ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ


0
(0)

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Το επικοινωνιακό show της Κυβέρνησης με τα εμβόλια κρύβει δυστυχώς και αδιαφάνεια. Ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός τόσων κρατικών αξιωματούχων παίρνει πια προκλητικές διαστάσεις. Η σειρά του εμβολιασμού έχει σε προτεραιότητα υγειονομικούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τις ευπαθείς ομάδες. Κανέναν άλλον. Να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο κατάλογος όσων έχουν εμβολιαστεί κατ’ εξαίρεση (πλην υγειονομικών και ευπαθών ομάδων).

ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για το θάνατο του Πέτρου Κατσιλιέρη

Αποχαιρετούμε σήμερα με οδύνη τον Πέτρο Κατσιλιέρη, τον σύντροφο, τον επιστήμονα, τον άνθρωπο, τον φίλο.

Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την  παράταξη και τη δημοκρατία, με πίστη, με ήθος, με ανιδιοτέλεια, με συνέπεια.  Από νεαρός φοιτητής με τη συμμετοχή του στο σύλλογο δημοκρατικών φοιτητών, ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, μέσα από την αυτοδιοίκηση  ως αντιδήμαρχος της Καλαμάτας. Μέσα και από τη Βουλή ως βουλευτής του νομού, που τον τίμησε με εμπιστοσύνη και αγάπη,  επί πολλές τετραετίες.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

On camera

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα την Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Τομέα Εθελοντισμού για δημιουργία βιβλιοθηκών στα νοσοκομεία. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, η Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου.

Αμέσως μετά την επίσκεψη η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στο πλαίσιο των δράσεων του Κινήματος Αλλαγής για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και των υγειονομικών μονάδων, ο Τομέας Εθελοντισμού, αλλά και φίλοι του Κινήματος συγκέντρωσαν 5.000 βιβλία -για την αρχή, για το πρώτο βήμα- για να δημιουργηθούν βιβλιοθήκες στα δημόσια νοσοκομεία. Σήμερα, βρεθήκαμε στην υγειονομική περιφέρεια για να τα παραδώσουμε, έτσι ώστε να δοθούν για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Αττικής. Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες τους και είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα εγκαινιάσουμε μαζί την πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη, μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Βεβαίως, ο μεγάλος κεντρικός μας στόχος παραμένει πάντα η υλοποίηση της πρότασης μας για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και την αναγνώριση του τεράστιου ρόλου των ανθρώπων του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ρόλος που αναγνωρίστηκε από όλους μας ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο της πανδημίας. Ελπίζουμε με την πίεσή μας να το αναγνωρίσει αυτό έμπρακτα και η Ελληνική Κυβέρνηση. Να είστε καλά, χρόνια πολλά.

Π. ΒΛΑΧΟΣ: “ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ”

“Από τα γαλάζια παιδιά περάσαμε στα γαλάζια εμβόλια”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό “Επικοινωνία 94FM” παραχώρησε συνέντευξη σήμερα Τετάρτη, 30.12.2020 ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για τους εμβολιασμούς: “κερδίζουμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο”

Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η τόσο δύσκολη χρονιά, κλείνει με ένα τόσο καλό νέο, ότι έχουμε ένα εμβόλιο στα χέρια μας. Αλλά επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από μία πανδημία, το εμβόλιο δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Είναι ένας σημαντικός σταθμός. Για αυτό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, αλλά να συνεχίσουμε την ενδυνάμωση του ΕΣΥ, να λειτουργήσει το δίκτυο της πρωτοβάθμιας υγείας για μαζικά τεστ, όπως γίνεται και στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, να υπάρχει σωστή ιχνηλάτηση, αλλά και τα μέτρα κοινωνικής και σωματικής αποστασιοποίησης. Κερδίζουμε μία μάχη, δεν κερδίζουμε τον πόλεμο.

