Μ. Μιχελαράκης: Οι κλειστές επιχειρήσεις της Ιεράπετρας λόγω κρουσμάτων έχουν βρεθεί αδίκως στο στόχαστρο

5
(1)

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιουλίου 2021 by energinews (admin)

Νέα δεδομένα ισχύουν από σήμερα στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας όλης της χώρας, κάποια εκ των οποίων τουλάχιστον για αυτή την εποχή δε δημιουργούν σημαντικές αλλαγές, κάποια άλλα όμως φέρνουν άμεσους περιορισμούς.

Μαζί με όλα αυτά σε τοπικό επίπεδο, στην πόλη της Ιεράπετρας, επικρατεί μια πραγματικά πρωτοφανής κατάσταση, με νέα κρούσματα να καταγράφονται καθημερινά και συνολικά επτά επιχειρήσεις εστίασης να έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό, κάποιες με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και οι περισσότερες με δική τους πρωτοβουλία.

Κάτι το οποίο έχει μειώσει αισθητά την κίνηση στην πόλη αφού πολύς κόσμος είναι διστακτικός να βγεί έξω κάτι που προβληματίζει όλα τα καταστήματα, όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης, Μάνος Μιχελαράκης.

Ο κ. Μιχελαράκης τόνισε πως κάποια καταστήματα απ’ αυτά θα ανοίξουν σήμερα, κάποια αύριο και κάποια την επόμενη εβδομάδα, όμως έχει επικρατήσει μια πολύ άσχημη κατάσταση στα κοινωνικά δίκτυα, με κόσμο να κατηγορεί χωρίς στοιχεία τις επιχειρήσεις που κλείνουν, με το σκεπτικό ότι έχουν ευθύνες για τα κρούσματα, αλλά και κάποιους που αναρωτιούνται γιατί κλείνουν τόσο εύκολα οι επιχειρήσεις ενώ αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης ανέφερε πως αυτό είναι απαράδεκτο, ειδικά σε επιχειρήσεις που για 8 μήνες ήταν κλειστά και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τους εργαζομένους και τους πελάτες τους, και τελικά βρίσκονται κατηγορούμενοι!

Ο κ. Μιχελαράκης κάλεσε όλο τον κόσμο να σεβαστεί την προσπάθεια που γίνεται, να μη δημιουργεί κλίμα πανικού και αμφισβήτησης, ώστε τελικά όλα τα μαγαζιά  να μπορούν να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους και να λειτουργήσουν κανονικά.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται και το επίσημο ΦΕΚ με τις ακριβείς οδηγίες για το πως θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης, αφού ακόμα υπάρχουν κάποιες ασάφειες, ανέφερε ο κ. Μιχελαράκης.

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.