Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Reading time: 6 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 1 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, Υπεύθυνου Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την τρίμηνη παράταση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός νόμου που οδήγησε σε ελάχιστες ρυθμίσεις ως σήμερα, αφού τα αυστηρά κριτήρια των τραπεζών απέκλεισαν χιλιάδες δανειολήπτες.

Οι γενικόλογες εξαγγελίες περί επιδότησης δανείων μένει να δούμε πόσους και ποιους αφορούν.

Φοβάμαι ότι θα είναι απλά μια επανάληψη των δηλώσεων Γεωργιάδη τον περασμένο Σεπτέμβριο για την πλατφόρμα που θα έσωζε τους δανειολήπτες αλλά κάλυψε μόνο 830 από τους πάνω από 50.000 που ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες.

Αποδεικνύεται, πλέον, ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτεψε πραγματικά την πρώτη κατοικία κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι αυτό που και πάλι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: 1η ΜΑΗ, ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής
για την Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά, μέρα συμβολική. Ημέρα μνήμης, τιμής και ευθύνης.

Νέες απειλές, νέοι αγώνες. Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο χρειάζεται διαρκή αγώνα.

Η σημερινή μέρα βρίσκει το Κίνημα Αλλαγής δίπλα στους εργαζόμενους.

Η κρίση που δημιουργεί η πανδημία, απειλεί δικαιώματα δεκαετιών.

Οι νέες μορφές απασχόλησης σημαίνουν για πολλούς μισή δουλειά , μισό μισθό.

Κάποιοι θεωρούν ότι το να μιλάς για δικαιώματα των εργαζομένων είναι μια γλώσσα από το παρελθόν , μια γλώσσα ξύλινη.

Κάποιοι πιστεύουν ότι όλα θα τα λύσει η αγορά.

Και όμως … Οι αξίες και οι αρχές μας, είναι τώρα πολύτιμες όσο ποτέ.

Για μας τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, το κράτος είναι μπροστά. Να καθοδηγεί την έξοδο από την κρίση χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω στα δύσκολα. Να διασφαλίζει την εργασία, τα δημόσια αγαθά , να προστατεύει τη ζωή και την ποιότητας της ζωής.

Μια νέα πορεία για την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι αναγκαία. Ένας νέος δρόμος δημοκρατίας, δικαιοσύνης αλληλεγγύης.

Με όπλα τις προτάσεις μας, τις δικαιωμένες αξίες μας και τις μεγάλες διαχρονικές μεταρρυθμίσεις της Παράταξης της Αλλαγής, δίνουμε τον αγώνα μαζί με κάθε πολίτη για να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι πολλοί και αδύναμοι, για να λάμψει ξανά η ελπίδα στη ζωή μας.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή «10» με τους δημοσιογράφους Φάνη Παπαθανασίου και Νικολ Λειβαδαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Είναι σημαντικό ότι ξαναμπαίνει σε λειτουργία η Βουλή, με πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με επιχειρήματα και ειδικά σε αυτή την περίοδο, που αφήνουμε πίσω τα ζητήματα της υγείας και μπαίνουμε στα ζητήματα της οικονομίας.

Πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Είδαμε σήμερα στη Βουλή από τη Φώφη Γεννηματά, μια πλήρη τοποθέτηση για όλα τα ζητήματα, όπως αυτά που αφορούν την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αλλά και αυτά που έχουν να κάνουν με την παιδεία, την εργασία και ότι προκύπτει από δω και μπρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα για την επιχορήγηση εργασίας, για να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και όρθια την ελληνική κοινωνία και αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσει άμεσα.

Έχουμε προτείνει στην κυβέρνηση ένα πρόγραμμα που συνδέει Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους. Είναι για έξι μήνες και το κοστολογούμε 2 δις ευρώ. Σχετίζεται με την επιδότηση εργασίας σε 1 εκατ εργαζομένους, οι οποίοι πλήττονται σήμερα από την κρίση. Αντί να περιμένουμε κάποιοι από αυτούς να φτάσουν στο ταμείο ανεργίας, λέμε ότι σήμερα, πρέπει να τους ενισχύσουμε και μέσα από αυτούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργήσουμε εμπόδια στην ανεργία και στην ύφεση που έρχεται.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, πρέπει πολύ γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Χρειάζεται διατίμηση στην τιμή της, στο ύψος που είχε πριν ξεσπάσει αυτή η κρίση και φυσικά να δίνονται δωρεάν μάσκες σε όσους είναι σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ. Πρέπει να προστατέψουμε τους ανθρώπους αυτούς, που προσπαθούν διαρκώς και καθημερινά να τροφοδοτούν τους συνανθρώπους τους.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΔΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σε αυτή την περίοδο παρατηρούμε νέο ύφος και νέο ήθος από όλους. Με χαρακτηριστικότερη περίπτωση του κ. Τσιόδρα. Βλέπουμε ότι υπάρχει διαφορετική εκφορά λόγου με επιχειρήματα και πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να υιοθετήσει και ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος, το οποίο συνήθιζε να κραυγάζει τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να δίνει λύσεις.

