«Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις στα φάρμακα».


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Mε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις στα φάρμακα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σοβαρές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα καταγγέλλουν οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων ανά την Ελλάδα, τονίζοντας ότι εκατοντάδες πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν περισσότερο από  30 ημέρες μέχρι να βρεθεί το αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο ενώ οι φαρμακοποιοί, από την πλευρά τους, δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη για να εξασφαλίσουν τα φάρμακα για τους ασθενείς τους, αναζητώντας τα είτε από φαρμακείο σε φαρμακείο εντός του νομού,είτε και σε άλλους νομούς, από τον Έβρο έως και την Κρήτη.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης, περισσότερα από 400 σκευάσματα από απλά παυσίπονα μέχρι αντικαρκινικά είναι σε έλλειψη ενώ τον Αύγουστο που κλείνουν για διακοπές οι εταιρείες,οι ελλείψεις αναμένεται να ενταθούν, αφού τα αποθέματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες ενώ υπάρχουν και σοβαρές ελλείψεις των φαρμάκων που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας, αλλά εισάγονται μέσω του ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας ΑΕ).

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων, αν και προτείνονται διάφορες λύσεις, όπως η απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για διάστημα μεγαλύτερο του

ενός έτους, ουσιαστική διεξαγωγή ελέγχων από τις αρχές και καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων, η δημιουργία παρατηρητήριου ελλείψεων φαρμάκου κλπ, κανείς δεν αναλαμβάνει

πρωτοβουλία για την οριστική επίλυση του προβλήματος ή έστω τον περιορισμό των ελλείψεων.

Επειδή η υγεία των πολιτών πρέπει να είναι πρώτο μέλημα της Πολιτείας.

 

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αντιμετωπίσετε τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε βασικά φάρμακα και ιδιαίτερα ενόψει Αυγούστου, αφού τα αποθέματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες των πολιτών;

-Έχετε λάβει σοβαρά υπόψη σας τις παραπάνω προειδοποιήσεις-καταγγελίες των φαρμακευτικών συλλόγων ανά την χώρα και τι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε;».

Στη Βουλή η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών από τον Βασίλη Κεγκέρογλου

Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά στο Υπουργείο Οικονομικών την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον κατά δύο μήνες καθώς και την επίλυση προβλημάτων των λογιστών-φοροτεχνικών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, στον ήδη επιβαρυμένο φόρτο εργασίας που έχουν να διατελέσουν τα λογιστικά γραφεία, αφού καλούνται καθημερινά να διεκπεραιώσουν χιλιάδες αιτήματα πολιτών  που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία σε διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας και οι λογιστές-φοροτεχνικοί, ως επάγγελμα που έρχεται σε καθημερινή επαφή με πλήθος κόσμου, δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστοι, με συνέπεια να υπάρχουν πολλά γραφεία που -παρά τις εκκρεμότητες και τις ασφυκτικές προθεσμίες- αναγκάζονται να παραμείνουν κλειστά για αρκετές ημέρες έως και εβδομάδες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών με την επιστολή της ζητά:

 

-την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων στις 30/9. Ταυτόχρονη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στοιχείων στο myDATA μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.

να ρυθμιστεί το θέμα της ασθένειας του Λογιστή – Φοροτεχνικού, με τροποποίηση του άρθρου 93 του Ν.4764/2020, ώστε να αφορά όλες τις περιπτώσεις ασθένειας και θανάτου, και όχι μόνο από COVID-19, αλλά και να συμπεριλάβει και τις περιπτώσεις εγκυμοσύνης.

τον μηδενισμό των ορίων της διάταξης του άρθρου 38 του Ν. 2873/2000 με υποχρεωτική υπογραφή δηλώσεων, βιβλίων και οικονομικών καταστάσεων για να ταυτίζεται με την νεότερη διάταξη (που κατισχύει) της παρ. 4 του άρθρου 5 του Ν. 4308/2015 (ΕΛΠ), που προβλέπει υπογραφή όλων των οικονομικών καταστάσεων και δηλώσεων από μηδενική βάση.

GDE Error: Requested URL is invalid

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.