Νέα οχήματα κα μηχανήματα έργου θα ενισχύσουν την πολιτική προστασία και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου


0
(0)

Υπογράφηκαν από το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη οι συμβάσεις μετά από Διεθνή Διαγωνισμό για την προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων έργου για τις ανάγκες του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 306.697 ευρώ.
Ειδικότερα αναμένονται:
-Προμήθεια ενός (1) απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών χωρητικότητας 12m3 κόστους 150.000 με Φ.Π.Α.
-Προμήθεια μιας αυτοκινούμενης/αυτοφορτωνόμενης μπετονιέρας προϋπολογισμού 101.680 με ΦΠΑ.
– Προμήθεια ενός (1) ημιφορτηγού οχήματος 4X4 με αποσπώμενο εξοπλισμό, ενός (1) αλατοδιανομέα και μίας (1) λεπίδας εκχιονισμού, προϋπολογισμού 54.998 με ΦΠΑ.
Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με το ποσό των 296.900€ και με ίδιους πόρους του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με το ποσό των 9.780€ .
Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε, ότι, «η αγορά των τριών οχημάτων θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και ενίσχυση του υφιστάμενου στόλου για την αποδοτικότερη λειτουργία του έργου των υπηρεσιών περιβάλλοντος, των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, τη βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, ενώ θα ενισχυθούν και βελτιωθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες και θα ενισχυθεί και ο τομέας της ανακύκλωσης με την αγορά του κατάλληλου απορριμματοφόρου».
Σχετικά με την αυτοκινούμενη/αυτοφορτωνόμενη μπετονιέρα, το ειδικό μηχάνημα προορίζεται για εργασίες παραγωγής μπετόν για έργα συντήρησης πεζοδρομίων, πλατειών και ευρύτερα έργων που υλοποιεί ο Δήμος. Εξάλλου με την αγορά του ημιφορτηγού οχήματος 4X4 με αποσπώμενο εξοπλισμό, αλατοδιανομέα και λεπίδα εκχιονισμού θα ενισχυθεί το έργο της Πολιτικής Προστασίας .
Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου με την σύσταση αρμόδιας αντιδημαρχίας, συνεχίζει να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις – πόρους από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *