«Να παραταθεί το μέτρο της μείωσης του ενοικίου στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να στηριχθούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων».


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να παραταθεί το μέτρο της μείωσης του ενοικίου στις επιχειρήσεις  και ταυτόχρονα να στηριχθούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η μείωση των ενοικίων κατά 40% των εμπορικών καταστημάτων είναι επιβεβλημένη. Επιπλέον, είναι αναγκαίο να συμπεριληφθεί το σύνολο του λιανεμπορίου στην παράταση της μείωσης των ενοικίων, δεδομένου ότι υπάρχουν κλάδοι, όπως τα εμπορικά καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος που λόγω ελλείψεως τουριστικών ροών έχουν σχεδόν μηδενικούς τζίρους .

Ο κύκλος εργασίας των επιχειρήσεων είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αν και έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες από την ημέρα που επαναλειτούργησαν ενώ η έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Κυβέρνησης δεν αρκούσε ούτε για τα ως προς το ζην.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη των παγίων εξόδων τους λόγω των χαμηλών τζίρων και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα δούμε σύντομα το κλείσιμο πολλών καταστημάτων και χιλιάδες ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά.

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος, οι επαγγελματικοί φορείς και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ζητούν την  παράταση του μέτρου της μείωσης του ενοικίου στις επιχειρήσεις.

Από την άλλη, τα εισοδήματα των ιδιοκτητών έχουν μειωθεί δραματικά αν και οι υποχρεώσεις τους τρέχουν και δεν μειώνονται.

Επειδή ύστερα από την πανδημία του κορωνοϊου απαιτούνται μέτρα στήριξης τόσο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους όσο και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα μειωθεί το εισόδημα τους.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

– Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να παραταθεί το μέτρο της μείωσης του ενοικίου στις επιχειρήσεις και τι μέτρα ελάφρυνσης θα λάβετε, ώστε να στηριχθούν αντίστοιχα και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων;».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.