ΝΔ Ιεράπετρας: Επιστολή σε Υπουργούς ζητώντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα των κηπευτικών

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κο Πλακιωτάκη Ι. , τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Βορίδη Μ., και τον Υπουργό Ανάπτυξης Κο Γεωργιάδη Α., στέλνει η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ιεράπετρα ζητώντας και προτείνοντας άμεσες λύσεις και πρωτοβουλίες σχετικά με τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει στην παραγωγή και διάθεση κηπευτικών στην Ιεράπετρα και όλη την Κρήτη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Κύριοι
Σαν ∆ΗΜ.Τ.Ο. Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα προβλήματα από τα οποία έχει πληγεί ο αγροτικός κόσμος (και όχι μόνο) της Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης, την τελευταία περίοδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αγρότες της περιοχής μας βρέθηκαν από την μία μέρα στην άλλη, σε πλήρη εξαθλίωση λόγω του ότι όλα τα αγροτικά προϊόντα παραμένουν αδιάθετα – απούλητα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στις χωματερές και μάλιστα αυτή την περίοδο που βρίσκονται στο ζενίθ της παραγωγής. Πολλοί αγρότες οι οποίοι έχουν και άδεια πώλησης των προϊόντων τους στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, δεν μπορούν πλέον να μεταβαίνουν στις λαϊκές αγορές λόγω της τελευταίας Νομοθεσίας που απαγορεύει την διακίνηση τους εκτός περιφέρειας.

Παρακαλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση της Νέας ∆ημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό Κο Κυριάκο Μητσοτάκη, να προβεί ΑΜΕΣΑ στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια αλλά και προπάντων την τελευταία χρονική περίοδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης.

Θα θέλαμε από εσάς να εξετάσετε τα παρακάτω θέματα ούτως ώστε να δοθεί λύση και μάλιστα ΑΜΕΣΗ, στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της περιοχής μας, οι οποίοι όχι μόνο είναι παράδειγμα προς μίμηση λόγω της τεχνογνωσίας που έχουν αναπτύξει όπως και της εργατικότητας τους στις αγροτικές καλλιέργειες αλλά είναι και ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης και της ευρύτερης περιοχής.

1. Να εξετάσετε ΑΜΕΣΑ το θέμα αποζημίωσης καλλιέργειας των αγροτικών προϊόντων βάσει στρεμμάτων που δηλώθηκαν στην δήλωση καλλιέργειας Ο.Σ.∆.Ε.

2. Να εξετάσετε ΑΜΕΣΑ το θέμα του να μπει πλαφόν κατώτατης τιμής προϊόντος (κόστος παραγωγού) ίσον με το κόστος παραγωγής του προϊόντος, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του παραγωγού αλλά και η τροφοδοσία της αγοράς.

3. Να εξετάσετε ΑΜΕΣΑ το θέμα ένταξης των Κρητικών αγροτικών προϊόντων στις διαβουλεύσεις – συζητήσεις που ενεργούνται στον Ο.Η.Ε. σχετικά με την παγκόσμια διατροφική επάρκεια.

4. Να εξετάσετε ΑΜΕΣΑ το θέμα της καταπολέμησης των Καρτέλ που αφορά την Ελληνοποίηση ξένων αγροτικών προϊόντων.

5. Να εξετάσετε ΑΜΕΣΑ το θέμα για την Υπουργική Απόφαση Fast Track για την διαδικασία ενεργοποίησης του Μεταφορικού ισοδύναμου σε όλη την Κρήτη.

Μετά τιμής

Ο πρόεδρος της ∆ΗΜ. Τ.Ο. Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης
Κατσιδονιωτάκης Κωνσταντίνος

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.