«Να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους σε όλους τους ισοψηφίσαντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020».


0
(0)

Με  ερώτηση τους προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με την Βουλευτή, κα Χαρά Κεφαλίδου ζητούν να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους σε όλους τους ισοψηφίσαντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 .Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του τέως Υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου (κατάργηση συντελεστών βαρύτητας, επιλογή από ένα πεδίο κ.λπ.) του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ, που εφαρμόστηκε από την Κυβέρνηση για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020, παρά το γεγονός ότι είχαν καταγγελθεί από το κόμμα της Ν.Δ όταν ήταν αντιπολίτευση, οδήγησαν σε παράδοξα διαφορετικών τύπων και «βαθμών».

Μια επίπτωση των επιλογών αυτών, αφορά εκατοντάδες υποψήφιους που  βρέθηκαν  να έχουν τα ίδια μόρια της βάσης εισαγωγής αλλά οι περισσότεροι εξ’ αυτών να μην εισάγονται στη σχολή επιλογή τους και να νιώθουν αδικημένοι,

Αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι βάσεις 2020 όλων των Σχολών ήταν –σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα χρόνια- πολλαπλάσιες του 25, δηλαδή τελειώνουν ή σε 00 ή σε 25 ή σε 50 ή σε 75 μόρια!!!

Επειδή είναι άδικο, οξύμωρο  και αντιεπιστημονικό   να αναγκάζεται  σε επανεξέταση όποιος έχει πετύχει την βάση εισαγωγής αλλά λόγω στρέβλωσης του συστήματος βρίσκεται εκτός των εισαχθέντων.

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Προτίθεστε να δώσετε λύση στο πρόβλημα δίνοντας το δικαίωμα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους σε όλους όσους ισοψήφισαν;».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.