Νέα περιπέτεια καθώς δεν τον αφήνουν να παρκάρει στο… πάρκινγκ του

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου το “μπαλάκι” της υπόθεσης

Ένα μήνα μετά τις καταγγελίες ενός Ηρακλειώτη για κακούς χειρισμούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου εις βάρος του, μη επιτρέποντάς του να σταθμεύει νόμιμα σε ακίνητο που χτίστηκε για γκαράζ… η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή, αφού το θέμα προωθήθηκε στην Πολεοδομία για τακτοποίηση, ενώ ταυτόχρονα ζητείται και η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου αναλαμβάνει να γνωμοδοτήσει στις υπηρεσίες Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας για τη νομιμότητα της υπόθεσης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε έπειτα από έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, που επικαλείται το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας και που γίνεται προσπάθεια να εξηγηθούν σειρά ζητημάτων, αλλά και το γεγονός της εξαφάνισης εν μια νυκτί, όπως καταγγέλθηκε, φακέλου της οικογένειας από την υπηρεσία.

Αναλυτικότερα, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν το δίκιο τους, έκαναν τον 40χρονο Χρήστο Κουνδουράκη και τη μητέρα του, που πάσχει από λευχαιμία, να φτάσουν στα άκρα για την υπόθεση ενός χώρου στάθμευσης στην Εμμ. Καστρινάκη στο Ηράκλειο.

Επί σειρά ετών, σύμφωνα με τους ίδιους, κατηγορούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και από συγκεκριμένους γείτονες στο σημείο ότι δε διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα για την ιδιοκτησία του χώρου… και ενώ τα έχουν στα χέρια τους! Στην προσπάθειά τους αυτή, κατήγγειλαν μέσω της «Νέα Κρήτη» και της “Κρήτη TV” κακούς χειρισμούς από υπαλλήλους, ακόμα και εξαφάνιση του οικογενειακού τους φακέλου από την υπηρεσία, κοινοποιώντας μάλιστα την καταγγελία τους και στον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Το “μπαλάκι” στη Νομική Υπηρεσία

Ένα μήνα μετά, η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου νίπτει τας χείρας της για μια ακόμη φορά, όμως με επίσημο τρόπο πλέον, καθώς το αίτημα προς ικανοποίηση τού καταγγέλλοντος το έστειλε στη Διεύθυνση Πολεοδομίας αλλά και στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, που καλείται να γνωμοδοτήσει αν οι υπηρεσίες πρέπει να επιτρέψουν στον καταγγέλλοντα να σταθμεύσει εντός του στεγασμένου ισογείου της κατοικίας.

Για του λόγου το αληθές, το έγγραφο της υπηρεσίας με τίτλο “Απάντηση σε αιτήματα που αφορά την οριοθέτηση απαγόρευσης στάθμευσης μπροστά σε ισόγεια κτίσμα”, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«(…) Σε απάντηση των παραπάνω σχετικών εγγράφων 13, 14,15, 16 και του δημοσιεύματος προς την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” (σχετ. 17), σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας έχει στείλει αίτημα στη Διεύθυνση Πολεοδομικών Λειτουργιών του Δήμου Ηρακλείου και στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, από τις οποίες περιμένει τις απόψεις τους για τη διεκπεραίωση του θέματός σας».

Πάντως, ο 40χρονος και η μητέρα του, όπως δηλώνουν, δε θα σταματήσουν να διεκδικούν το δίκιο τους, αλλά και να λάμψει όλη η αλήθεια για την ταλαιπωρία που δέχονται, όπως λένε, άδικα όλα αυτά τα χρόνια και που έβαλε σε “Γολγοθά” τη χημειοθεραπευόμενη γυναίκα, να πρέπει να συγκεντρώσει εξαρχής… ένα-ένα όλα τα έγγραφα που απωλέσθηκαν με υπαιτιότητα της ίδιας της υπηρεσίας.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.