Νέα εγκύκλιος υποβαθμίζει τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε Ιεράπετρα και Σητεία και αναβαθμίζει το κέντρο του Αγίου Νικολάου


0
(0)

Μια νέα εγκύκλιος που έφτασε χθες στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ όλης της χώρας έχει προκαλέσει ανησυχία σε εργαζομένους του νομού αφού φέρνει αλλαγές στα υποκαταστήματα του Λασιθίου με ενίσχυση μιας κεντρικής υπηρεσίας στον Άγιο Νικόλαο και υποβαθμίσεις των υπηρεσιών σε Ιεράπετρα και Σητείας.

Ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΙΚΑ Λασιθίου κ. Χριστοδουλάκης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για τα νέα αυτά δεδομένα αναφέροντας πως με τη χθεσινή εγκύκλιο υπάρχει σαφής πρόθεση για υποβάθμιση των υποκαστημάτων σε Ιεράπετρα και Σητεία, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των υπηρεσιών στον Άγιο Νικόλαο, ενα σενάριο που και παλαιότερα είχε τεθεί προς συζήτηση αλλά δεν είχε προχωρήσει.

Πλέον όπως λέει ο φόβος των εργαζομένων είναι πως τα υποκαταστήματα Ιεράπετρας και Σητείας θα μετατραπούν σε αποκεντρωμένα τμήματα τα οποία θα λειτουργούν ως απλοί διαμεσολαβητές των πολιτών με την κεντρική διοίκηση του Αγ. Νικολάου, κάτι που θα φέρει τεράστια ταλαιπωρία στους κατοίκους των δύο δήμων αφού δεν θα μπορούν να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις και να εκτελούνται οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις. Παράλληλα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει και ο κίνδυνος μετακίνησης υπαλλήλων από την Ιεράπετρα και Σητεία προς τον Άγιο Νικόλαο.

Από χθες που έγιναν γνωστές οι αλλαγές οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με τη διοίκηση προκειμένου να ξεκαθαριστεί πλήρως το θέμα των αλλαγών που φέρνει η νέα εγκύκλιος με τις κινητοποιήσεις να είναι δεδομένες σε περίπτωση που προχωρήσει ένα τέτοιο πλάνο.

Αλλαγές προβλέπονται και σε αρκετές άλλες πόλεις της χώρας με το Λασίθι όμως όπως και σε πολλά άλλα θέματα να αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση αφού οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα 3 αστικά κέντρα και τις τοπικές κοινότητες δημιουργούν πολύ διαφορετικές ανάγκες, σε σχέση για παράδειγμα με συγχωνεύσεις και αλλαγές τμημάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως όπως και στο παρελθόν θα ζητηθεί η στήριξη των τοπικών αρχών σε Ιεράπετρα και Σητεία με σκοπό να ενισχυθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *