Να καταβληθούν επιτέλους οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου και Νοέμβρη 2020 στην Κρήτη


0
(0)

Με επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά  να καταβληθούν επιτέλους οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2020 στην Κρήτη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη του 2020, στην Κρήτη εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ολοσχερώς οικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Κρήτης επλήγησαν 833 επιχειρήσεις, 248 επαγγελματικές αγροτικές εγκαταστάσεις και 830 σπίτια.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση αρνήθηκε να εντάξει την Κρήτη στις διαδικασίες αποζημίωσης του Ιανού.

Το επιτελικό Κράτος της Ν.Δ χρειάστηκε 8 μήνες για να οριοθετήσει τις πληγείσες περιοχές (ΦΕΚ 2645/18.06.21) και  9 μήνες για να εκδώσει απόφαση το Υπουργείο Υποδομών για την διαδικασία και τα δικαιολογητικά αποκατάστασης κτηρίων και σπιτιών (ΦΕΚ 3430/27.07.21) ενώ στο εύλογο και σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης για χορήγηση προκαταβολής απάντησε αρνητικά.

Η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής αρνήθηκε την χορήγηση προκαταβολής  έναντι επιχορήγησης  και απογοήτευσε όλους όσοι  περίμεναν μια άμεση οικονομική διευκόλυνση αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε συσσώρευση-διόγκωση των προβλημάτων

Επειδή τον περασμένο Οκτώβρη και Νοέμβρη επλήγησαν κρίσιμοι τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, υποδομές, επιχειρήσεις, κατοικίες κλπ και αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας η στήριξη τους.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1.Σε ποιο λόγο οφείλονται οι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων;

2.Πότε επιτέλους και με πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προτίθεστε να καταβάλλετε στους πληγέντες της Κρήτης τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου και Νοεμβρίου;».

«Αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αδικιών που ανέκυψαν με τις αποφάσεις Κεραμέως- Μητσοτάκη στην διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Με ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αδικιών που ανέκυψαν με τις αποφάσεις Κεραμέως- Μητσοτάκη στην διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Η διαδικασία  εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις αποφάσεις Κεραμέως- Μητσοτάκη και κυρίως η βιαιότητα της εφαρμογής της, χωρίς μεταβατικό διάστημα με κλιμακωτή εφαρμογή που θα έδινε τη δυνατότητα αξιολόγησης και ορθολογικής μετεξέλιξης, οδήγησε σε απίστευτα προβλήματα και στρεβλώσεις.

  1. Πολλά τμήματα δεν έχουν κανένα εισακτέο
  2. Πάρα πολλά τμήματα έχουν ελάχιστους εισακτέους
  3. Δεκάδες τμήματα έχουν μειωμένο αριθμό εισακτέων
  4. 15.000 χιλιάδες περίπου μαθητές έχουν γράψει βαθμούς εισαγωγής για πολλά από τα παραπάνω τμήματα αλλά να μην πετυχαίνουν την εισαγωγή τους.

5.Εκατοντάδες υποψήφιοι ενώ ισοβάθμισαν με τον τελευταίο εισαχθέντα, αποκλείστηκαν από την εισαγωγή τους, λόγω της εφαρμογής του νόμου Γαβρόγλου που αφορούσε ένα άλλο σύστημα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, άριστος μαθητής από το Ηράκλειο Κρήτης, συγκεντρώνει τα μόρια εισαγωγής για την Ιατρική σχολή Αλεξανδρούπολης, ωστόσο δεν εισάγεται εξαιτίας του άδικου τρόπου υπολογισμού των μαθημάτων βαρύτητας σε περίπτωση ισοψηφίας

  1. Δεκάδες υποψήφιοι αποκλείστηκαν από την εισαγωγή σε ΣΣΕ λόγω θέσπισης βάσης 14.500 μορίων υψηλότερης από τον τελευταίο εισαχθέντα περίπου με 13.500

Επειδή το σύστημα θέσπισης ελάχιστου πλαφόν, ανεξάρτητα από την συζήτηση για την μορφή του ή την  αναγκαιότητα του, εφαρμόστηκε ανορθολογικά και με υπερβάλλοντα  ζήλο θέσπισης ΕΒΕ πάνω από τη βάση του «10» και που οδήγησε στις παραπάνω στρεβλώσεις

Ερωτάσθε κύρια Υπουργέ:

1)Προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τα αρνητικά αποτελέσματα του συστήματος;

2)Θα φροντίσετε για την αποκατάσταση της αδικίας και την εισαγωγή όλων όσοι ισοβάθμησαν με τον τελευταίο εισαχθέντα;

3)Θα δώσετε την ευκαιρία στους υποψήφιους που αποκλείστηκαν για νέα δήλωση επιλογής με βάση τα τμήματα που δεν έχουν εισαχθέντες ή έχουν μειωμένο αριθμό;».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *