Νέο «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Νέο «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Πώς μπορείτε να το αποφύγετε

Νέο “χαράτσι” της τάξεως του ενός ευρώ έρχεται από την 1η Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ που εκδίδονται σε έντυπη μορφή και αποστέλλονται στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Κάθε χρόνο οι καταναλωτές λαμβάνουν έξι λογαριασμούς (τρεις έναντι και τρεις εκκαθαριστικούς). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ετησίως ο κάθε καταναλωτής θα δίνει έξι ευρώ για «το κόστος έκδοσης και αποστολής», σύμφωνα με τη Δημόσια Επιχείρηση.

Οι καταναλωτές προκειμένου να γλιτώσουν την επιβάρυνση μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία του ηλεκτρονικού λογαριασμού (e-bill) της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, όσοι εγγραφούν στην υπηρεσία “e-bill” θα πρέπει να επιλέξουν τη λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού για να μην επιβαρυνθούν.

Αν πράξουν το τελευταίο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η χρέωση στο μεταξύ έχει ενσωματωθεί στον λογαριασμό τους, τότε αυτή θα τους πιστωθεί στον επόμενο.

Πώς όμως μπορεί ένας καταναλωτής να εγγραφεί στο “e-bill”; Η εγγραφή γίνεται μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας dei.gr, στην ενότητα “e-bill”, ανάλογα με την κατηγορία πελάτη (φυσικό πρόσωπο/ιδιώτης, νομικό πρόσωπο/εταιρεία, πελάτης πολλαπλού), συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

Με τη σωστή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, αποστέλλονται αυτόματα με SMS ο κωδικός ενεργοποίησης στο κινητό του καταναλωτή και e-mail ενεργοποίησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσε.

Ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται ο καταναλωτής αποκτά άμεσα πρόσβαση στην υπηρεσία “e-bill”.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.