ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ (ΠΥΡΚΑΛ)

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Απριλίου 2021 by manos (seo)-admin

Εδώ και χρόνια έχουμε προτείνει την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ (τέως ΠΥΡΚΑΛ) από τον Υμηττό και την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο για την δημιουργία πάρκου και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής μας.

Η Κυβέρνηση χωρίς καμία διαβούλευση -όπως συνηθίζει- προχώρησε σήμερα σε εξαγγελίες, χωρίς όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μέλλον των ΕΑΣ.

Λέμε ναι στην μετεγκατάσταση, αλλά όχι σε κλείσιμο ή δραστική υποβάθμιση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Σε μια εποχή που οι ανάγκες της εθνικής άμυνας αυξάνονται, και υπάρχουν πολλά συμβόλαια για τα ΕΑΣ, είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να μη έχει σχέδιο για την αναβάθμιση τους.

Πόσο μάλλον όταν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης προσφέρουν την ευκαιρία για μια ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία. Επιτέλους ας μην αγοράζουμε τα πάντα από το εξωτερικό, χάνοντας πόρους και θέσεις εργασίας.

Για το θέμα αυτό προχωρούμε άμεσα σε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο και δεσμεύσεις για την στήριξη των ΕΑΣ και των εργαζομένων σε αυτά, αλλά και να προχωρήσει σε διάλογο με την τοπική κοινωνία για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη, ο εκπρόσωπος Tύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης τόνισε :

“Άλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, άλλα αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι, άλλα εφαρμόζονται. Το αλαλούμ της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζεται και στοιχίζει πολύ ακριβά.”

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο οδηγείται ο εμπορικός κόσμος στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση για παράταση του lockdown μέχρι τις 12 Απριλίου.

Και αυτό γιατί πιστεύοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, οι επιχειρηματίες των συγκεκριμένων περιοχών, μετά από δύο μήνες αναγκαστικού κλεισίματος, προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για το άνοιγμα (καθαριότητες, απολυμάνσεις, τοποθετήσεις προϊόντων, παραγγελίες, προγράμματα εργαζομένων κ.α.), ξοδεύοντας χρήματα και πόρους πολύτιμους σε μια ήδη επιβαρυμένη περίοδο για αυτές. Εις μάτην όμως.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση, χωρίς (όπως αποδείχτηκε) την έγκριση της επιστημονικής επιτροπής, παρά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε μέτρα με μοναδικό κριτήριο την επικοινωνιακή της επιβίωση.

Όμως τώρα, τα λόγια είναι ακόμη περισσότερη φτώχεια και η αναζήτηση ευθυνών δεν λύνει το πρόβλημα στο άδειο ταμείο της κάθε μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης. Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει άμεση δράση για τις επιχειρήσεις των τριών αυτών περιφερειών που έπεσαν θύματα όχι μόνο της πανδημίας αλλά και της προχειρότητας και αναξιοπιστίας της κυβέρνησης:

  1. Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις, που ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ, ως ελάχιστο μέτρο στήριξης της πραγματικής οικονομίας που βρίσκεται σε οριακό σημείο.
  2. Μη επιστρεπτέα προκαταβολή για τον μήνα Απρίλιο και όσο θα συνεχίζεται το lockdown για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων.
  3. Μηδενική υποχρέωση καταβολής ενοικίου (με αντίστοιχη χρηματική επιδότηση από την πολιτεία) για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τέλος, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τον εμπορικό κόσμο που θα λειτουργήσει τα καταστήματα του από τη Δευτέρα, να φροντίσουμε με απόλυτο τρόπο για την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές, για να μπορέσει τουλάχιστον η επερχόμενη πασχαλινή εμπορική περίοδος, να αποτρέψει τα μαζικά λουκέτα στον εμπορικό κλάδο.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOY KINHMATOΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

Ενόψει των αλλαγών στο Οικογενειακό Δίκαιο και τις νέες ρυθμίσεις για τη συνεπιμέλεια, το Κίνημα Αλλαγής οργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο “Το παιδί στο επίκεντρο: οι αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο”, την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 19.00. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά και θα προβληθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος, του ΠΑΣΟΚ και της Φ. Γεννηματά στο Facebook, καθώς και στο Youtube του Κινήματος. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Εισαγωγική ομιλία: Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής

Ομιλητές:

  • Αικατερίνη Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου, ΑΠΘ
  • Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος-Πρόεδρος Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού
  • Νάντια Γιαννακοπούλου: Βουλευτής, αρμόδια Κ.Ο. για θέματα Ισότητας των φύλων

Παρεμβαίνουν: Εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων που συμμετέχουν στην Επιτροπή για το Οικογενειακό δίκαιο και την συναινετική συνεπιμέλεια: Ένωση Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ), Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της βίας, Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών, Ομάδα «Νομικά θέματα – Συν-επιμέλεια», Το ΜΩΒ, ΧΕΝ

Συντονίζει: Ράνια Παπαϊωάννου, Γραμματέας Τομέα Ισότητας Κινήματος Αλλαγής

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, απροστάτευτος ο εργαζόμενος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Με το ωράριο εργασίας και τη ζωή του να γίνεται λάστιχο.

Χωρίς κανόνες ακόμη και για το Σαββατοκύριακο!!! Δεκάωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες.

Το σχέδιο Ανάκαμψης της ΝΔ στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία. Το βάρος της κρίσης θα το πληρώσουν πάλι οι πιο αδύναμοι. Για τον κ. Μητσοτάκη οι δίκαιες αμοιβές θεωρούνται αντιπαραγωγικές και αντιαναπτυξιακές.

Το Κίνημα Αλλαγής όπως δήλωσε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, στέκεται απέναντι σε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές.

Εμείς πιστεύουμε στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

KOINH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Δεν είναι απλά αδέσποτα ζώα. Είναι ζωές σαν εμάς. Νιώθουν, καταλαβαίνουν, χαίρονται, πονάνε και αναζητούν ένα σπίτι, μία φροντίδα και μία αγκαλιά.

Τη φροντίδα και την αγκαλιά ωστόσο κάποιοι τις στερούν πραγματικά και συμβολικά.

Μόνες εξαιρέσεις σε αυτόν τον απογοητευτικό κανόνα είναι διαχρονικά οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτές που θεμελίωσαν νομοθετικά την προστασία των αδέσποτων φίλων μας με σειρά πρωτοποριακών διατάξεων και ενέταξαν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή φιλοσοφία με αποκορύφωμα το νόμο 4039/12.

Σήμερα ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά αδέσποτα ζώα, εγκαταλειμμένα, χωρίς τροφή και νερό, τραυματισμένα, ασθενή, κακοποιημένα ή θανατωμένα πολλές φορές με βάναυσο τρόπο.

Υπάρχει και μια Κυβέρνηση “μαθητευόμενων αρίστων” χωρίς σεβασμό για την πραγματική ευζωία, τη βιοποικιλότητα, τους ειδικούς επιστήμονες, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους φιλόζωους, το Περιβάλλον. Μια Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τα ζώα, ως ψηφιακά νούμερα χωρίς την απαραίτητη ευαισθησία.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι σθεναρά προσανατολισμένο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδέσποτων ζώων και δεν περιμένει μία ακόμα “παγκόσμια ημέρα” για να το αποδείξει. Ο αγώνας ήταν, είναι και θα είναι διαχρονικός και καθημερινός.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.