Νέα περίπτωση απάτης στην Ιεράπετρα με άτομα που παριστάνουν δικαστικούς και ζητούν λεφτά


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Ένα πολύ σοβαρό και καλά οργανωμένο σχέδιο απάτης έχει αρχίσει και εξελίσσεται αυτές τις μέρες σε πολίτες της Ιεράπετρας με άτομα που καλούν πολίτες παριστάνοντας πως είναι δικαστικοί λειτουργοί και ζητούν άμεσα κάποια χρηματικά ποσά για να λυθεί μια προσωπική υπόθεση του ατόμου που δέχεται το τηλέφωνο.

Τα άτομα αυτά που καλούν γνωρίζουν πάρα πολλά προσωπικά δεδομένα και λεπτομέρειες για δικαστικές υποθέσεις σε εξέλιξη και έτσι ο κίνδυνος για να πέσουν διάφοροι πολίτες θύματα είναι μεγάλος.

Το μέλος του δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Παπαδάκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για κάποια περιστατικά τα οποία ο ίδιος έμαθε, αναφέροντας πως αρχικά ένα τέτοιο τηλέφωνο δέχθηκε πολύ κοντινός του άνθρωπος, και εκεί κάποιος που παρουσιάστηκε ως Ειρηνοδίκης Ρεθύμνου ζήτησε άμεσα κάποια χρήματα για να σταματήσει την εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης που είχε εκδώσει και αφορούσε τρίτο άτομο που δεν είχε τα χρήματα να ανταποκριθεί.

Μετά από έρευνα και διασταύρωση στοιχείων φάνηκε πως το τηλεφώνημα αυτό δεν είχε καμία βάση, ενώ στην πορεία της ημέρας έγινε γνωστό πως και άλλα άτομα δέχθηκαν ανάλογα τηλεφωνήματα από ανθρώπους που παρουσιάστηκαν ως δικαστικοί λειτουργοί.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως τα περιστατικά αυτά είναι πολύ καλά σκηνοθετημένα, απευθύνονται κυρίως σε άτομα και οργανισμούς με φιλανθρωπική δράση με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα και όλος ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ υποψιασμένος, να γνωρίζει πως ποτέ και για κανένα λόγο ο οποιοσδήποτε δικαστικός λειτουργός πρόκειται να ζητήσει χρήματα από πολίτη και γενικά αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος άγνωστος ζητήσει άμεσα χρήματα ή στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για περίπτωση απάτης.

Επίσης ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως ανάλογη περίπτωση απάτης συμβαίνει αυτές τις μέρες χρησιμοποιώντας το όνομα των ΕΛΤΑ, με ηλεκτρονικά μηνύματα που πηγαίνουν σε χρήστες του διαδικτύου ζητώντας τους χρήματα για να ολοκληρώσουν μια διαδικασία και ταυτόχρονα στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς κλπ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.