Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις οργάνωσης εκδηλώσεων γάμων και βαπτίσεων στην Κρήτη Επιστολή στους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Διαχείρισης Κρίσεων από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη


0
(0)

Την ανάγκη να ενταχθούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της οργάνωσης εκδηλώσεων γάμων και βαπτίσεων, στα προγράμματα χρηματοδοτικής στήριξης μέσω ΕΣΠΑ που πρόκειται να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, όπως αυτά έχουν προαναγγελθεί, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης.

Με κοινή επιστολή του, προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών, Νίκο Χαρδαλιά, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο κ. Παπαδεράκης ζητά να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας.

«Απευθύνομαι σ’ εσάς με αφορμή το υπόμνημα που κατετέθη στη Περιφέρεια Κρήτης (το οποίο σας επισυνάπτω) και τη δια ζώσης συνάντησή μου με  εκπροσώπους του Παγκρητίου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου Βάπτισης. Σύμφωνα με αυτό, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της οργάνωσης εκδηλώσεων γάμων και βαπτίσεων πλήττονται βάναυσα από τη κρίση του covid-19 και από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης προς αποφυγή διάδοσης του ιού. Στην Κρήτη αριθμούν περίπου τρακόσιες (~ 300), ενώ σε αυτές θα πρέπει ν’ αθροίσετε και εκείνες που τις υποστηρίζουν με πρώτες ύλες και συμπληρωματικές υπηρεσίες, οι οποίες δε καταγράφονται στο σύνολο των τρακόσιων του κλάδου. Με λίγα λόγια οι πληττόμενες επιχειρήσεις είναι πολλές και κατά μείζονα λόγο ανήκουν στη κατηγορία των πολύ μικρών επιχειρήσεων», αναφέρει στην επιστολή.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει πως η αναστολή όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων που υποστηρίζουν οι παραπάνω επιχειρήσεις τις θέτει σε τροχιά κλεισίματος, δεδομένου του γεγονότος ότι βρέθηκαν εκτός πλαισίου χρηματοδοτικών προγραμμάτων στήριξης (ΤΕΠΙΧ, Επιστρεπτέα κλπ). Μάλιστα σημειώνει πως «το όριο των 100 ανθρώπων ανά εκδήλωση δεν θα συμβάλει στο ελάχιστο στην ανάκαμψη των αντίστοιχων  δραστηριοτήτων , δεδομένου του χαρακτήρα με τον οποίο διοργανώνονται στη Κρήτη και η διατήρησή του θα μηδενίσει τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων του κλάδου» και ζητά την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *