Να επιστρέψουν Κρήτη καλεί ο Α. Γεωργιάδης τους παραγωγούς λαϊκών στην Αθήνα – Στο τμήμα παραγωγός από Ιεράπετρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Μια ασφυκτική κατάσταση αντιμετωπίζουν την τελευταία εβδομάδα πολλοί κρητικοί παραγωγοί και έμποροι λαϊκών αγορών που συμμετέχουν στις λαϊκές της Αθήνας

Η απαγόρευση για μετακίνηση εμπόρων ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας είναι δεδομένη από την περασμένη Τρίτη, όμως το τοπίο για παραγωγούς από την Κρήτη οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα δεν ήταν ξεκάθαρη και με δεδομένο πως πλέον στις λαϊκές πρέπει πλέον να μειωθούν κατά πολύ οι έμποροι που συμμετέχουν, παραγωγοί από την Κρήτη έχουν μπει στο στόχαστρο.

Το πρωί της Πέμπτης μάλιστα, ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, κάλεσε τους παραγωγούς από την Κρήτη που βρίσκονται στην Αθήνα, να επιστρέψουν στο νησί αφού δεν θα τους επιτρέπεται να συμμετέχουν πλέον σε λαϊκές εκτός της Περιφέρειάς τους.

Σήμερα το πρωί παραγωγός από την Ιεράπετρα που προσπάθησε να ανοίξει τον πάγκο του στη λαϊκή του Αγίου Ελευθερίου, κατέληξε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πρόκειται για τον Γιώργο Αντωνού, ο οποίος εδώ και 25 χρόνια συμμετέχει στις λαϊκές αγορές της Αττικής και έχει σπίτι στην Αθήνα όπου μένει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Σήμερα όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, πήγε στη λαϊκή του Αγίου Ελευθερίου, και αρχικά τον ενημέρωσαν πως έπρεπε να αλλάξει θέση και να πάει τελευταίος στη σειρά. Στη συνέχεια εκπρόσωπος του σωματείου παραγωγών της λαϊκής τον ενημέρωσε πως δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στη λαϊκή αγορά.

Ο ίδιος όμως διαμένει στην Αθήνα, τελευταία του επίσκεψη στην Ιεράπετρα ήταν πριν ένα μήνα,  έχει σπίτι και δικαιολογεί την παρουσία του εκεί. Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία όπου αρχικά τον ενημέρωσαν πως μπορεί να συμμετάσχει, όμως τελικά κατέληξε στο τμήμα για να μιλήσει με τον Διοικητή. Εκεί και ο ίδιος ο διοικητής διαβάζοντας προσεκτικά τα περιοριστικά μέτρα του είπε πως θα έπρεπε να συμμετάσχει, όμως ζήτησε διευκρινιστική εγκύκλιο από το Υπουργείο προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Τελικά ο κ. Αντωνού επέστρεψε στη λαϊκή χωρίς να ανοίξει τον πάγκο του και έχει απευθυνθεί σε δικηγόρο προκειμένου να αποφασίσει τι θα κάνει σήμερα και τις επόμενες μέρες.

Άλλη παραγωγός από την Ιεράπετρα που μίλησε στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως ενδεχόμενη απαγόρευση των κρητικών παραγωγών θα είναι καταστροφική για όλους, αφού οι περισσότεροι παραγωγοί της Αθήνας δεν συμμετείχαν σε άλλες λαϊκές της Κρήτης ή αλλού και έτσι οι ίδιοι αντιμετωπίζουν μια ολοκληρωτική καταστροφή.

Επίσης σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες σε νεαρό κάτοικο Ιεράπετρας που διατηρούσε πάγκο λαϊκής στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα κόπηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.