Να συνεχιστούν οι ανασκαφικές έρευνες στην αρχαία Δρήρο προτάσσει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Την πόλη που άκμασε από τα γεωμετρικά μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια : την αρχαία Δρήρο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα (6/10) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος συνοδευόμενος από την κ. Γωγώ Μοσχόβη αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, τον Αλέξανδρο Φαρνού Δ/ντη της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα  και καθηγητή αρχαιολογίας στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο των Παρισίων στην Σορβόνη και τον αρχαιολόγο κ. Νίκο Θάνο, ενημερώθηκε για τα ευρήματα που έχουν αποκαλυφθεί κατά την διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαπτικών περιόδων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ο Δήμος, διασφαλίζοντας ενδεχομένως πόρους και από άλλες πηγές χρηματοδότησης, προτίθεται να στηρίξει την πολύχρονη προσπάθεια της ΚΔ΄ Εφορείας Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, χρηματοδοτώντας την ανασκαφική δραστηριότητα. Επιπλέον δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές (χώροι υγιεινής κ.α), μεριμνώντας πρωτίστως για την ασφάλεια των ευρημάτων που έχουν αποκαλυφθεί, σε συνδυασμό με την αρχαιολογική συλλογή Νεάπολης, μελετά ώστε ο χώρος αυτός, να είναι στο εξής επισκέψιμος.

Πρόκειται για ένα αρχαιολογικό χώρο – δήλωσε – που συγκεντρώνει χρόνο με το χρόνο, το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων αρχαιολόγων και επιστημόνων, ξεδιπλώνοντας σιγά – σιγά τα μυστικά του ! Ένας ιδιαίτερος χώρος που ενισχύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολικής Κρήτης.

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχε ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννης Στεφανάκης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.