Νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις στην Κάτω Παραλία που μπορούν από σήμερα να βγάζουν τραπέζια και ομπρέλλες στην παραλία


Τελευταία ενημέρωση 10 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν για φέτος στις μισθώσεις για ομπρέλες ξαπλώστρες και τραπεζάκια στις προσόψεις επιχειρήσεων στις παραλίες, οι οποίες πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετούν νόμιμα τραπέζια και ξαπλώστρες μπροστά στα καταστήματά τους.

Μια εξέλιξη που επηρεάζει ιδιαίτερα την Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας, στην οδό Στρατηγού Σαμουήλ, όπου οι επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια δεν είχαν το δικαίωμα να μισθώνουν χώρους της παραλίας μπροστά στα καταστήματά τους.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως ο Δήμος Ιεράπετρας κάθε χρόνο ζητούσε εγγράφως από την Κτηματική Υπηρεσία να απαντήσει στο αν επιτρέπεται στα καταστήματα της παραλίας να μισθώνουν χώρους της παραλίας για τοποθέτηση ομπρελών κλπ, και κάθε χρόνο η απάντηση ήταν αρνητική με την αιτιολογία πως όλα τα παραλιακά κτίσματα ήταν παράνομα.

Φέτος, όπως λέει η κα Χατζημαρκάκη απέναντι στο ίδιο αίτημα ή απάντηση ήταν αρνητική, και έτσι χωρίς να παραβλέπεται πως οι κατασκευές είναι παράνομες, δίνεται η δυνατότητα στα καταστήματα να μισθώνουν χώρους στην παραλία.

Οι λεπτομέρειες για το πως οι καταστηματάρχες θα μπορέσουν να κάνουν αιτήσεις θα γίνουν γνωστές σήμερα ανέφερε και στην περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον από τα καταστήματα αυτό θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο που δημοπρατούνται οι ομπρέλες στην Κάτω Παραλία αφού τα δεδομένα για όποιον θελήσει να μισθώσει τις ομπρέλες της παραλίας θα είναι αρκετά διαφορετικά.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.