Νεότερα δεδομένα για την ψυχρή εισβολή: Ο καιρός το Σαββατοκύριακο


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 22 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

Οι προβλέψεις του καιρού από το Σάββατο μέχρι και την Κυριακή

Μπορεί αρχικά οι μετεωρολογικές προβλέψεις να έκαναν λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν ξανά τη χώρα εν γένει και την Κρήτη ειδικά, ωστόσο τα νεότερα στοιχεία φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, η ψυχρή εισβολή που αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην ηπειρωτική χώρα, θα είναι πιο ήπια.

Ακόμα και οι βροχές και η χιονόπτωση θα είναι περιορισμένης έκτασης, όπως αναφέρει ο ίδιος, σε σχέση με τις αρχικέ προβλέψεις, ενώ και οι θυελλώδεις άνεμοι περιορίζονται περισσότερο στο Βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο.

«Αναμενόμενη φυσικά για τις βόρειες περιοχές της χώρας είναι και η αισθητή πτώση της θερμοκρασία, σε επίπεδα όμως συνήθη για την εποχή λόγω αυτής της ψυχρής εισβολής.» τονίζει ο κ. Λέκκας.

Ο καιρός στην Κρήτη

Σύμφωνα πάντα με τον μετεωρολόγο, στην Κρήτη αναμένεται να επικρατήσει ένας τυπικός άστατος καιρός από την δημιουργία ενός Βαρομετρικού χαμηλού για το Σάββατο έως και το μεσημέρι της Κυριακής.

Στη συνέχεια όμως με την σταδιακή απομάκρυνση του Βαρομετρικού χαμηλού προς τα ανατολικά, εισβάλλει το Βόρειο ψυχρότερο ρεύμα επιφυλάσσοντας περισσότερες βροχές και πιθανά κατά τόπους πιο έντονες, από την Κυριακή το απόγευμα, σκηνικό καιρού που θα επικρατήσει και την Δευτέρα.

Σάββατο

«Από αύριο Σάββατο αναμένονται να κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες βροχές από τα δυτικά και τα νότια τμήματα της Κρήτης, ενώ μικρή πιθανότητα δείχνουν να έχουν οι βόρειες περιοχές για την εκδήλωση κάποιων τοπικών πρόσκαιρων φαινομένων βροχής» αναφέρει ο κ. Λέκκας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ένταση τους στα 3 – 4, τοπικά σε βόρειες περιοχές έως και τα 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και πάλι σε καλά επίπεδα με την ελάχιστη στους 8 με 10°C (κατά τόπους θα είναι αρκετά χαμηλότερη) και τις μέγιστες στους 15 με 17°C.

Κυριακή

«Την Κυριακή το πρωί αναμένεται να διατηρηθούν γενικά καλές καιρικές συνθήκες με λίγο πιο άστατο και βροχερό σκηνικό του καιρού και πάλι στα δυτικά και τα νότια τμήματα του νησιού, ενώ και οι άνεμοι θα διατηρούν την νότια, νοτιοανατολική έως και ανατολική τάση τους αργότερα με εντάσεις στα 3 – 4, τοπικά έως και τα 5 Μποφόρ.

Σταδιακά όμως πριν από το μεσημέρι της Κυριακής θα αρχίσει να εισβάλει από τα δυτικά τμήματα της Κρήτης το Βόρειο ενισχυμένο ψυχρό ρεύμα το οποίο θα επεκτείνεται και ανατολικότερα. Έτσι λοιπόν θα ξεκινήσουν και οι βροχές να εμφανίζονται σταδιακά σε ολόκληρη την Κρήτη, ενισχυόμενες πρώτα από τα δυτικά, με αναμενόμενη ένταση τους τις βραδινές – νυκτερινές και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες της Δευτέρας σε ολόκληρη την Κρήτη.

Υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες στο διάστημα αυτό. Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν φθάνοντας σε εντάσεις τα 6 – 7, τοπικά στα δυτικά, στα πελάγη και στα νότια της Κρήτης έως και τα 8 Μποφόρ. Οι χιονοπτώσεις θα κάνουν πιθανά την εμφάνιση τους τη Δευτέρα το πρωί αλλά σε πολύ μεγάλα υψόμετρα, άνω των 1.500 μέτρων. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σταδιακά από την Κυριακή το απόγευμα και μετά.», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα.

Δευτέρα

Την Δευτέρα αναμένεται να επικρατήσει γενικά σε ολόκληρη την Κρήτη το βροχερό σκηνικό του καιρού με τις βροχές να είναι έντονες κατά τόπους στα βόρεια τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 6 – 7, τοπικά έως και τα 8 Μποφόρ, προκαλώντας αντίστοιχα και υψηλό κυματισμό στο βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο με τε την ελάχιστη να κυμαίνεται στους 5 έως 7°C και την μέγιστη στους 10 έως και τους 13°C, όπως αναφέρουν οι προβλέψεις του κ. Λέκκα.

Τρίτη

Την Τρίτη αναμένεται να συνεχίσουν οι βροχές από το Βόρειο ρεύμα να επηρεάζουν ακόμη τα βόρεια τμήματα της Κρήτης αλλά από το μεσημέρι θα ξεκινήσει η ύφεση του καιρού και σταδιακή βελτίωση του μέχρι τις απογευματινές ώρες σε ολόκληρη την Κρήτη.

Οι Βόρειοι άνεμοι εξασθενούν και αυτοί σταδιακά και μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα κυμαίνονται στα 4 Μποφόρ και τοπικά στα πελάγη έως και τα 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία το πρωί θα κυμανθεί και πάλι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανέβει λίγο υψηλότερα.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.