αγορά ενέργειας. Πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας, να μπει πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, και βέβαια να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Αυτές οι πολιτικές για μας είναι προτεραιότητα αν θέλουμε να θωρακίσουμε την ελληνική οικονομία μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η ενεργειακή κρίση.

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνεχίστηκαν και αυτό το Σάββατο 12/03 οι περιοδείες κλιμακίων με Βουλευτές & στελέχη του Κινήματος Αλλαγής σε όλη την Ελλάδα για την παρουσίαση των προτάσεων μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από στελέχη της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. Ηρακλείου και του Δικτύου Νεολαίας Κρήτης, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ν. Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκερογλου και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Σπυρόπουλο, συζήτησαν με τους πολίτες στις τοπικές αγορές του Ηρακλείου. Μοίρασαν φυλλάδια και επικοινώνησαν τις θέσεις του κόμματος για την θωράκιση των οικογενειακών προϋπολογισμών από την ακρίβεια και την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους.

Στη συνάντηση, που ακολούθησε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η οποία οργανώθηκε από τη Ν.Ε. Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων (συνδικάτα εργαζομένων, σωματεία επαγγελματιών, σύλλογοι εμπόρων, ενώσεις βιοτεχνών, επιμελητήρια) υπογράμμισαν το κύμα ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες και την ενέργεια, γεγονός που φέρνει πολλές επιχειρήσεις σε αδυναμία να τιμολογήσουν με βιώσιμο τρόπο τα προϊόντα τους συσσωρεύοντας νέα χρέη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα βρίσκεται στη Ρόδο. Θα παραστεί στη Δοξολογία και κατόπιν στην παρέλαση, που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον εθνικό κορμό.

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στο κέντρο της Ρόδου

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Στο πλαίσιο των εορτασμών της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσεων στον εθνικό κορμό, που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των λαών. Και αυτό είναι και το μήνυμα μου απέναντι στην γειτονική χώρα και στην ηγεσία της. Πρέπει να σταματήσει τα παράνομα και παράλογα αφηγήματα περί «γαλάζιας πατρίδας» και αποστρατικοποίησης των νησιών μας, διότι με αυτά θα γίνει παρίας της διεθνούς κοινότητας και θα προκαλεί συνεχώς τον ελληνικό λαό. Εμείς θέλουμε σταθερότητα και ευημερία. Είμαστε μια χώρα που στέκεται πάντα με την πλευρά του διεθνούς δικαίου».

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών κατά της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε:

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραδέχτηκαν μετά από μήνες την κερδοσκοπία στην ενέργεια.

Είναι η ώρα να παραδεχτούν και την «κερδοσκοπία» του κράτους σε βάρος των καταναλωτών από την υπεραποδοση του ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία και να υιοθετήσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά για να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Τα έσοδα από το ΦΠΑ, σε ετήσια βάση, υπερέβησαν κατά 400 εκατ. ευρώ τον στόχο του Προϋπολογισμού. Μάλιστα το σύνολο σχεδόν των αυξημένων εσόδων έναντι στόχου από το ΦΠΑ προκύπτει τους τελευταίους δύο μήνες του 2021, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, οπότε και ενέσκηψε η μεγαλύτερη αύξηση του πληθωρισμού κατά 4,8% και 5,1% αντίστοιχα.

Διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει, αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να τον αξιοποιεί για φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως με την κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, που θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 280 εκατομμύρια ευρώ.

 

7

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.