«Να ενεργοποιηθούν όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για εμβολιασμούς κλπ».


0
(0)

 Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο  Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο «Κίνημα Αλλαγής» και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να ενεργοποιηθούν όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για εμβολιασμούς κλπ.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η ελλιπής Κυβερνητική προετοιμασία για τους εμβολιασμούς αποτυπώνεται στην λειτουργία πολύ λιγότερων εμβολιαστικών κέντρων από τα 1000 και πλέον που είχαν ανακοινωθεί αλλά και στην προτεραιοποίηση και των αποκλεισμό ηλικιακών ομάδων ακόμη και όσων ανήκουν στις ευπαθείς κατηγορίες. Συνέπεια των παραπάνω η ανασφάλεια και η  ταλαιπωρία πάρα πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι αναγκάζονται σε παρά πολλές περιπτώσεις να μεταβούν σε μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εμβολιαστούν

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένως τονίσει την ανάγκη πλήρους ενεργοποίησης, οργάνωσης και στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να  συμβάλλει στην εμβολιαστική κάλυψη, να ανταποκριθεί στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες του ολοένα και πιο γερασμένου πληθυσμού μας και να συγκρατήσει την αυξημένη  προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι σαφές ότι αν δεν αυξηθούν άμεσα οι ημερήσιοι εμβολιασμοί, με την αξιοποίηση της ΠΦΥ, δεν πρόκειται να υπάρξει μια ταχεία έξοδος από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Επειδή παρά τις σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η ενίσχυση, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό, του θεσμού του οικογενειακού γιατρού αλλά ούτε σχεδιάστηκε η οργανωμένη ένταξη ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, στην αξιοποίηση των ΤΟΜΥ, προκειμένου να αναλάβουν συγκροτημένα την διαχείριση των περιστατικών (COVID και μη COVID) προνοσοκομειακά και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του COVID-19 και

Επειδή στην Κρήτη έχουν μείνει ακάλυπτες από κέντρα εμβολιασμού, μια σειρά απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές που διαθέτουν Κέντρο Υγείας όπως ο Δήμος Βιάννου, οι πολίτες (μεγάλων ηλικιών και με σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση) αναγκάζονται να μεταβούν πολλά χιλιόμετρα μακριά για να εμβολιαστούν

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-1-Προτίθεστε να εντάξετε στον σχεδιασμό σας την ενεργοποίηση όλων των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την ανάσχεση της πανδημίας αλλά και για τις ανάγκες του εμβολιασμού και ποιο είναι το σχέδιο σας για την Κρήτη;

-2-Σκοπεύετε να ενισχύσετε με προσωπικό και εξοπλισμό τις δομές ΠΦΥ προκειμένου να αποκεντρωθεί η δειγματοληψία, η διαχείριση των ήπιων περιστατικών COVID-19 από τα νοσοκομεία και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα;».

«Στη Βουλή το ψήφισμα για άμεση αποζημίωση επιδότησης των τουριστικών λεωφορείων».

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία, την επιστολή του συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, με την οποία μεταξύ άλλων ζητούν την άμεση καταβολή των καθυστερημένων επιδοτήσεων και τον συμψηφισμό των ποσών των τελών κυκλοφορίας.

 Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Με μεγάλη αγωνία και έντονη αβεβαιότητα, εξακολουθούμε να αναμένουμε την επιδότηση της πολιτείας λόγω της πανδημίας έχοντας μπει πλέον στον 9ο μήνα αναμονής !

Αν υπήρχε κυοφορία θα είχαμε ήδη τοκετό άρα και χαρμόσυνα νέα.

Μάταια εμπιστευθήκαμε τις δεσμεύσεις που αποδείχθηκαν ψεύτικες ως σήμερα.

Δυστυχώς ακόμη ένας δύσκολος μήνας  ( ο 10ος ! )  για όλους μας, βρίσκεται προ των πυλών, κάνοντας μας  να παρακολουθούμε την εξαιρετικά αδιάφορη πολιτική από τον Υπουργό Τουρισμού κ.Χάρη Θεοχάρη ο οποίος είτε αγνοεί παντελώς την ανάγκη καταβολής των χρημάτων, είτε την γνωρίζει, αλλά ανεξήγητα (;) για μας, αδιαφορεί λες και πράττει τιμωρητικά.

Και στις δύο περιπτώσεις η στάση του είναι εγκληματική απέναντι στον κλάδο μας, και κατ’  επέκταση στους ανθρώπους του και τις οικογένειές τους, που βλέπουν μια δεύτερη χρονιά να βρίσκονται όλα στον αέρα, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα για το ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου.

Σε λίγες μέρες καλούμαστε να καταβάλουμε το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας, χωρίς να έχουμε οικονομικά αυτήν την δυνατότητα, προερχόμενοι από μια χαμένη χρόνια, και χωρίς το Υπουργείο Οικονομικών να δείχνει ότι γνωρίζει την πραγματικότητα.

Δυστυχώς για μας η πολιτεία δεν μας έχει καταβάλει ούτε σεντς από τα χρήματα που έχουν εγκριθεί και τα οποία θα έπρεπε να έχουμε λάβει.

Και όλα αυτά, την ώρα που η αβεβαιότητα της σαιζόν 2021 που είναι προ των πυλών, είναι μεγάλη.

Στην Κρήτη όπως σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα της πατρίδας μας ο Τουρισμός είναι εποχικός και σε καμία περίπτωση φέτος δεν αναμένεται να ξεπεράσει απ’ ότι πληροφορούμαστε τα σκληρά και ιδιαίτερα χαμηλά νούμερα του 2020.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, μετά τα όσα βίωσαν πέρσι, νοιώθουν διπλά απροστάτευτοι απ’ όλα όσα πληροφορούνται από την αγορά και τις τουριστικές κρατήσεις που δείχνουν να είναι αναιμικές αλλά και τον τρόπο που παρακολουθούν του αρμόδιο Υπουργείο να λειτουργεί.

Το Υπουργείο κατά γενική ομολογία απουσιάζει δυστυχώς και από αυτήν την δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία με κύριο υπεύθυνο τον Υπουργό ο οποίος είναι εδώ και καιρό, ενήμερος για όλα αυτά.

Ζητούμε από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Τουρισμού, την άμεση καταβολή των καθυστερημένων επιδοτήσεων και τον συμψηφισμό των ποσών των τελών κυκλοφορίας που καλούμαστε να πληρώσουμε σε λίγες ημέρες.

 Ζητούμε από τους αξιότιμους Υπουργούς να κατανοήσουν έστω και τώρα, έστω και καταστροφικά καθυστερημένα, την δύσκολη θέση μας, για την οποία έχει την ευθύνη της επιδείνωσης της οικονομικής μας πραγματικότητας.

Ζητούμε την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, για το αυτονόητο, το οποίο φαίνεται να είναι ζητούμενο.

Καταθέτουμε το παρόν ψήφισμα σε τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων, ζητώντας τους την κοινοβουλευτική τους παρέμβαση.

Είμαστε έτοιμοι μαζικά, για μία σειρά ειρηνικών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, εντός των επόμενων ημερών, εφ όσον δεν υπάρξει εξέλιξη στα δίκαια και αυτονόητα συνάμα αιτήματα μας, αφού θεωρούμε  ότι υπάρχει εμπαιγμός, αδιαφορία, και ίσως και ανεπάρκεια εκτέλεσης καθοριστικών για την επιβίωση μας, αποφάσεων».

«Λύσεις και ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους για τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών».

«Λύσεις και ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους για τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών».

 Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο «Κίνημα Αλλαγής» και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά λύσεις και ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους για τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών.

 Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι Κυβερνητικές προθέσεις με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από παραγωγούς και μικροπωλητές που υποστηρίζουν ότι αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές επιδιώκει την αλλαγή του χαρακτήρα των λαϊκών.

‘Όπως τονίζουν οι αγρότες παραγωγοί και οι ενώσεις τους, η είσοδος ιδιωτών και εταιρειών, στις λαϊκές αγορές ευνοεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το κέρδος των μεγαλεμπόρων σε βάρος των μικροπωλητών.

Επειδή ο θεσμός των λαϊκών αγορών είναι σημαντικός για την απευθείας διάθεση των παραγωγικών προϊόντων στους καταναλωτές και

Επειδή δεν έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση για να δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματα που υφίστανται αλλά αντίθετα, προωθούνται επιλογές που πλήττουν παραγωγούς, επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές

Ερωτάστε κε. Υπουργέ:

-Προτίθεστε να προχωρήσετε σε ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους για την προώθηση των βέλτιστων  λύσεων και τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών;

-Αν ναι, ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για το σκοπό αυτό;».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.