Νέα αεροπορική εταιρεία από Κρητικό όμιλο «ανοίγει φτερά»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

«Έρχεται» η Panellenic Airlines του ομίλου Καράτζη

Οι δύσκολες εποχές, όπως αυτή που ζούμε, μπορεί να αποτελέσουν και εφαλτήριο για νέες δραστηριότητες και για ανάπτυξη συγκεκριμένων χώρων. Σκεπτόμενοι κάπως έτσι, οι υπεύθυνοι του Ομίλου Καράτζη, ενός από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματικούς ομίλους όχι μόνο της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, προχώρησαν σε μια κίνηση που μπορεί να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα σε έναν χώρο πολλά υποσχόμενο. Οι αερομεταφορές γενικά μπορεί να βρίσκονται σε κρίση λόγω της απειλής της πανδημίας, με το πτητικό έργο να έχει περιοριστεί, ωστόσο έχει αυξηθεί η ζήτηση σε συγκεκριμένα τμήματα της σχετικής αγοράς. Τις ιδιωτικές πτήσεις, για παράδειγμα.

Στην ίδρυση λοιπόν αεροπορικής εταιρείας προχώρησε ο Όμιλος Καράτζη, επιχειρώντας στο πλαίσιο της στρατηγικής του ανάπτυξης να εκμεταλλευτεί τη γεωμετρική αύξηση του ενδιαφέροντος για ιδιωτικές πτήσεις, λόγω κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το money-tourism.gr, το όνομα της εταιρείας είναι Panellenic Airlines, εδρεύει στο Ηράκλειο, όπου είναι και τα κεντρικά γραφεία του ομίλου και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης του πρώτου της αεροσκάφους, που είναι Cessna Citation Bravo και το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση των ελέγχων, προκειμένου να πετάξει στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” και να ενταχθεί στον στόλο της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας είναι η απόκτηση τριών αεροσκαφών, για ιδιωτικές πτήσεις, με την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας της να αναμένεται στις αρχές του 2021, ίσως και νωρίτερα, εντός του 2020. Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία της στελέχωσης, με την πρόσληψη κυβερνητών και συγκυβερνητών να έχει προτεραιότητα και να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Σε δήλωσή του στο “Χρήμα και Τουρισμός” ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Αντώνης Καράτζης αναφέρει: «Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή του ομίλου μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής του. Βλέπουμε, σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, μια αύξηση 600% στο ενδιαφέρον για διεθνείς πτήσεις παγκοσμίως, λόγω του κορωνοϊού. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός δυνητικών πελατών, και ο όμιλός μας, με μεγάλη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον ταξιδιωτικό-τουριστικό τομέα, μπορεί να τον καλύψει με επιτυχία. Παράλληλα, η αεροπορική μετακίνηση, με πολύ υψηλά standards, θα είναι ακόμη μια παροχή στους πελάτες των ξενοδοχείων μας».

Ο Όμιλος Καράτζη

Ο Όμιλος Καράτζη δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στους τομείς της Βιομηχανίας, του Τουρισμού και της Ενέργειας. Στη Βιομηχανία, ο όμιλος δραστηριοποιείται στην κατασκευή καινοτόμων υλικών διχτυών για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ενώ χθες ανακοίνωσε μία ακόμη σημαντική εξαγορά στη Γερμανία. Ξεκινώντας με ένα μικρό εργοστάσιο στην Ελλάδα, η Karatzis εξελίχθηκε σε διεθνή ηγέτη με ενεργή εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης εργοστάσιο παραγωγής στη Γερμανία. Η Karatzis δραστηριοποιείται επίσης στον εμπορικό τομέα, κατέχοντας δύο εταιρείες, μία στην Ισπανία και μία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 2016, το 2018 και το 2019 τρεις εμπορικές θυγατρικές προστέθηκαν στον όμιλο: Karatzis Rus (Krasnodar), Karatzis Italy (Μιλάνο) και Pack Leader (Πολωνία). Ο όμιλος δραστηριοποιείται ακόμη στον κλάδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 με την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κατερίνη, τη Λάρισα, τη Βοιωτία και το Ηράκλειο και συνεχιζόμενες επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρόσφατα δε πούλησε την εταιρεία εμπορίας ενέργειας ΚΕΝ. Επιπλέον, ο όμιλος ασχολείται με τον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα. Κατέχει το “Nana Golden Beach” στη Χερσόνησο, ένα πολυτελές all inclusive συγκρότημα ξενοδοχείων και μπανγκαλόου με 500 δωμάτια και σουίτες, και το “Nana Princess Suites Villas & Spa” με 112 σουίτες και βίλες, που είναι η νέα προσθήκη στο Karatzis Group, εμπνευσμένο από το όραμα να φέρει ένα ανώτερο επίπεδο φιλοξενίας στο νησί της Κρήτης, με παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις αναψυχής και ψυχαγωγίας, οι οποίες περιλαμβάνουν μια εκπληκτική ιδιωτική παραλία, εσωτερική πισίνα, εξωτερικές πισίνες, τελευταίας τεχνολογίας spa και γυμναστήριο 1.400 τ.μ., καθώς και έξι διαφορετικούς χώρους για φαγητό και ποτό.

neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.