«Να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά και να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα σχολεία της Κρήτης και ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή».


0
(0)

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά και να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα σχολεία της Κρήτης και ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Αν και τα σχολεία έχουν ξεκινήσει σχεδόν εδώ και δύο μήνες και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες, δεσμεύσεις σας αλλά και τις πρόσφατες τοποθετήσεις αναπληρωτών, εξακολουθούν να παραμένουν πολλά  κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, περίπου 200 είναι τα κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Ηράκλειο, όπως ανακοίνωσαν οι φορείς της Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, εκατό ογδόντα εννέα είναι ο αριθμός των κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εκ των οποίων τα 118 αφορούν στην Παράλληλη Στήριξη, δηλαδή εκπαιδευτικούς που στηρίζουν μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στο πλαίσιο του τυπικού γενικού σχολείου ενώ τα υπόλοιπα 71 αφορούν άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Επίσης, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα κενά είναι περίπου 20 και αφορούν βασικές ειδικότητες.

Τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως τις έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας και Υγείας, προτίθεστε να τους αντικαταστήσετε μάλλον με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τρίμηνης διάρκειας και όχι αναπληρωτές.

Επειδή είναι αβέβαιο αν οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους μετά από τρεις μήνες,

επειδή πρέπει να αποφευχθούν τα φαινόμενα των καθυστερημένων τοποθετήσεων αναπληρωτών ακόμη και στα μέσα ή τα  τέλη της χρονιάς,

επειδή η κάλυψη των κενών στα σχολεία είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία τους ,

επειδή όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης.

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ:

-Γιατί δεν τηρείτε τις δεσμεύσεις σας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών;

-Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο έτσι ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία (πρωτοβάθμια, παράλληλη στήριξη και δευτεροβάθμια) του Νομού Ηρακλείου και γενικότερα της Κρήτης, προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία;».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.