Μ. Ρουμελιωτάκη: Δεν μπορούσαμε πέρυσι να κάνουμε αιτήσεις για γαλάζιες σημαίες – Κάναμε ήδη 4 για το 2022


0
(0)

Εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν σχετικά με το καθεστώς των γαλάζιων σημαιών στο Δήμο Ιεράπετρας έδωσε στο Ράδιο Λασίθι η αντιδήμαρχος Μαρία Ρουμελιωτάκη, η οποία ως αρμόδια για την υπηρεσία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας έχει αναλάβει πλέον τις σχετικές διαδικασίες.

Όλα αυτά μετά την κριτική από πλευράς Α. Πανταζή ο οποίος ανέφερε πως ο Δήμος Ιεράπετρας φέτος δεν θα έχει καμία γαλάζια σημαία στις δημοτικές παραλίες, με εξαίρεση αυτές κάποιων ξενοδοχείων για τις οποίες μόνοι τους οι ξενοδόχοι έκαναν τις αιτήσεις.

Η κα Ρουμελιωτάκη τόνισε πως το συγκεκριμένο ζήτημα το είχε αναδείξει και η ίδια από την περσινή χρονιά, όταν και θα έπρεπε να είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις για φέτος, και ο λόγος που δεν έγιναν ήταν η έλλειψη προσωπικού σε μια περίοδο πανδημίας κατά την οποία ο Δήμος υπολειτουργούσε.

Πλέον όπως είπε την διαδικασία έχει αναλάβει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και σε συνεννόηση με την αρμόδια οργάνωση που χειρίζεται τις Γαλάζιες Σημαίες έχουν ήδη κατατεθεί αιτήσεις για 4 Δημοτικές παραλίες και συγκεκριμένα για τις δύο Δημοτικές Πλαζ εντός της Ιεράπετρας, την παραλία του Μακρύ Γιαλού και την παραλία του Μύρτους.

Η σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία ο Δήμος Ιεράπετρας είχε αρκετές περισσότερες γαλάζιες σημαίες δεν είναι σωστή ανέφερε, αφού παλιότερα δεν υπήρχαν τόσο αυστηρές προδιαγραφές ούτε και αυστηροί έλεγχοι όπως γίνονται πλέον, αναφέροντας πως στο παρελθόν έχουν δοθεί και γαλάζιες σημαίες απλά με ψεύτικές φωτογραφίες.

Πλέον η κάθε παραλία που έχει γαλάζια σημαία πρέπει να έχει αυστηρές, συγκεκριμένες και δαπανηρές προδιαγραφές, όπως αποδυτήρια, ναυαγωσώστη, πρόσβαση ΑμεΑ και πολλά άλλα, τονίζοντας πως για τις 4 παραλίες για τις οποίες έχουν κατατεθεί αιτήσεις για του χρόνου το κόστος ώστε να είναι έτοιμες έχει υπολογιστεί στις 35.000 ευρώ.

Παράλληλα η κα Ρουμελιωτάκη ανέφερε πως αν και είναι θετικό πως κάποιοι ξενοδόχοι της περιοχής φροντίζουν μόνοι τους να διασφαλίζουν τις γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες δίπλα στα ξενοδοχεία τους, υπάρχουν και άλλοι που δεν τις θεωρούν απαραίτητες και έτσι δεν φροντίζουν να κάνουν τις διαδικασίες και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές.

Τέλος η αντιδήμαρχος ανέφερε πως η σύγκριση του Δήμου Ιεράπετρας με Δήμους όπως αυτόν του Αγίου Νικολάου είναι εντελώς άστοχη, αφού ο Δήμος Αγ. Νικολάου έχει πολύ περισσότερα έσοδα λόγω του τουρισμού αλλά και πολλαπλάσιες επιχορηγήσεις για τέτοιου είδους δράσεις.

 

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *