Μ. Μιχελαράκης: Ζητάμε λύσεις για να ανοίξουν ξανά όλες οι επιχειρήσεις εστίασης στην Ιεράπετρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Με το βλέμμα στα τέλη Μαΐου, όταν και εκτός απροόπτου αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα εστίασης περιμένει ο κλάδος να δει πως θα κυλήσει η χρονιά από εδώ και πέρα με δεδομένη την ήδη μεγάλη ζημιά που έχουν υποστεί.

Χθες σε περιφερειακό επίπεδο έγινε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη και προέδρους από συλλόγους εστίασης και διασκέδασης όλης της Κρήτης, όπου και συζητήθηκαν όσα απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

O πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ιεράπετρας, Μάνος Μιχελαράκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα έγιναν τόσο στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, αλλά και το γενικότερο σχεδιασμό και κλίμα που υπάρχει στα καταστήματα όλης της Κρήτης.

Όπως είπε βασικός στόχος όλων των συλλογικών οργάνων αυτή τη στιγμή είναι να βρεθούν άμεσα λύσεις ώστε να ανοίξουν ξανά όλες οι επιχειρήσεις τη στιγμή που θα αρθούν τα μέτρα, κάτι που δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Στην Ιεράπετρα όπως λέει υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης με αρκετούς εργαζομένους οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να ξανανοίξουν και το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Στην Τρίπολη όπως είπε ενημερώθηκε ο ίδιος από συναδέλφους πως τρεις επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης βάζουν πλέον οριστικό λουκέτο.

Παράλληλα κανείς δεν γνωρίζει ακόμα ούτε ποια θα είναι τα περιοριστικά μέτρα που θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρχουν για την λειτουργία των καταστημάτων (αποστάσεις, μάσκες, απολυμάνσεις), κατά πόσο αυτά θα μπορούν να εφαρμοστούν από όλους, αλλά και ποια θα είναι η συμπεριφορά του κοινού τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με μπαρ, κέντρα διασκέδασης, και χώρους δεξιώσεων για γάμους – βαφτίσεις κλπ, που επίσης συνεισφέρουν καθοριστικά στην οικονομία της Κρήτης.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ο κλάδος εστίασης απασχολεί πάνω από 25.000 άτομα σε όλη την Κρήτη είναι ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας και η ανάγκη να μη δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ξεκάθαρη.

Ως τώρα όπως λέει ο κ. Μιχελαράκης, στην Ιεράπετρα οι επιχειρήσεις με delivery είχαν πολύ μειωμένη δουλειά, ενώ πολλές προχώρησαν και σε αναστολές συμβάσεων ώστε να λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό.

Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη όπως είπε, πέρα από τα πάγια αιτήματα του κλάδου που στρέφονται προς την κυβέρνηση, ζητήθηκε να υπάρξει τροποποίηση στα περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα, ώστε τόσο να χαλαρώσουν τα μέτρα ένταξης, αλλά και να μπουν νέα προγράμματα όπως κάποια σχετικά με τη κρητική διατροφή, ώστε να μπορούν να ενταχθούν ευκολότερα επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης που μπορούν να συμβάλλουν πραγματικά στην ανάπτυξη της Κρήτης.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.