Να μπει τάξη στο θέμα διαχείρισης των κοινόχρηστων χώρων τονίζει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Την ανάγκη να μπει τάξη, στον τρόπο διαχείρισης των κοινόχρηστων χώρων, επανέλαβε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Λεμπίδη, τον πρόεδρο του Λ.Τ που διαχειρίζεται ένα μεγάλο μέρος της παραλιακής ζώνης κ. Γιώργο Λουκάκη, αλλά και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εστιατόρων Αγίου Νικολάου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η δημοτική αρχή, προχωρεί σε σειρά αλλαγών αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του κοινόχρηστου χώρου και εν προκειμένου με την μεταφορά στην παραλιακή ζώνη των καθισμάτων από την εσωτερική πλευρά, μπροστά από τις προσόψεις των καταστημάτων.

Οι αλλαγές αυτές παρά τον αρχικό σχεδιασμό, μετατίθενται για τον ερχόμενο Νοέμβριο, μετά από συζητήσεις και επαφές που έγιναν με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εστιατόρων, οι οποίοι επικαλέστηκαν την δυστοκία που σημειώθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, ζητώντας ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στην υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και στον επικείμενο σχεδιασμό έκανε γνωστό ότι :

* Τα ζητήματα που υπάρχουν στην Ανατολική πλευρά της Λίμνης έχουν τακτοποιηθεί.

* Στην βόρεια πλευρά, στον δρόμο κίνησης των πεζών, επειδή υπάρχουν τα στηρίγματα της πέργκολας που είχε κατασκευάσει ο δήμος (δημόσιο έργο 3,5 μέτρα),  η ζώνη περιπάτου θα περιοριστεί και θα υπάρξει επιμερισμός του χώρου.

*Για το Λιμάνι την Κιτροπλατεία και την Άμμο, στον χρόνο που θα διαρρεύσει (Νοέμβριος), θα δοθεί η δυνατότητα να ελεγχθεί ο χώρος χωροταξικά και κατασκευαστικά, ενώ αναμένεται να διευκρινιστεί η πρόθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την συμβολή στις αλλαγές αυτές.

*Θεωρείται ωστόσο βέβαιο, ότι στις προεκτάσεις των δρόμων δεν θα υπάρξουν ενοικιάσεις.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κατέστησε σαφές, ότι οι κοινόχρηστοι χώροι, δεν κατασκευάζονται για να τους εκμεταλλεύονται μόνο οι καταστηματάρχες, αλλά πρωτίστως για να τους χρησιμοποιεί ο δημότης, ο επισκέπτης, οι πολίτες.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε, την μακρά περίοδο της πανδημίας,περιορίζονται  τα έσοδα του δήμου, που σε συνδυασμό με την απροθυμία του κράτους, θα υπάρξει πιθανόν – πράγμα που απεύχομαι όπως ανέφερε – ενδεχόμενο παροχής μειωμένων υπηρεσιών στους δημότες.

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.