ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»


Reading time: 8 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν είναι πρόοδος το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που οικοδόμησε το ΠΑΣΟΚ, να αποδομείται καθημερινά από τον κ. Μητσοτάκη»

Στο πλαίσιο πολιτικής ομιλίας απόψε στη Χαλκίδα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε ότι «Μητσοτάκης και Τσίπρας κακοποίησαν τις λέξεις “πρόοδος” και “σταθερότητα”» παραθέτοντας ότι δεν είναι πρόοδος το ταγκό με τον Καμμένο, ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, οι παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές, η φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, η φυγή των νέων στο εξωτερικό και η μη διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης ως εργαλείου για την κοινή προκοπή.

«Δεν είναι πρόοδος το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που οικοδόμησε ο Παρασκευάς Αυγερινός με τον Γιώργο Γεννηματά, να αποδομείται καθημερινά από τον κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Μου έλεγαν το καλοκαίρι: “Κάτι φοβάσαι και δεν πας να ενημερωθείς στο αφτί από τον κ. Γεραπετρίτη. Δέκα μέρες μετά, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωνε: “Mα, δεν ξέρω κάτι για να τον ενημερώσω”. Κατόπιν, μαθαίνουμε ότι έχει καταστραφεί ο φάκελος. Έμεινα χωρίς κραυγές στον ευρωπαϊκό θεσμικό δρόμο: της ελληνικής δικαιοσύνης, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Βουλής των Ελλήνων. Τώρα, λοιπόν, αυτοί που μου έλεγαν “γιατί δεν πας να ενημερωθείς παράνομα”, απαγορεύουν τη νόμιμη ενημέρωση του κ. Ράμμου στην ελληνική Βουλή. Τι φοβούνται λοιπόν; Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και απαγορεύει στον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να πει τι βρήκε κατά την έρευνά του;» αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης.

«Αυτή η υπόθεση αποδεικνύει περίτρανα ότι με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε δύο διαφορετικούς φόβους. Αυτός φοβάται να μη χάσει την καρέκλα του και εγώ φοβάμαι πού θα οδηγήσει τη χώρα αυτή η αυταρχική κουλτούρα διακυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας την διαφορετική προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος. «Κρατήσαμε σταθερή στάση μακριά από τις κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έχουν και αυτοί θράσος να μιλούν για θέματα κράτους δικαίου. Αυτοί που έλεγαν ότι δεν κέρδισαν μόνο την κυβέρνηση αλλά θα κερδίσουν και την εξουσία. Δεν περιμένουμε κανέναν δικηγόρο από τον κ. Πολάκη που ο ίδιος κατακεραύνωνε, όπως σήμερα η Δεξιά τις ανεξάρτητες αρχές, που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ως προς τις πρόσφατες αποκαλύψεις του επιχειρηματία Καλογρίτσα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Από τη μία, ο κ. Μητσοτάκης είχε αντ’ αυτού τον ανιψιό του. Αυτόν που οργάνωσε ένα παρακράτος στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με την ΕΥΠ. Ο κ. Τσίπρας είχε αντ’ αυτού τον κολλητό του. Αυτόν που ως αρμόδιος Υπουργός, δεν μοίραζε τελικά μόνο άδειες αλλά και τις μετοχές των καναλιών στους φιλικούς προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματίες Αυτό δεν είναι σταθερότητα, δεν είναι προοπτική, δεν είναι το πολιτικό ήθος που χρειάζεται ο Ελληνικός λαός για να γυρίσει η χώρα σελίδα».

«Δώστε μας ισχυρό, διψήφιο ποσοστό για να έχετε και πρόοδο και σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ως προς τον εκλογικό στόχο του κόμματος. «Το μάθαμε πια το κόλπο του ψεύτη βοσκού, που φώναζε: “Λύκος, λύκος”. Έτσι, και ο κ. Μητσοτάκης λέει: “Τσίπρας, Τσίπρας”. Αλλά δεν θα έχουμε ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη. Θα έχουμε ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη».

Σχολιάζοντας πρόσφατη αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ.Ανδρουλάκης τόνισε: «Mετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, λέει ο κ. Τσίπρας ότι οι πόλοι είναι δύο: Η πρόοδος και η Δεξιά. Και η Ακροδεξιά πού είναι; Γιατί, εμείς θυμόμαστε ότι πέντε χρόνια κυβερνούσε με την Ακροδεξιά. Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε αμνήμονες. Δεν ξεχάσαμε ότι πήραμε μία χρεοκοπημένη Ελλάδα από τον κ. Καραμανλή. Δεν ξεχάσαμε ότι είπαμε την αλήθεια στον λαό. Δεν ξεχάσαμε ότι Σαμαράς και Τσίπρας μαζί κορόιδεψαν τον λαό για να πάρουν την καρέκλα της εξουσίας. Αυτή είναι η διαιρετική τομή του πολιτικού συστήματος απέναντι στο λαϊκισμό και στην εξουσιομανία της Αριστεράς και της Δεξιάς. Και αυτή είναι η ευκαιρία να δείξουμε έναν άλλο δρόμο πολιτικού ήθους στις επόμενες εκλογές. Ή θα διατηρηθούν οι συσχετισμοί που βυθίζουν στην απόγνωση τις δημιουργικότερες δυνάμεις της κοινωνίας μας ή θα τους αλλάξουμε λυτρώνοντας την μεσαία τάξη και την νέα γενιά από τον συμβιβασμό με την μετριοκρατία και την παρακμή», προσδιόρισε το διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά έψεξε τη στάση Πόντιου Πιλάτου, που υιοθετεί ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ. «Δεν χρειαζόμαστε Πόντιους Πιλάτους όταν ο γείτονας καταπατά το διεθνές δίκαιο. Οραματιζόμαστε την ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια. Γιατί, τα σύνορά μας δεν είναι μόνο σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και σύνορα Ευρώπης-Τουρκίας».

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΒΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ

Mε καλούσαν επιτακτικά από τα τηλεπαράθυρά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ενημερωθώ παράνομα για τους λόγους της παρακολούθησής μου από πρόσωπα όπως ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, που κατόπιν δήλωνε ότι δεν ξέρει τίποτα για την υπόθεση εμπαίζοντας με και περιφρονώντας τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού.

Εξαρχής απέναντι σε αυτό το σοβαρό ζήτημα για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, η στάση μου ήταν θεσμική προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Τώρα, που οι έρευνες προχώρησαν από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή και ο επικεφαλής της ζητεί να ενημερώσει τη Βουλή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μπλοκάρουν την επίσημη ενημέρωση, που θα διαφωτίσει τον ελληνικό λαό για όλες τις πτυχές αυτής της νοσηρής υπόθεσης, που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς.

Τι ειρωνία! Αυτοί που με προέτρεπαν να ενημερωθώ κρυφά και στο αφτί, αρνούνται να ενημερωθούν θεσμικά και επίσημα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, κ. Ράμμο.

Αν το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να φτάσει στις εθνικές εκλογές με τους πολίτες στο σκοτάδι, τότε δεν μιλάμε απλά για μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση συγκάλυψης, αλλά για την ξεκάθαρη δήλωση ενοχής του.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ»

Στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Σε ερωτήματα για τις μετεκλογικές συνεργασίες, η Λαρισαία Βουλευτής σημείωσε ότι «είναι τουλάχιστον δημοκρατικά “άκομψο” και προσβλητικό για τον ελληνικό λαό, να προδικάζει κανείς το αποτέλεσμα της 1ηςΚυριακής, με λογικές τύπου “πάμε να τελειώνουμε την 1η Κυριακή”. Οι πολίτες, όταν προσέλθουν στην κάλπη, είναι αναγκαίο να έχουν μπροστά τους τις ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις κάθε κόμματος, ώστε συνδυάζοντας αυτές με τις ρεαλιστικές συνθήκες της πραγματικότητας, να κρίνουν, συγκρίνοντας και αξιολογώντας κάθε πολιτική δύναμη», υπογράμμισε.

Ως προς τις δημοσκοπήσεις, η Ε. Λιακούλη τόνισε ότι «αποτελούν όντως ένα εργαλείο προσέγγισης της βούλησης των πολιτών, αλλά δεν μπορεί ούτε να μετατρέπονται σε μέθοδο καθοριστικής διαμόρφωσης και καθοδήγησης της κοινής γνώμης, ούτε να προεξοφλούν ως τετελεσμένες τις εκλογικές εξελίξεις».

Επιπλέον, άσκησε αυστηρή κριτική, τόσο στην «ακατάσχετη παροχολογία της Ν.Δ.» όσο και στην «προκλητική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή στο παρελθόν του, προσποιούμενος ότι δεν ευθύνεται για τίποτα, παρά το γεγονός ότι έχει δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 ολόκληρα χρόνια και παρά τα όσα έχει προκαλέσει στην οικονομία». «Προχθές ήμουν στην εκδήλωση του ΣΘΕΒ (Συλλόγου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών), όπου υπενθύμισα στις επιχειρήσεις της περιοχής μου, ότι η διαχείριση της ΔΕΗ επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα που οδήγησε τον έλεγχο απο το υπερταμείο, ήταν εξέλιξη καθοριστική για τη μετέπειτα διαχείριση της οξείας ενεργειακής κρίσης και πρόσβασης των ΑΠΕ στο δίκτυο» ανέφερε

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μας …αγάπησαν ξαφνικά τόσο πολύ, μας “σφίγγουν” και οι δύο τόσο ασφυκτικά, που νομίζουν ότι θα μας “λιώσουν”, ενώ την ίδια στιγμή χορεύουν αγκαλιά στον ίδιο ρυθμό, κουνώντας ο ένας το φόβητρο του άλλου, σε έναν διαγωνισμό καταστροφολογίας, για το ποιος από τους δύο προκάλεσε τα περισσότερα δεινά στη χώρα. Πολύ σύντομα, οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους ηχηρή απάντηση, εκτιμώντας την υπεύθυνη και πολιτικά έντιμη στάση του ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας με βάση τις συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις της Σοσιαλδημοκρατίας, που οικοδομούν έναν κόσμο αξιοπρέπειας, για να επιβιώσουν – με συνθήκες ίσων ευκαιριών και ευημερίας – οι ευάλωτοι και μη προνομιούχοι», επισήμανε η Λαρισαία Βουλευτής.

Στο πλαίσιο τέλος των τοποθετήσεών της, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, χαρακτήρισε «δημοκρατικά απαράδεκτο» τον αποκλεισμό από τη Ν.Δ., της προσέλευσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), κ. Ράμμου, για να ασκήσει θεσμική αρμοδιότητά του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟ ΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ MARKET PASS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ»

Προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” για το περιστατικό με μετανάστες σε νησίδα του Έβρου τον Δεκαπενταύγουστο και την αναίρεση των σχετικών ρεπορτάζ του γερμανικού εντύπου Der Spiegel, ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι «η εθνική συνεννόηση και η συναίνεση χτίζονται πάνω στην ενημέρωση και στους διαύλους επικοινωνίας των πολιτικών κομμάτων. Έτσι πρέπει να κάνουμε στα ελληνοτουρκικά, με το εμπάργκο εξοπλισμών -θυμίζω το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που έχει προκαλέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι μαζί πρέπει να το επαναφέρουμε-, έτσι πρέπει να κάνουμε και όσον αφορά στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. Η Άγκυρα συστηματικά εκμεταλλεύεται ανθρώπινες ψυχές, που επιζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη μακριά από πολέμους και εστίες φτώχειας. Οι παράμετροι και οι λεπτομέρειες τέτοιων σχέσεων είναι τόσο πολύπλοκες και δυστυχώς η προπαγάνδα εκεί έξω τόσο ισχυρή, που πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είμαστε δέκα φορές προσεκτικές. Δεν το υιοθετήσαμε, γιατί ενημερωθήκαμε και δεν θέλουμε να αναπαράγουμε ψευδείς ειδήσεις».

«Θα πάμε με τους πολίτες και την κοινωνία» απάντησε ο κ. Μάντζος στο ερώτημα «με ποιον θα πάτε;».

«Σε αντίθεση με άλλα κόμματα που φτιάχνουν αφηγήματα επιστημονικής φαντασίας και δημιουργούν σενάρια -ειδικά η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ-, εμείς μένουμε στην αλήθεια. Κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι ζουν στη χώρα των Λωτοφάγων, κάνουν χονδρεμπόριο λωτών και μας δίνουν και market pass για να τους αγοράσουμε» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ τα θυμάται όλα και τα θυμάται και καλά. Θυμόμαστε ποιος πτώχευσε τη χώρα το 2009, ποιος “πείραξε” τα στατιστικά, ποιος έπληξε την αξιοπιστία της χώρας και είναι ακόμη ο Ανδρέας Γεωργίου στα δικαστήρια και ποιοι ήταν στις πλατείες και στα Ζάππεια, ποιοι πήραν τις δύσκολες αποφάσεις και έκαναν βαθιές μεταρρυθμίσεις όπως η “Διαύγεια”, που τώρα είναι ένα λευκό τείχος γιατί δεν λειτουργεί. Θυμόμαστε ποιοι αγκάλιασαν την άκρα εθνο-λαϊκιστική Δεξιά και ποιοι έπληξαν τους θεσμούς της δημοκρατίας μας» κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου.

Σχετικά με την επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Μάντζος αναρωτήθηκε με νόημα: «Θέλουμε συνήγορο στον αγώνα που κάνουμε για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς, τον κ. Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτοι έπληξαν την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών; Εμείς μιλάμε για ένα άλλο πολιτικό ήθος».

Ως προς την υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ. Μάντζος επέμεινε: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Σας υπενθυμίζω ότι από αυτό το στούντιο την επομένη της διαγραφής της κ. Καϊλή ζητήσαμε επισήμως να παραδώσει την έδρα της».

Ερωτηθείς για τον χρόνο παραίτησης του κ. Ανδρουλάκη από την Ευρωβουλή, ξεκαθάρισε: «Έχουμε ανάγκη από ισχυρή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως αποδείχτηκε στις υποκλοπές, στα εθνικά και στα ενεργειακά θέματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θα ηγηθεί του συνδυασμού μας στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών».

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.