Μ. Χατζάκης: Το πρόβλημα στο Γηροκομείο είναι μεγάλο, περιμένουμε απαντήσεις από την Περιφέρεια

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ο μέχρι και πριν λίγες μέρες πρόεδρος του Γηροκομείου Μανώλης Χατζάκης βρέθηκε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι και μίλησε για όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας και στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας.

Τόσο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή αλλά και η σύγκρουση με κάποιους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν εκφράσει δημόσια παράπονα για τον τρόπο διοίκησης και τους λόγους που οι ίδιοι είναι απλήρωτοι ήταν οι αιτίες που τόσο ο ίδιος και όλο το ΔΣ έχει υποβάλλει την παραίτησή του.

Παράπονα τα οποία κατέληξαν χθες την απόλυση μιας εργαζόμενης που εργαζόταν το τελευταίο δίμηνο με πρόγραμμα στη δομή, η οποία είχε εκφράσει πολλά παράπονα,  και η οποία όπως λέει ο κ. Χατζάκης μόνη της ζήτησε να απολυθεί κάτι που έγινε γρήγορα.

Δικές του προτεραιότητες τον ένα αυτό χρόνο στον οποίο είχε την ευθύνη της διοίκησης, ήταν να βελτιωθεί η καθαριότητα της δομής αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, ζητήματα που ο ίδιος πιστεύει πως κατάφερε.

O κ. Χατζάκης τόνισε πως πέρα από τα οικονομικά προβλήματα ο ίδιος είναι αισιόδοξος πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί από τη νέα χρονιά με τη μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο του Γηροκομείο στο οποίο όπως είπε θεωρεί πως οι οφελούμενοι θα κάνουν εκεί Χριστούγεννα του χρόνου.

Ένα ζήτημα που σε κάθε περίπτωση θα απασχολήσει τους επόμενους μήνες τη διοίκηση του Συλλόγου είναι και το τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους τρόφιμους που θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν με τη μετεγκατάσταση αφού το νέο κτίριο θα μπορεί να φιλοξενήσει 39 άτομα από τα συνολικά 70 που φιλοξενούνται σήμερα.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα οικονομικά προβλήματα της δομής και τους εργαζόμενους στους οποίους έχουν καθυστερήσει οι πληρωμές, χθες έγινε μια συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Καλαντζάκη όπου ο κ. Χατζάκης τον ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση. Ο Δήμαρχος βέβαια γνωρίζει καλά τι συμβαίνει, ανέφερε ο κ. Χατζάκης, όμως αυτό που είπε στον ίδιο είναι πως διαφωνεί με τις παραιτήσεις αφού άτομα που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης θα πρέπει να βρίσκουν τρόπους να ανταπεξέρχονται στην πίεση.

Τελικά όπως λέει ο κ. Χατζάκης, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει, πως θα προχωρήσει σήμερα αν είναι δυνατό σε επαφές με την Περιφέρεια και την Εκκλησία ώστε να βρεθούν σύντομα κάποια χρήματα. Τα ποσά που απαιτούνται είναι πολλά τόνισε ο κ. Χατζάκης, και δεν αρκεί βοήθεια μερικών χιλιάδων ευρώ, όμως αν ξεπεραστεί η χριστουγεννιάτικη περίοδος όπου τα έξοδα είναι πολύ αυξημένα, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί στη συνέχεια.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.