Μ.ΟΘΩΝΑΣ : «ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ LAST YEAR»


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ

ΜΕΛΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ &

Δ/ΝΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ» &

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡ. ΔΡΟΥΖΙΑ

«Τα σενάρια που επιφυλάσσουν συμπληρωματικό ρόλο για το Κίνημα Αλλαγής είναι last year»

1.Λίγο πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, εκδηλώθηκε νέα πρόκληση της Τουρκίας με την έξοδο του για έρευνες εντός της ζώνης των 12 μιλίων από το Καστελόριζο. Ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της Ελλάδας;

Αυτή τη φορά κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Και μόνο η έκδοση της Τουρκικής NAVTEX, που περιλαμβάνει παρουσία εντός της ζώνης νόμιμης επέκτασης των χωρικών μας υδάτων, συνιστά απειλή εθνικής κυριαρχίας. Πολύ περισσότερο κάθε απόπειρα υλοποίησης αυτού του προκλητικού σχεδιασμού από την πλευρά της Τουρκίας, πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο. Στην προηγούμενη φάση των Τουρκικών προκλήσεων ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μη φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε ό,τι χρειάζεται». Τώρα με ευθύνη της Τουρκίας είμαστε, δυστυχώς, υποχρεωμένοι, αν υπάρξει απόπειρα εισόδου τουρκικού σκάφους εντός του δυνητικά εθνικού χώρου, να κάνουμε ότι χρειάζεται για να το αποτρέψουμε. Οτιδήποτε άλλο συνιστά ανεπίτρεπτη και οδυνηρή εθνική υποχώρηση.

2.Πώς κρίνετε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας; Αντιμετωπίζει επαρκώς την κρίση;

Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την πανδημία αποκτούν μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον χαρακτήρα. Στις επιχειρήσεις , στην εργασία, στον τρόπο ζωής, οι αλλαγές που συντελούνται είναι μεγάλες και αρκετές αποκτούν μόνιμα χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειρισθεί αυτήν την κατάσταση ως παρένθεση. Με αποσπασματικά, ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα. Ενώ επείγει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις.

Την ίδια στιγμή αξιοποιεί τα νέα σύνθετα προβλήματα ως ευκαιρία προώθησης συντηρητικών και αντιλαϊκών επιλογών που βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκαίων ριζικών αλλαγών που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες.

Στην νέα κρίση, σε αντίθεση με την προηγουμένη, το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα των πόρων αλλά το έλλειμμα πολιτικής από τη ΝΔ.

3.Τι αντιπροτείνει το κόμμα σας;

Εμείς αντιπροτείνουμε ένα προοδευτικό σχέδιο για την αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, με στόχο «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Με συγκεκριμένες προτάσεις για παραγωγικές επενδύσεις, στήριξη των επιχειρήσεων, διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί χωρίς όρθια την κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει ζωντανή οικονομία.

4.Με αφορμή τις αποκαλύψεις Κοντονή, συμμερίζεστε την άποψη για ανίερη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του;

Λάθη και αστοχίες, υπήρξαν από πολλούς. Πράξεις ή παραλείψεις, που εξέθρεψαν το νεοναζιστικό μόρφωμα, καθυστέρησαν την αντιμετώπιση του και άφησαν ανοιχτές κερκόπορτες για την μη οριστική αποβολή του από την πολιτική ζωή. Παρότι η δική μας παράταξη ήταν όλα αυτά τα χρόνια σταθερά και με συνέπεια πρωταγωνιστικά παρούσα στον αγώνα απέναντι στην Χ.Α, δεν σπεύδουμε να κάνουμε δίκη προθέσεων κανενός. Η αντιμετώπιση του φασισμού και η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι μια υπόθεση που πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει το πολιτικό σύστημα. Γιατί είναι ένας διαρκής καθημερινός αγώνας που μας χρειάζεται όλους.

5.Τελικά όμως η Χ.Α ή μια παραλλαγή της και μάλιστα με συμμετοχή των ίδιων προσώπων, δεν έχει αποκλεισθεί.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης για το πολιτικό σύστημα να δείξει ωριμότητα και ευθύνη. Να υπάρξει με συμμετοχή όλων των κομμάτων η επεξεργασία της αναγκαίας νομοθετικής παρέμβασης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και στη συνέχεια να ψηφιστεί από όλους μαζί στη Βουλή. Αυτή την πρωτοβουλία, ισχυρού πολιτικού συμβολισμού αλλά και αποτελεσματικής παρέμβασης στο πρόβλημα, ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά καταθέτοντας τη σχετική πρόταση στον Πρόεδρο της Βουλής.

6.Το κόμμα σας έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη για την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων. Σε τυχόν πρότασης διαλόγου για προγραμματική σύγκλιση είτε από τη ΝΔ είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ανταποκριθείτε;

Η συζήτηση που περιστρέφεται γύρω από σενάρια που επιφυλάσσουν συμπληρωματικό ρόλο για το Κίνημα Αλλαγής είναι last year. Υπάρχουν νέες συνθήκες και νέα δεδομένα που θα διαμορφώσουν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον. Το εγχείρημα του κ. Τσίπρα να συγκροτήσει τον άλλο πόλο απέναντι στη συντήρηση κατέρρευσε οριστικά και παταγωδώς. Μαζί κατέρρευσε και ο συγκυριακός διπολισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που δημιουργεί εικόνα ενός μονοπολικού ουσιαστικά συστήματος. Εικόνα που προφανώς δεν μπορεί παρά να έχει προσωρινά, συγκυριακά χαρακτηριστικά. Είναι η ώρα με πίστη και αυτοπεποίθηση να ξεδιπλώσουμε το δικό μας πολιτικό σχέδιο και να συγκροτήσουμε, ως Κίνημα Αλλαγής, τον άλλο πόλο και να διεκδικήσουμε ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Για τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που είναι ξανά αίτημα της κοινωνίας.

Π.ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΟ Ieidiseis: «ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΦΕΤΑΙ ΜΠΛΕ»

Άρθρο Παναγιώτη Βλάχου, Γραμματέα Επικοινωνίας Κινήματος Αλλαγής στο eidiseis.gr

Το κράτος βάφεται μπλε

Το κράτος μεγαλώνει εξαιτίας της πανδημίας και συγκεντρώνει πάνω του περισσότερες εξουσίες. Μεγαλύτερες οι ανάγκες για περίθαλψη, φροντίδα, εκπαίδευση, έλεγχο αλλά και παρακολούθηση. Όμως στην περίπτωση της σημερινής Κυβέρνησης, ο συγκεντρωτισμός γίνεται με τα παραδοσιακά πελατειακά κριτήρια. Με άλλοθι την διαχείριση της πανδημίας, η Νέα Δημοκρατία της αριστείας και της αξιοκρατίας, χτίζει πλέον εξόφθαλμα ένα νέο κράτος με γαλάζια σφραγίδα και γαλάζια παιδιά, χωρίς σεβασμό στη δημόσια διοίκηση.

Προειδοποιούσαμε πριν τις εκλογές, αλλά η “αντιΣΥΡΙΖΑ” λαίλαπα θόλωνε την κρίση πολλών. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ιδεολογικές ή ηθικές αναστολές. Στο δίλημμα δημοκρατία ή αποτελεσματικότητα, διάλεξε το δεύτερο, βαφτίζοντάς το “επιτελικό κράτος”. Ενας ευφημισμός δηλαδή του πρωθυπουργοκεντρικού μοντέλου με 440 υπαλλήλους στο Μαξίμου και στην Προεδρία της Κυβέρνησης, εκ των οποίων οι 100 είναι μετακλητοί. Οι υπουργοί ουσιαστικά εκτελούν και ελέγχονται από ισχυρούς υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς, με αρκετούς από τους οποίους παράγονται τριβές.

Πιο κάτω, ανοίγει η κερκόπορτα. Οι μετακλητοί που διορίζονται πλέον κατά χιλιάδες σε θέσεις ευθύνης, δεν χρειάζεται να έχουν πτυχίο, παρόλο που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και εξουσία. Μετακλητοί διευθυντές τεχνικών έργων και νομικών υπηρεσιών σε υπουργεία, κατεδαφίζουν κάθε ασφαλιστική δικλείδα προστασίας των δημόσιων αγαθών. Η περιφρόνηση στην ιεραρχία και τη βασική οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης είναι πρωτοφανής. Προϊστάμενοι διορίζονται από την ΔΑΚΕ. Στο υπουργείο παιδείας αντικαταστάθηκαν όλοι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης από κομματικούς φίλους. Αντί για μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, προσλαμβάνονται συμβασιούχοι με fast track διαδικασίες, μια νέα φουρνία δηλαδή δυσαρεστημένων του αύριο.

Μέσα σε έναν μόλις χρόνο, η Νέα Δημοκρατία διόρισε όσους περίπου ο ΣΥΡΙΖΑ σε τεσσεράμιση χρόνια. Κάθε μήνα προσλαμβάνονται περίπου 100 υπάλληλοι με κομματικά κριτήρια. Κάθε υπουργός μπορεί να έχει όσους θέλει και να τους διορίσει ως τμηματάρχες και διευθυντές, όπως γίνεται στο Υπουργείο Μετανάστευσης και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο νεοεισερχόμενος δε πτυχιούχος μετακλητός, με διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατήργησε η ΝΔ , προηγείται του πτυχιούχου δημοσίου υπαλλήλου κατά 13 μισθολογικά κλιμάκια. Ο κομματικός φίλος εισπράττει, ό,τι ο δημόσιος υπάλληλος θα πάρει όταν ασπρίσουν τα μαλλιά του. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει ανεξάρτητη αρχή για την διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού και την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της υποκρισίας.

Τα κομματικά γραμμάτια εξοφλούνται καθημερινά, όπως με τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Δόθηκαν ειδικά επιδόματα για τους συνταξιούχους διοικητές, ενώ δημιουργούνται παντού «αυτοτελή γραφεία» που δεν αναφέρονται στο φυσικό τους προϊστάμενο, αλλά κατευθείαν στην πολιτική ηγεσία, όπως στον ΕΟΠΥΥ.

Για πρώτη φορά προβλέπονται “μαύρα κονδύλια” στο υπουργείο Μετανάστευσης, ενώ παγιώνεται το δόγμα “όλα νόμιμα εκ των υστέρων”. Πως; Με ειδική διάταξη του υπουργείου Υγείας, «νομιμοποιήθηκαν» όλες οι δαπάνες που έχουν γίνει για τον κορωνοϊό, ανεξαρτήτως της ποιότητας, της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων των προμηθευτών για τα παραδοτέα υλικά.

Επίσης, προσπαθούν να βάλουν χέρι στο ΑΣΕΠ με ελεγχόμενες επιτροπές για τις προσλήψεις, ενώ όλο και περισσότερες διαδικασίες προσλήψεων, μετατάξεων, κινητικότητας γίνονται κατά παρέκκλιση. Με τις ΠΝΠ κάνουν πάρτυ οι εξυπηρετήσεις φιλικών και οικογενειακών “μαγαζιών”. Με (ν)τροπολογίες βουλευτών, όπως η πρόσφατη του Νικήτα Κακλαμάνη, αμνηστεύουν αναδρομικά υπαλλήλους και εκλεγμένους της Αυτοδιοίκησης, που διώκονται ακόμη και για κακουργήματα. Η δημόσια διαβούλευση πάει περίπατο και γίνεται προσχηματικά για ελάχιστες ημέρες. Η διαφάνεια, επίσης: 12.000 περίπου προσλήψεις στην δημόσια υγεία και κανείς δεν ξέρει που έχουν τοποθετηθεί. Η μοιρασιά χρημάτων στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στα κανάλια συνεχίζεται, οδηγώντας σε έμμεσο αποκλεισμό και περιθωριοποίηση της Αντιπολίτευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων παρακολουθούν τηλεόραση επικροτούν την Κυβέρνηση, ενώ το αντίστροφο συμβαίνει σε όσους ενημερώνονται από το Διαδίκτυο. Και να φανταστεί κανείς, ότι ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν υπέρμαχος της ανοιχτής διακυβέρνησης και της καλής νομοθέτησης.

Αντίδοτο στον συγκεντρωτισμό είναι ο έλεγχος, η λογοδοσία, η διαφάνεια, η συμμετοχή του πολίτη. Όχι όμως για τη σημερινή Κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία διαφημίζει τεχνολογικές νίκες με sms και ηλεκτρονικά πιστοποιητικά, την ίδια στιγμή που διαχειρίζεται το Δημόσιο με όρους της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60. Ακόμη και στην δήθεν μεταρρυθμιστική της εκδοχή συνεχίζει την γαλάζια “επανίδρυση” του κράτους όπως γνωρίζει πολύ καλά να κάνει. Το κόστος θα το πληρώσουμε ξανά, όλοι μας.

https://www.ieidiseis.gr/eidis…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

«Η εναγώνια προσπάθεια της Κυβέρνησης, να μας πείσει ότι η «τροπολογία-πλυντήριο» με την οποία παραγράφει ακόμη και κακουργήματα αυτοδιοικητικών σε βάθος χρόνων, είναι μια… παρανόηση, διότι εμείς δεν …καταλάβαμε καλά, πέφτει στο κενό, από την ίδια τη δήλωσή της, ότι θα αποσύρει τελικά αυτή την τροπολογία, την επόμενη εβδομάδα .

Αφού επιστρατεύτηκαν ψεύδη για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, αφού επιχειρήθηκε η αλλοίωση του περιεχομένου της τροπολογίας , αφού επιτέθηκαν με σφοδρότητα- αμυνόμενοι, η αλήθεια αναδείχθηκε: η τροπολογία της ντροπής, δεν άντεξε στη γενική κατακραυγή, ακόμη και προβεβλημένων στελεχών της ΝΔ, που ξεσηκώθηκαν με το επαίσχυντο περιεχόμενό της.

Πριν ψελλίσουν τη λέξη «αποσύρεται», οι εμπνευστές της ισχυρίστηκαν ότι η τροπολογία αφορά μόνο «εγκεκριμένες δαπάνες».

Προφανώς τέτοιες δαπάνες θα αφορούσε! Δεν υπάρχουν «μη εγκεκριμένες δαπάνες»!. Για να εκταμιευθεί ένα ποσό ως δαπάνη πρέπει να υπάρχει έγκριση. Αν δεν υπάρχει έγκριση τότε δεν λέγεται «δαπάνη», αλλά κατάχρηση, κλοπή, υπεξαίρεση …

Κουβέντα όμως δεν είπαν, γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα ήρθε ως βουλευτική τροπολογία, χωρίς καμία διαβούλευση, καμία επιστημονική γνωμάτευση, καμία κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο.

Αν δεν είχε η Κυβέρνηση να κρύψει κάτι, τελικώς γιατί έκρυψε ;

Πάρτι …έκπληξης ήταν – ή ήδη προσυμφωνημένο πάρτι …άφεσης;

Κουβέντα δεν είπαν, γιατί ξεπλένουν ό,τι αξιόποινο κι αν έχει γίνει από την αρχή του ..κράτους, μέχρι τον Ιούλιο 2019;

Γιατί από την αρχή του ..κράτους και γιατί ειδικά μέχρι τον Ιούλιο 2019;

Κουβέντα δεν ακούσαμε όμως ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερψήφισε την τροπολογία! Το χρονικό εύρος της διάταξης που φτάνει στον Ιούλιο 2017, προφανώς τον αφορά !

Όλα τα αναπάντητα γιατί , ενοχοποιούν απόλυτα την Κυβέρνηση και την κυνική επιλογή της, με μονοκονδυλιά να διαγράψει ακόμη και κακουργήματα

Για να είμαστε λοιπόν σοβαροί:

Πολλές φορές ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια, άδικα και ενώ προσπαθούν μόνο να κάνουν τη δουλειά τους, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και υπάλληλοι των ΟΤΑ.

Αυτούς οφείλει το νομοθετικό σώμα να τους υπερασπιστεί και να απαλλάξει και τη δικαιοσύνη από ένα φορτίο φαιδρών υποθέσεων .

Η υπεράσπισή τους, όμως, μπορεί να γίνει μόνο αν οι ευσυνείδητοι αυτοδιοικητικοί , διαχωριστούν από τους καταχραστές. Με αδιαφανή τρόπο και με σωρηδόν άρσεις του αξιοποίνου, που πηγαίνουν σε βάθος χρόνου, αδικούνται οι έντιμοι και ακέραιοι Άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, που πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση στον τόπο τους.

Ποια σχέση έχουν αυτοί, με αυτούς που ήδη είναι κατηγορούμενοι για εκατομμύρια ευρώ κατάχρησης των ταμείων τους ;

Τέλος, σε ό,τι αφορά την υπόσχεση της Κυβέρνησης ότι θα αποσύρει την τροπολογία της ντροπής, επισημαίνουμε ότι στενά θα επεξεργαστούμε τη νέα μορφή της και κυρίως την ισχύ αυτής που ήδη ψηφίστηκε και η οποία , ως ευμενέστερη διάταξη νόμου , ίσως επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθεί στην εκδίκαση τρεχουσών υποθέσεων, ακόμα κι αν αύριο καταργηθεί.

Με αυτό τον τρόπο όμως, το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα – του ξεπλύματος – έχει ήδη επέλθει, ακόμα κι αν αποσυρθεί η διάταξη.

Κουβέντα δεν ακούμε, ούτε γι’αυτό!

Κι αυτό είναι πολύ σοβαρό !»

Το_κουβάρι_«ξετυλίγεται»_Διαπλοκή_Αυγενάκη

Ανακοίνωση Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής

Το κουβάρι «ξετυλίγεται» – Διαπλοκή Αυγενάκη

Με συνεχείς ανακοινώσεις, επί ένα χρόνο, ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας ακόμη και την απομάκρυνση του από την Κυβέρνηση.

Μετά τις συνεχείς αιφνιδιαστικές και αποσπασματικές διατάξεις, που έφερνε σε άσχετα νομοσχέδια και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, με την έγκριση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεπέρασε κάθε όριο με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την έγκριτη αθλητική εφημερίδα Sportime.

Στόχος η άλωση, η κομματική χειραγώγηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών και η προβολή του.

Χρηματοδοτεί με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, μέσω της ΕΡΤ, ιστοσελίδα ασήμαντης εμβέλειας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η οποία τον προβάλει με προκλητικό τρόπο.

Στέλεχος της χρηματοδοτούμενης από την ΕΡΤ ιστοσελίδας εμπλέκεται  στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ.

Το «ποτήρι ξεχείλισε», δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τη διαπλοκή.

Δεν έχουν ανάγκη οι μεγάλοι αθλητές μας με τα λεφτά του Ελληνικού λαού να προβληθούν, με πρόφαση την προβολή της Ολυμπιακής Ομάδας για οικονομικό όφελος ασήμαντης ιστοσελίδας.

Οι νίκες τους προβάλλουν την πατρίδα μας και ανήκουν σε αυτούς.

Ας δώσει τα χρήματα στους αθλητές η ΕΡΤ, για την Ολυμπιακή Προετοιμασία τους, αντί να τα «σπρώχνει» στη νοσηρή  προσωπική  προβολή του Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως δηλώνει παντού ο Λευτέρης Αυγενάκης εκτελεί εντολές του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ας πάρει θέση ο Πρωθυπουργός εάν συμφωνεί με τα λεγόμενα του και τις πράξεις του ή ας τον αποπέμψει από την Κυβέρνηση.

Ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Στέλιο Πέτσα υπέβαλε χθες ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΗΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ- ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Ανακοίνωση Τομέα Κοινωνικής Ένταξης, Συνοχής, Πρόνοιας

για τη Διεθνή Ημέρα ΟΗΕ αντιμετώπισης- εξάλειψης της Φτώχειας

*ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Καμπάνα συναγερμού στον πλανήτη είναι ο απόηχος της σημερινής επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας, εξαιτίας της δραματικά εντεινόμενης αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων και τη νέα φτώχεια που απλώνεται πλέον επικίνδυνα και στο δυτικό κόσμο, εν μέσω της πανδημίας του κορονοιού. Οι περισσότεροι άνθρωποι, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας εξακολουθούν να ανήκουν στη Νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική, ενώ υψηλά ποσοστά φτώχειας παρατηρούνται σε μικρές, εύθραυστες και πληγείσες από συγκρούσεις χώρες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ : 736 εκατομμύρια άνθρωποι είναι κάτω από το διεθνές όριο φτώχειας (1,90 δολ. την ημέρα) και το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε τουλάχιστον ένα επίδομα κοινωνικής προστασίας (στοιχεία 2018) .

Στο πλαίσιο αυτό απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης 2020 στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP), για την παροχή τροφίμων ως τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον τομέα της αντιμετώπισης της πείνας και της διατροφικής ασφάλειας, που παρέχει ετησίως τρόφιμα σε 91,4 εκατομμύρια ανθρώπους σε 83 χώρες.

*ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με βάση τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών, (που ανακοίνωσε τον Ιούνιο 2020 η ΕΛΣΤΑΤ), o πληθυσμός που το 2019 βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανερχόταν στο 30% (3.161.900 άτομα) του πληθυσμού της χώρας,(Το κατώφλι της φτώχειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ανέρχεται στο ποσό των 4.917 ευρώ ετησίως ανά μονοπρόσωπο νοικοκυριό). Σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκονται ωστόσο πολλά, περισσότερα νοικοκυριά στην Ελλάδα. Η στέρηση βασικών αγαθών δεν αφορά μόνο τον φτωχό πληθυσμό, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού, κατάσταση που εντάθηκε από την πανδημία του covid-19.

*Τί κάνουμε;

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έγκαιρα, διαρκώς και ολοκληρωμένα φέρει στον πολιτικό διάλογο, με υπεύθυνη αντιπολιτευτική δράση, συνολικό πλαίσιο άμεσης αντιμετώπισης και περιορισμού της χρονίζουσας αλλά και της νέας φτώχειας, που μαστίζει τα νοικοκυριά της χώρας μας.

Οι 10 προτεραιότητες που έθεσε η Πρόεδρος του ΚΑ πρόσφατα ( ΙΟΥΛΙΟΣ 2020) σε ανοιχτή διαβούλευση για το εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής μας για το κοινωνικό κρότος με συνδυασμό προστατευτικών μέτρων και ενεργητικών πολιτικών.

v Αναπροσαρμογή, διεύρυνση και άμεσα αντανακλαστικά κάλυψης του θεσμού του ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, με ασφαλές δίκτυ προστασίας, αλλά χωρίς αιχμαλωσία και περιθωριοποίηση των δικαιούχων.

v Άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών για την ένταξη και επανένταξη στην αγορά εργασίας.

v Ταυτόχρονη διεύρυνση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας,

v ΡΗΤΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ στις επενδυτικές, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες,

v Στήριξη των ασθενέστερων οικογενειών, με έμφαση στα ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, τις μονογονεικές, οικογένειες-άτομα που βιώνουν πολλαπλές διακρίσεις, ρατσισμό, κοινωνικό αποκλεισμό

v Σταθερή εισοδηματική στήριξη για τα τρία πρώτα χρόνια γέννησης κάθε παιδιού,

v Εξασφάλιση θέσης βρεφονηπιακής φύλαξης για όλα τα παιδιά,

v Καθολική κάλυψη των αναγκών περίθαλψης από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

v Προστασία της πρώτης κατοικίας, ενίσχυση των προγραμμάτων στέγασης, κοινωνική στέγαση, επιδότηση ενοικίου.

Για τον Τομέα

Έφη Μπέκου

Γραμματέας

Π.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: «ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής στο Lepanto R-TV και στο δημοσιογράφο Αλέξανδρο Γκογκόλη

Για τη μη λήψη αποφάσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι που δεν πάρθηκαν αποφάσεις και μείναμε μόνο στην καταδίκη των πράξεων της Τουρκίας γιατί αυτό είναι κάτι που δεν την έχει αποτρέψει από το να προχωράει σε αυτές τις προκλητικές πράξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και για πόσο ακόμα ο κος Μητσοτάκης θα δηλώνει ικανοποιημένος μετά από κάθε αποτυχία σε ευρωπαϊκό συμβούλιο. Η Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη όσα έκανε μέχρι τώρα. Θυμίζω ότι έχει κάνει στρατιωτικές παρεμβάσεις ή έχει βάσεις σε πάνω από εννιά χώρες της ευρύτερης περιοχής και αυτό σαν γεγονός πρέπει να αποτελεί από μόνο του ένα διαρκές καμπανάκι για τους Ευρωπαίους. Δε μπορεί κανένας να βάζει την ιστορική παρακαταθήκη της Ευρώπης, και τους λόγους για τους οποίους συναποφασίσαμε τη δημιουργία της, κάτω από τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Αν δε πάρουν τώρα μέτρα οι Ευρωπαίοι κατά της Τουρκίας πότε θα πάρουν.

Για την πρόταση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Δεν αποτελεί πρόταση του Κ. Μητσοτάκη το έχουν προτείνει ήδη άλλα κόμματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής το έχει βάλει πολύ καιρό τώρα είναι αυτονόητο, και είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε. Δε μπορεί να πουλάνε όπλα στην Τουρκία η οποία τα χρησιμοποιεί, ή απειλεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον δύο κρατών μελών της Ε.Ε. την Ελλάδα και την Κύπρο για την οποία για εμάς τουλάχιστον το ενιαίο δόγμα είναι αδιαπραγμάτευτο.

Για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού

Έχει ξεφύγει η κατάσταση από πλευράς διασωληνωμένων και κρουσμάτων κάτι το οποίο δημιουργεί προβληματισμό σε όλους. Από την άλλη το γεγονός ότι η κυβέρνηση αλόγιστα άνοιξε τον τουρισμό χωρίς τεστ στις πύλες εισόδου, λαμβάνοντας ελλιπή μέτρα σε μια σειρά μεταφορών όπως είναι τα αεροπλάνα, τα καράβια και τα ΚΤΕΛ, αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο δημιούργησε αυτές τις συγκυρίες σήμερα. Αυτές τις συγκυρίες η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη της διαχειρίζεται σα να μην υπάρχουν. Με το ρεκόρ των περισσότερων από 500 κρουσμάτων εκ των οποίων τα μισά είναι στην Αττική. Βλέπουμε ότι υπάρχουν περιοχές όπως η Κοζάνη που μπήκε σε απόλυτη καραντίνα, ακούγεται και για τα Ιωάννινα, και οι αρμόδιοι υπουργοί συζητάνε για όλα τα υπόλοιπα εκτός από τις ευθύνες τους και για το πως θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Λέγαμε τον πρώτον καιρό και το έλεγα και η ΝΔ ότι η υγεία των συμπολιτών της είναι πάνω απ όλα. Τώρα αυτό το έχει βγάλει από την ατζέντα της, έχει επιρρίψει την ευθύνη στους πολίτες και όλο αυτό διογκώνει το πρόβλημα αντί να το αντιμετωπίζει. Άρα έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ο κος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του για όλο αυτό που συμβαίνει στο δεύτερο κύμα του Κορονοϊού.

Για τις δημοσκοπήσεις

ΤΟ 6.7% είναι μια φωτογραφία της στιγμής και σας λέω ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα είναι πολύ πιο πάνω από αυτό που πήρε πέρυσι τον Ιούλιο. Επίσης το Κίνημα Αλλαγής είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο, από την 1η Σεπτέμβρη που ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις που έχει ανοδική πορεία. Αυτό είναι κάτι που δείχνει ότι οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται τη σοβαρή πολιτική την οποία ασκούμε. Δείχνει ότι η συνέπεια πιάνει τόπο και δείχνει ότι οι πολίτες οι οποίοι ψάχνουν να βρουν ένα σοβαρό προοδευτικό πόλο αναζητούν στο Κίνημα Αλλαγής αυτή την παράταξη η οποία μπορεί να τους βγάλει με προοδευτικό πρόσημο από την κρίση. Επομένως δε βολευόμαστε ούτε στο 8.1 η στο 6.7. όποιος θεωρεί ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να έχει ένα διαχειριστικό δευτερεύοντα συμπληρωματικό ρόλο πλανάται πλάνη οικτρά. Ο δικός μας ρόλος και η αυτόνομη πορεία που είχαμε όλο το επόμενο διάστημα θα εξελιχτεί με βάση και τις κοινωνικές και τις οικονομικές συνθήκες σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτός είναι ο στόχος μας και της Φώφης Γεννηματά και αυτό θα διεκδικήσουμε από δω και πέρα.

Σε σχέση με την συνεργασία με τα στελέχη της περιφέρειας, Αχαΐας- Δυτικής Ελλάδας

Είχαμε μια συζήτηση τις προηγούμενες μέρες με στελέχη και στόχο να δούμε πως θα στηρίξουμε τις δομές και τις υποδομές της περιφέρειας με άξονα την αυτοδιοίκηση και τις προτάσεις μας. Όλο το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει και στη Δυτική Ελλάδα και σε όλη τη χώρα μια σειρά εκπλήξεων εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε αναπτύξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεργασία, και αντιλαμβάνονται ότι η Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ, είναι στο Κίνημα Αλλαγής, είναι στο ΠΑΣΟΚ το οποίο πέρασε τόσα πολλά την προηγούμενη δεκαετία αλλά βήμα βήμα από την ιστορίας της ΧΑ μέχρι τις πρωτοβουλίες για το opengov, και τη Διαύγεια, από τις ενέργειες τις οποίες κάναμε για να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία μέχρι την πρωτοβουλία την οποία πήρε η ΚΟ για να ανατρέψει την τροπολογία την οποία την οποία έφερε η ΝΔ και ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδιοίκηση, όλα αυτά τα ζητήματα τα παίρνουμε πάνω μας τα φέρνουμε στη βουλή και τα εξελίσσουμε με θετικά αποτελέσματα.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.