Μ. Λιαπάκης: Εικόνες αδιαφορίας στον μνημειακό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Επισκοπή


0
(0)

Αφορμή για αυτήν την επιστολή είναι το τελευταίο συμβάν που έλαβε χώρα στον χώρο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Επισκοπής Ιεράπετρας.

Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται κάτω από την κεντρική πλατεία της Επισκοπής και δίπλα στον κεντρικό δρόμο που περνάει μέσα από το χωριό. Ο ναός που αποτέλεσε και έδρα του επισκόπου χρονολογείται στην μεταβυζαντινή περίοδο που λειτουργούσε ως λουτρά μέχρι και τον 16ο αιώνα με κάποιες προσθήκες και παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ανεύθυνοι συμπολίτες μας αντί να πάνε τις στάχτες και τα παλιόλαδα τους στους κάδους προτίμησαν να τα πετάξουν σε έναν αρχαιολογικό χώρο που δυστυχώς είναι εγκαταλελειμμένος απ’ όλους ( Τοπική Κοινότητα, Δήμος και αρχαιολογική υπηρεσία).

Ένας χώρος που έχουν στο πρόγραμμα τους οι επισκέπτες της περιοχής και που καθημερινά γίνεται τόπος συνάντησης των νέων του χωριού αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών. Ζω στην Επισκοπή περίπου 15 χρόνια και σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχω δει να γίνεται το παραμικρό για αυτόν τον χώρο. Για χρόνια ολόκληρα ο Πολιτιστικός σύλλογος είχε σαν πάγιο αίτημα προς τον δήμο και την τοπική Κοινότητα την αναβάθμιση και ανάδειξη αυτού του χώρου. Η τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος ήταν απαραίτητη μιας και το σημείο είναι στην όχθη του ρέματος και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσει κάποιο παιδί από ύψος τουλάχιστον 3 μέτρων και να προκληθεί ο σοβαρός τραυματισμός του.

Η αρχαιολογική υπηρεσία δεν υπάρχει πουθενά . Παλαιότερα υπήρξε η πρόταση να δημιουργηθεί εκεί μια παιδική χαρά και μια αίθουσα για τις ανάγκες του πολιτιστικού συλλόγου ωστόσο δεν προχώρησε διότι δεν έδινε άδεια η Αρχαιολογία.

Η καθαριότητα στον χώρο είναι ανύπαρκτη. Με το φιλότιμο ορισμένων κατοίκων και κάποιες φορές από πρωτοβουλίες μικρών παιδιών γίνεται κάποιος υποτυπώδης καθαρισμός που δεν είναι όμως αρκετός.
Με την παρούσα επιστολή ευελπιστώ να ασχοληθούν όλοι οι αρμόδιοι ώστε ο χώρος αυτός να έχει τη αξία που του δίνουν τα χαρακτηριστικά του . Ενός πανέμορφου αρχαιολογικού χώρου προσβάσιμου και ασφαλή για όλους.

Μιχάλης Λιαπάκης
Μέλος Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας με την παράταξη “Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα”
Κάτοικος Επισκοπής Ιεράπετρας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr