Νέα δεδομένα για την ανακύκλωση νάυλον στην Ιεράπετρα-Έρχεται και ξεχωριστή συγκέντρωση ληγμένων τροφίμων για αποσυμφόρηση των κάδων


0
(0)

Ο ιδιοκτήτης του πάρκου περιβαλλοντικής διαχείρισης ανατολικής Κρήτης ΙΚΕ κ. Δασενάκης μίλησε σήμερα στο Ρ.Λ. για τα νέα καλά δεδομένα που ισχύουν πλέον για τους αγρότες της περιοχής σχετικά με την περισυλλογή και τη μεταφορά νάυλον θερμοκηπίου. Μέχρι και πέρυσι αυτό γινόταν με ένα αντίτιμο που πλήρωνε ο παραγωγός στον ανακυκλωτή. Από φέτος όλη η διαδικασία γίνεται απόλυτα δωρεάν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, με την προϋπόθεση το υλικό να είναι καθαρό και να μην εμπεριέχει ξένα υλικά όπως πέτρες, ξύλα, κ.α.

Επίσης κάτι που θα προκύψει το επόμενο διάστημα είναι ένα μικρό ποσό που θα δίνεται από την επιχείρηση του κ. Δασενάκη στον παραγωγό που θα διαθέτει προς ανακύκλωση το νάυλον οροφής του θερμοκηπίου του, ως ανταμοιβή για την ενέργεια προστασίας του περιβάλλοντος αφού και η τιμή ανά κιλό φαίνεται να διαφοροποιείται το επόμενο διάστημα και να παρέχεται η παραπάνω δυνατότητα.

Ο κ. Δασενάκης μίλησε και για μια άλλη ενέργεια που έχει να κάνει με τη συγκέντρωση ωμών, ληγμένων τροφίμων από σπίτια, ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία κ.α. Είναι μια ενέργεια που έρχεται να αποσυμφορήσει τον όγκο απορριμμάτων στους κάδους αφού σε εβδομαδιαία βάση συγκεντρώνονται ήδη στους κάδους 2 με 3 τόνοι τέτοιων ληγμένων τροφίμων. Τα προϊόντα αυτά θα μεταφέρονται με ειδικό φορτηγό στο Ηράκλειο για κομποστοποίηση και παραγωγή βιοαερίου.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *