Μ. Μπιλανάκης: «Δεν πιστεύαμε πως ο άνδρας θα μπορούσε να ζήσει, δεν περιγράφεται η εμπειρία να σώζεις μια ανθρώπινη ζωή


0
(0)

Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που μπορεί να γίνει το καλύτερο παράδειγμα για την ευαισθητοποίηση του καθενός στο κομμάτι των πρώτων βοηθειών και την απόκτηση σχετικών γνώσεων που σώζουν ζωές, συνέβη χθες στον Άγιο Ανδρέα σε ένα περιστατικό που παραλίγο να στερήσει τη ζωή σε ένα πολίτη της Ιεράπετρας.

Ο Μάρκος Σαμπροβαλλάκης και ο Μάνος Μπιλανάκης ήταν οι δύο άνθρωποι που πρώτοι αντιλήφθησαν το περιστατικό με τον άντρα που πνιγόταν και πήγαν να βοηθήσουν, πριν φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μπιλανάκης, μάγειρας στο επάγγελμα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για αυτή του την εμπειρία και όσα είχε να πει πρέπει πραγματικά να ακουστούν από όλους.

Όπως είπε ο ίδιος τυχαία αντιλήφθηκε το περιστατικό την ώρα που βρισκόταν με τον κ. Σαμπροβαλλάκη που έχει συνεργείο στην περιοχή και πήγαν να βοηθήσουν.

Ο άνδρας όπως είπε βρισκόταν στη θάλασσα, κατάφεραν να τον βγάλουν έξω, δεν είχε τις αισθήσεις του και οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι είναι ζωντανός, όμως μόλις κατάλαβαν πως είχε σφυγμό ξεκίνησαν να κάνουν μαλάξεις χωρίς να τα παρατήσουν αφού δεν πίστευαν πως μπορεί να ζήσει.

Και οι δύο δεν είχαν γνώσεις πρώτων βοηθειών, και έκαναν όπως χαρακτηριστικά είπε, πράγματα που βλέπουν στην τηλεόραση, τα οποία αποδείχθηκε πως έφεραν αποτέλεσμα.

Η εμπειρία όπως είπε ήταν συγκλονιστική και δεν μπορεί να περιγραφεί η αίσθηση να σώζεται μια ανθρώπινη ζωή.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.