Για τους εμβολιασμούς υπουργών και στελεχών της ΝΔ: “γαλάζια εμβόλια για γαλάζια παιδιά”

Από τα γαλάζια παιδιά περάσαμε στα γαλάζια εμβόλια. Χθες λοιπόν αρκετοί υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πήραν τη θέση ευπαθών ομάδων που θα έπρεπε να εμβολιάζονται. Και η εικόνα υπουργών, γενικών γραμματέων και υφυπουργών 35 και 40 χρόνων να κάθονται και να αυτοφωτογραφίζονται την ώρα που εμβολιάζονται, ενώ πεθαίνουν συμπολίτες μας κάθε μέρα και άλλοι περιμένουν στις ουρές για να εμβολιαστούν ακριβώς για να καταφέρουν να ζήσουν, είναι μια εικόνα ντροπιαστική για την Ελλάδα και ενδεικτική του ήθους και της αντίληψης που έχει η Νέα Δημοκρατία για το κράτος και τη διακυβέρνηση.

Για τα ελληνοτουρκικά: “ουτοπία ο διάλογος με την Τουρκία ως ταραξία”

Η αλήθεια είναι ότι η νεοθωμανική στρατηγική της Τουρκίας δεν ξεπήδησε από το πουθενά και όφειλαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη άγεται και φέρεται. Όσο δεν υπάρχουν κυρώσεις, όλη αυτή η συζήτηση ότι θα κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία, θα παραμένει μία ουτοπία. Πώς μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι με τον Ερντογάν να ξεκινήσουμε διερευνητικές επαφές, όταν αρμενίζει το Oruc Reis μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ, όταν έχουμε αυτή την πολεμική ρητορεία εναντίον των χριστιανικών ιδεών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όταν επιτίθεται σε ευρωπαϊκούς ηγέτες ή κάθε 1-2 μέρες εκστομίζει πολεμικές ιαχές;

Για την καταδίκη Καμμένου: “άλλη μια αντιμνημονιακή συκοφαντία κατέρρευσε”

Επειδή αποσιωπάται από τα κεντρικά ΜΜΕ, να θυμίσουμε ότι χθες ο κ. Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καταδικάστηκε γιατί ως βουλευτής της ΝΔ το 2011 είχε συκοφαντήσει τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου, αδερφό του τότε Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ότι πλούτισε μέσω της οικονομικής κρίσης, από τα CDS. Άλλη μια αντιμνημονιακή συκοφαντία καταρρέει, άλλη μια συγγνώμη που χρωστούν στον ΠΑΣΟΚ και στην οικογένεια Παπανδρέου αυτοί που δίχασαν το λαό με ψέμματα.

Για την προοδευτική διακυβέρνηση: “αυτόνομα, μπροστά και κεντροαριστερά”

Μετά από χρόνια δοκιμασίας, το Κίνημα Αλλαγής ξανασηκώνει κεφάλι. Άρα λοιπόν αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν σενάρια ότι μπορεί να θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με τον έναν ή με τον άλλον, θέλουν απλά ένα κόμμα σε ρόλο δορυφόρου. Η Πρόεδρος, κ. Γεννηματά, ο κ. Παπανδρέου αλλά και άλλα στελέχη που μιλούν για προοδευτική διακυβέρνηση εννοούν ότι θέλουν ένα κόμμα, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει ξανά στο πολιτικό σκηνικό. Ένα Κίνημα Αλλαγής το οποίο θα δικαιώσει το ΠΑΣΟΚ και θα αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει μία απόφαση συνεδρίου το οποίο το δεσμεύει να προχωρήσει αυτόνομα. Και είναι και μία πολιτική στρατηγική, η οποία υπαγορεύει ότι εμείς με τις προτάσεις μας, τους ανθρώπους μας, τις αξίες μας, την κληρονομιά μας από το έργο και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, θα κατέβουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές αυτόνομα ως Κίνημα Αλλαγής. Το δικό μας κόμμα μπορεί να γίνει ο φορέας μιας νέας Αλλαγής, ως η μόνη εναλλακτική απέναντι στη Δεξιά αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί να ασκήσει με αξιοπιστία το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άρα, λοιπόν, ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. “Μπροστά και κεντροαριστερά” είναι το σύνθημα.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 30.12.2020

Εμβόλιο: Δεν συνιστά «άφεση αμαρτιών» η απόφαση να σταματήσουν οι εμβολιασμοί κυβερνητικών στελεχών

Χθες το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να αποκτήσει …ανοσία. Μπροστά στον φωτογραφικό φακό και προκλητικά εμβολιάστηκαν στη θέση ευπαθών ομάδων υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της ΝΔ. Η απόφαση να σταματήσει ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των κυβερνητικών στελεχών και κρατικών αξιωματούχων είναι αυτονόητη και δεν μπορεί ν’ αποτελέσει «άφεση αμαρτιών». Όπως επισημάναμε εγκαίρως, το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης με τα εμβόλια κρύβει αδιαφάνεια. Η σειρά του εμβολιασμού έχει σε απόλυτη προτεραιότητα τους υγειονομικούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και τις ευπαθείς ομάδες. Κανέναν άλλον! Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ζητούμε την άμεση δημοσιοποίηση του καταλόγου όσων έχουν εμβολιαστεί κατ’ εξαίρεση – πλην ασφαλώς των υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων. Περισσότερα ΕΔΩ

Κίνημα Αλληλεγγύης: δωρεά 5.000 βιβλίων στα νοσοκομεία της Αττικής

Τη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για στήριξη του ΕΣΥ και των νοσηλευομένων. Ο Τομέας Εθελοντισμού και οι φίλοι του Κινήματος συγκέντρωσαν 5.000 βιβλία, με στόχο να δημιουργηθούν βιβλιοθήκες στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στη χώρα. Τα βιβλία παραδόθηκαν στη Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, έτσι ώστε να διανεμηθούν για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Περιφέρειας Αττικής. Περισσότερα ΕΔΩ

Εφάπαξ ξενοδοχοϋπαλλήλων: Να αρθεί τώρα η αδικία με την καταβολή του στην 20ετία

Ερώτηση για την καταβολή της εφάπαξ παροχής του ΤΑΞΥ προς τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, με άρση της αδικίας που διέπραξε σε βάρος τους ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με το νόμο 2768/1999, η εφάπαξ παροχή αποδίδεται στους ξενοδοχοϋπαλλήλους στα 20 χρόνια πραγματικής εργασίας, ανεξάρτητα από το χρόνο συνταξιοδότησης, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος και της εποχιακής κατά τεκμήριο απασχόλησής τους. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θεσπίστηκε η μείωση κατά 20% του εφάπαξ και η κατάργηση του δικαιώματος καταβολής του στην 20ετία (νόμος 4387/2016). Σήμερα, όμως, μετά την πανδημία, αποκαλύπτεται πλήρως η ζημιά του έχει προκλήθηκε στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τις οικογένειές τους από την εν λόγω ρύθμιση. Η οποία δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προσφυγικό: Ζητούνται συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση

Σε εφ’ όλης της ύλης έλεγχο επί των πεπραγμένων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και συνολικά της κυβέρνησης στο ζήτημα του προσφυγικού προβαίνει με τρεις διαφορετικές ερωτήσεις του ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

Συγκεκριμένα:

  • Θίγει τις συνθήκες διαβίωσης στο Καρά Τεπέ μετά το βιασμό ανηλίκου.
  • Ζητάει αναλυτικές εξηγήσεις για τις καταγγελίες παράνομων επαναπροωθήσεων.
  • Καταθέτει νέα στοιχεία για τη ΜΚΟ Hopeland και παρατυπίες στη λειτουργία του Μητρώου ΜΚΟ.

Περισσότερα ΕΔΩ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.