Μ. Λουτσέτης: Προβληματικό το αντιπλημμυρικό της Ν.Φωκά αξίας 330.000 ευρώ


0
(0)

Πριν 2 χρόνια σας είχα στείλει επιστολή για τη τότε δημοπράτηση του έργου θέματος από το κ. Καλαντζάκη, Δήμαρχο της Ιεράπετρας, την οποία και δημοσιεύσατε.

Ζητούσα τότε , τεκμηριωμένα με το σχετικό που σας είχα στείλει, το οποίο επισυνάπτω ξανά, να προβεί ο κ. Δήμαρχος σε ορισμένες διορθώσεις στη μελέτη του έργου γιατί είχαν κάνει λάθος υπολογισμούς .

Συγκεκριμένα σας έλεγα στις 14-11-2017 τα εξής :
«Αξιότιμοι κύριοι
Σήμερα και ώρα 10 πρωινή ο Δήμος Ιεράπετρας δημοπρατεί το έργο αποχέτευσης ομβρίων , της οδού Ν. Φωκά της πόλης της Ιεράπετρας, μήκους 470 μέτρων , που ξεκινά από τη συμβολή της υπόψη οδού με την οδό Κύπρου, και καταλήγει δίπλα από την Εθνική τράπεζα.
Η Διακήρυξη δημοπρασίας φαίνεται στο συνημμένο (3)
Η Μελέτη του έργου φαίνεται στο συνημμένο (2)
Διαβάζοντας τα παραπάνω, και συμβουλευόμενος ειδικούς γνώστες επί του θέματος , σας γνωρίζω ότι στη παραπάνω μελέτη πιθανόν να υπάρχουν λάθος υπολογισμοί και το έργο να μην είναι το απαιτούμενο και το ποιο σωστό, για τη συγκεκριμένη περιοχή .

Οι καλοπροαίρετες υποδείξεις μου και η ανάλυση των όσων διαπίστωσα φαίνονται στο συνημμένο (1), και σας παρακαλώ όλους να βοηθήσετε με όποιον τρόπο μπορείτε ώστε να επαναξιολογηθούν οι συντελεστές της υπόψη μελέτης , για το καλό της πόλης της Ιεράπετρας.

Παρακαλώ για δημοσίευση και ανακοίνωση από το σταθμό σας.
Αναμένοντας την έγγραφη απάντηση του κ. Δημάρχου Ιεράπετρας στα αναγραφόμενα μου, είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση επί του θέματος.

Με εκτίμηση

Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου
Γρα Λυγιά Ιεράπετρας
14-11-2017»>

Αυτά έλεγα κύριοι και κυρίες πριν 2 χρόνια. Δεν διόρθωσαν όμως τίποτα στη μελέτη , το έργο το έκαναν με λάθος υπολογισμούς και κανείς δεν ξέρει ακόμη πόσο κόστισε στους Δημότες.

Με τις πρόσφατες σχετικά μικρές νεροποντές διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργεί σωστά, δηλαδή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της Δημοτικής Αρχής , το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο της πόλης τα τελευταία 20 χρόνια.

Τις ώρες αιχμής της βροχής που όλη η περιοχή είχε νερό τουλάχιστον 15 εκατοστά, και ο αγωγός έπρεπε να δουλεύει στο φουλ, το νερό που διοχέτευε ο αγωγός αυτός στη θάλασσα ήταν μόνο το 1/3 του αγωγού, και αυτό φαινόταν στην έξοδο του αγωγού στη θάλασσα. (σας επισυνάπτω σχετικά μια φωτογραφία τραβηγμένη την ώρα εκείνη )

Κ. Δήμαρχε , υπάρχει τρόπος να το δοκιμάσουμε ξανά το έργο και να σταθούμε όλοι στην έξοδο του αγωγού , για να βεβαιωθείτε για τα όσα λέω.

Αν είχατε προβεί τότε στη διόρθωση της μελέτης κ. Καλαντζάκη , σήμερα το έργο θα λειτουργούσε κανονικά.
Αυτό ήταν αναμενόμενο από τη λάθος μελέτη που δημοπράτησαν.
Ο εργολάβος τέλειωσε και ότι του είπαν να κάνει αυτό έκανε.
Σας επισυνάπτω ξανά ένα σχετικό της τότε επιστολής μου με εισηγήσεις που δεν έλαβα υπόψη του ο κ. Δήμαρχος.

Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου
Σμήναρχος Ε.Α. Πολεμικής Αεροπορίας
Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών Πειραιά
Γρα Λυγιά 19-11-2019

 

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.