Η ουσία του ζητήματος είναι ότι σήμερα πρέπει να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο, το οποίο θα αφορά την οικονομία και σε αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι. Εμείς το Κίνημα Αλλαγής, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προτείναμε διακομματική επιτροπή διότι δεν αρκούν οι τρεις μήνες για να προστατευθούν όσοι το έχουν ανάγκη.

Με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ.Βρούτσης κινδυνεύει ένας εργαζόμενος να παίρνει λιγότερα χρήματα από το επίδομα ανεργίας. Άρα όλοι μαζί πρέπει να δούμε πως θα προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους. Αυτό που προτείνουμε είναι, με μια επιδότηση 40% από το πρόγραμμα Sure και από προγράμματα που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορούμε να εγγυηθούμε θέσεις εργασίας και τα χρήματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι των 700 και 800 ευρω, για αυτούς μιλάμε. Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση και εκεί πρέπει να υπάρχουν και συναινέσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει μια επικοινωνιακή καταιγίδα χωρίς να βλέπει το πραγματικό πρόβλημα που έρχεται στην οικονομία.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ

Είναι σημαντικό να πούμε, ότι όλο αυτό χρονικό διάστημα, η Φώφη Γεννηματά ήρθε σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς και κατέθεσε μια σειρά προτάσεων στον δημόσιο διάλογο, όπως για παράδειγμα για τον Πολιτισμό.
Μιλάμε για τα φεστιβάλ, το θέατρο που μαζί με τον πολιτισμό μας, μας έχει κάνει γνωστούς σε όλο τον πλανήτη, και θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι.

Μιλάμε για τον τουρισμό και για τον τρόπο που θα ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις. Εκεί υπάρχει πρόθεση απόλυτης συνεννόησης και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε άμεσα, για να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο.

Επομένως, πρέπει η κυβέρνηση να ανοίξει τα αυτιά της και να μας ακούσει, και ειδικά εμάς που σε όλη αυτή την περίοδο είπαμε τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη. Εκεί που η επιστήμη έδωσε τα φώτα της, την στηρίξαμε, εκεί που είδαμε λάθη όπως στην περίπτωση των voucher, το αναδείξαμε και δικαιωθήκαμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

O ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από διγλωσσία. Άλλα λέει ο κ. Ξανθός, άλλα ο κ.Πολάκης, άλλα λένε κάποια στελέχη που δείχνουν μια μετριοπάθεια στην κρίση, άλλα πολιτευτές τους οποίους αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ να τους διαγράψει. Σε κάθε περίπτωση η χώρα χρειάζεται μια κεντροαριστερά, μια σοσιαλδημοκρατία με αρχές, ιδέες και αξίες και αυτό δεν γίνεται με μισόλογα, γκρίνια και μιζέρια. Χρειάζεται γενναιότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Κίνημα Αλλαγής, έχει δείξει τον δρόμο της αυτονομίας εδώ και πολύ καιρό και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Εκεί που η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτικές αλλαγές, το ΠΑΣΟΚ και η προοδευτική παράταξη, έχουν βάλει την σφραγίδα τους.
Από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέχρι το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις μεταρρυθμίσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Όλα αυτά έχουν το δικό μας αποτύπωμα.

Η ουσία της πολιτικής, είναι να διαμορφώνει καλύτερες μέρες για την πατρίδα και για τους Έλληνες. Σε αυτό τον δρόμο πορευόμαστε αταλάντευτα, αυτόνομα και με στόχο η Ελλάδα να ζήσει καλύτερες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας, όλες τις δημοσκοπήσεις ακόμα και αυτές που γίνονται σε ιδιαίτερες περιόδους, σαν αυτή που ζούμε. Η Φώφη Γεννηματά είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός μετά τον κ .Μητσοτάκη.

Εμείς προχωρούμε στον δρόμο της σοβαρότητας και της ελπίδας. Μας έχουν δείξει πολλές φορές στο 5% και πιο κάτω, εμείς θέλουμε να ξεπεράσουμε το 8,1% των τελευταίων εκλογών. Όταν με το καλό γίνουν εκλογές, θα δούμε τι αποτέλεσμα θα υπάρξει. Εξάλλου, έχουμε μάθει να κάνουμε πολιτική πέρα και πάνω από τις δημοσκοπήσεις και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να ξεπερνάμε τον πήχη που αυτές βάζουν.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήλωση Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, από το Σκοπευτήριο Καισαριανής για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σήμερα, ημέρα της Πρωτομαγιάς, τιμούμε όλους τους εργαζομένους που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έχουμε μπροστά μας την ανηφόρα της νέας οικονομικής κρίσης. Ας αποτελέσει η σημερινή ημέρα αφετηρία αγώνα. Αγώνα με την ενεργή συμμετοχή μας, για να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι.

Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και τις επιχειρήσεις, να κρατήσουμε όρθιους τους εργαζομένους και την κοινωνία.

Να μην επιτρέψουμε να γίνει και πάλι η απειλή της ανεργίας κυρίαρχη, να θέσει σε κίνδυνο την δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή, να απειλήσει ξανά το μέλλον της νέας γενιάς.

Είμαστε μαζί, και σήμερα και αύριο. Για να μπορέσουμε όλα αυτά να τα κάνουμε πράξη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.