Μ. Μαμαντόπουλος: Η σημαντικότερη ώρα να ενισχύσουμε όλοι το Νοσοκομείο, ακολουθούμε στρατηγική πολέμου και φέρνει αποτέλεσμα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Λίγες μέρες πριν ακόμα ένα ραδιομαραθώνιο ενίσχυσης για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, σε μια περίοδο που η ενίσχυση που χρειάζεται είναι μεγαλύτερη από ποτέ, o Ανδρέας Μαμαντόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή και τους στόχους από το Ραδιομαραθώνιο της επόμενης Τρίτης.

Η κατάσταση διεθνώς, όπως είπε, δείχνει πως η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε άνοδο και έτσι, παρά την καλύτερη εικόνα που υπάρχει, προς το παρόν, στο εσωτερικό η ανάγκη να ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες που δίνονται και να μείνουμε σπίτι είναι απολύτως επιβεβλημένη και σωστή.

Οι φάσεις αντιμετώπισης μιας πανδημίας έχουν επιστημονική τεκμηρίωση τόνισε και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο στάδιο. Παράλληλα τόνισε πως ο χειρισμός της κατάστασης δείχνει πως ακολουθείται μια στρατηγική πολέμου, πήρε πολύ έγκαιρα τα μέτρα που απαιτούνταν, και φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο για να οργανωθεί και να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση.

Ο κ. Μαμαντόπουλος ανέφερε πως ο κίνδυνος στο εσωτερικό κάθε άλλο παρά έχει περάσει, ενώ την ίδια ώρα σε διεθνές επίπεδο ακόμα δεν υπάρχουν απολύτως αξιόπιστα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό ώστε να μπορεί να ξεκινήσει με ασφάλεια με άλλη μέθοδος αντιμετώπισης του κορονοϊού. Παράλληλα το εμβόλιο εναντίον του ιού φαίνεται πως θα έρθει μετά από περίπου ένα χρόνο, ενώ απολύτως κατάλληλα φάρμακα για την αντιμετώπιση της νόσου, θα χρειαστούν πολλά χρόνια και πολλές δοκιμές για να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε, η ενίσχυση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, ώστε με τα χρήματα που θα μαζευτούν να ενισχυθούν με περισσότερα απαραίτητα μέσα προφύλαξης, γιατροί και προσωπικό αλλά και να γίνουν μεγαλύτερου μεγέθους παρεμβάσεις όπως η κατασκευή ενός ή περισσότερων θαλάμων αρνητικής πίεσης,

Θάλαμοι που θωρακίζουν το Νοσοκομείο αφού δεν επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί εκτός του δωματίου στο οποίο θα νοσηλεύονται άτομα τα οποία θα έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό, ή μελλοντικά με κάποια άλλη επικίνδυνη μεταδοτική ασθένεια.

O Ραδιομαραθώνιος έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 7 Απριλίου με τη συμμετοχή των ραδιοφωνικών σταθμών της Ιεράπετρας από τις 9 το πρωί, με κοινή μετάδοση και κάθε σταθμό να αναλαμβάνει το πρόγραμμα για μια ώρα.

Πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.