Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο “Γνώσεως”


0
(0)

Στην προσπάθεια βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών και της ασφάλειας κίνησης πεζών και οχημάτων, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προχωρά την ερχόμενη εβδομάδα, σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στον αδιαμόρφωτο έως σήμερα κόμβο της οδού “Γνώσεως”, όπου όπως έχει διαπιστωθεί δημιουργούνται καθημερινά, τεράστια προβλήματα λόγω της άναρχης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, τα τουριστικά λεωφορεία που έρχονται από το Ηράκλειο και θέλουν να κινηθούν εξυπηρετώντας ξενοδοχεία από το Αμμούδι μέχρι την Ελούντα, μετά την αριστερή στροφή στα φανάρια εισόδου στην πόλη – μέσω του αδιαμόρφωτου και άναρχου κόμβου – εισέρχονται στην οδό “Γνώσεως” και μέσω της οδού “Μίνωος” καταλήγουν στο Round About στο Αμμούδι, απ΄ όπου συνεχίζουν την πορεία προς την παραλιακή ζώνη. Για το λόγο αυτό, όπως ο ίδιος εξήγησε,  θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και να χρησιμοποιείται στο εξής η διαδρομή μέσω του περιφερειακού της Ελούντας στην οδό “Μίνωος” και από εκεί ν΄ ακολουθείται η γνωστή διαδρομή.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην οδό “Γνώσεως” που ωστόσο παραμένει δρόμος διπλής κυκλοφορίας.

“Προσπαθούμε – δήλωσε χαρακτηριστικά –  να κάνουμε πιο ήπια  την κυκλοφορία σ΄ αυτόν τον κόμβο και ν΄ αποφευχθεί η κυκλοφοριακή επιβάρυνση, μέχρι ότου ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος σχεδιασμός.

Ωστόσο και ο  αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Κωνσταντίνος Καστελιανάκης, δηλώνοντας ότι στην περιοχή, υπάρχουν πολλά σχολεία, όπου κατά τις ώρες προσέλευσης ή αποχώρησης των μαθητών ( η μεταφορά τους γίνεται είτε από τους γονείς τους, είτε με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ) δημιουργείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, επανέλαβε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ, θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, σ΄  ένα επίμαχο σημείο της πόλης.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *