Να διασφαλιστεί η ισότητα στην πρόσβαση της πληροφορίας Δηλώσεις Δημάρχου Αγίου Νικολάου με αφορμή τις εκδηλώσεις του ΕΕΕΕΚ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στο επίμαχο θέμα της ασφαλούς οδήγησης, αναμένεται να επικεντρωθούν οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που προγραμματίζει για τις 3η του Δεκέμβρη, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτησης Αγίου Νικολάου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Με αφορμή την πρόσκληση που έδωσαν σήμερα στον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό, ο κ. Γιώργος Μαυροειδής εκπαιδευτικός του Εργαστηρίου και μαθητές που φοιτούν σ΄αυτό, έγινε γνωστή η πρόταση του ΕΕΕΕΚ, για την συγγραφή ειδικού βιβλίου εξέτασης για την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, δεδομένου ότι η ορολογία που χρησιμοποιείται στο υπάρχον βιβλίο εξέτασης για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης , είναι μη καταληπτή ακόμα και στους ενήλικους μαθητές.

Το γεγονός αυτό, είχε τον προηγούμενο καιρό, ως αποτέλεσμα όπως έκανε γνωστό ο κ. Μαυροειδής τον θανάσιμο τραυματισμό δύο νέων παιδιών του Εργαστηρίου, τα οποία στερούντο διπλώματος οδήγησης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, δηλώνοντας ότι : η ασφάλεια των πολιτών συνδέεται άρρηκτα με την ενημέρωση και την εκπαίδευση τους σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, ανέφερε ότι ένας σημαντικός αριθμός ατυχημάτων στην χώρα μας, οφείλεται σε άγνοια, ελλιπή γνώση, ή μη συμμόρφωση στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε, θα πρέπει να διασφαλιστεί η ισότητα στην πρόσβαση της πληροφορίας καθώς και ο διαρκής και αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης για όλους τους πολίτες αλλά και για τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας που θα πρέπει να απολαμβάνουν το αυτονόητο δικαίωμα τους στην μόρφωση, στην εκπαίδευση, την οδήγηση, χωρίς να διακινδυνεύεται η οδική ασφάλεια.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.