Μ. Καλλιονάκης: Στόχος να λειτουργήσουν σύντομα απογευματινά ιατρεία στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Ο Μανώλη Καλλιονάκης, ένα νέο πρόσωπο που εδώ και λιγότερο από ένα μήνα έχει κληθεί να αναλάβει την διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για την κατάσταση που έχει αντιμετωπίσει αυτές τις πρώτες μέρες στο Νοσοκομείο, και το δικό του σχεδιασμό για το πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα φροντίσει για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου για το μέλλον.

Όπως αποδείχθηκε, παρά το μικρό διάστημα που βρίσκεται στο Νοσοκομείο, είχε πολλά να πει και να παρουσιάσει για όσα ο ίδιος φιλοδοξεί να πετύχει και αλλαγές τις οποίες πρόκειται να προτείνει και να εφαρμόσει.

Από τη στιγμή που ανέλαβε, όπως είπε ασχολήθηκε με δύο κυρίαρχα για τον ίδιο ζητήματα. Το πως το Νοσοκομείο θα ανακτήσει τις αρμοδιότητες που του έχουν αφαιρεθεί από το σχήμα συνδιοίκησης που ισχύει στα Νοσοκομεία του Λασιθίου, αλλά και το να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους το Νοσοκομείο δυσκολεύεται να προσελκύσει γιατρούς σε τομείς που έχει τεράστιες ανάγκες, όπως στην Παθολογική κλινική.

Στο πρώτο θέμα όπως είπε, σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ και τον κεντρικό διοικητή Λασιθίου, οι εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι θετικές και το μοντέλο διοίκησης είναι πιθανό να αλλάξει πιθανότατα και με διευρυμένες αρμοδιότητες.

Το ζήτημα της προσέλκυσης γιατρών είναι κάτι περισσότερο σύνθετο και στο οποίο ο κ. Καλλιονάκης στάθηκε ιδιαίτερα, τονίζοντας πως και ακόμα και το γεγονός πως το Νοσοκομείο, ακολουθεί το μοντέλο Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας, ένας οργανισμός δηλαδή που λειτουργεί μόλις σε 8 δομές της χώρας, είναι κάτι προβληματικό και αποθαρρύνει νέους γιατρούς, αφού ακούγοντας τη λέξη Κέντρο Υγεία δεν είναι βέβαιοι για τις προοπτικές της μονάδας και τις συνθήκες εργασίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της εξεύρεσης κινήτρων ο κ. Καλλιονάκης ανέφερε πως στο Νοσοκομείο πρόκειται να λειτουργήσουν απογευματινά ιατρεία, στα οποία το υπάρχων ιατρικό προσωπικό, θα μπορεί προαιρετικά να λειτουργεί τις μέρες που δεν έχει εφημερία, κάτι που συνεπάγεται και περισσότερα έσοδα για τους ίδιους.

Μια ιδέα που όπως λέει, βρίσκει σύμφωνους όλους τους γιατρούς του Νοσοκομείου, και το βασικό εμπόδιο είναι η εξεύρεση διοικητικού προσωπικού που θα εργάζεται απογεύματα. Στο κομμάτι αυτό όπως λέει θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες του ίδιου το επόμενο διάστημα με στόχο πολύ άμεσα τα απογευματινά ιατρεία να μπορούν να λειτουργήσουν.

Η αλλαγή Οργανισμού είναι αυτή που θα φέρει περισσότερα έσοδα και δυνατότητα το Νοσοκομείο να διευρυνθεί με περισσότερους γιατρούς σε όλες τις κλινικές κάτι το οποίο παραμένει βασικός στόχος του Νοσοκομείου και του ίδιου.

Ο κ. Καλλιονάκης αναφέρθηκε επίσης σε χωροταξικές αλλαγές που ο ίδιος θεωρεί αναγκαίες για τη βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Μια βασική αλλαγή αφορά την χρησιμοποίηση της βόρειας εισόδου του Νοσοκομείου, από την πίσω πλευρά, με σκοπό να εξυπηρετούνται από εκεί τα επείγοντα περιστατικά αλλά και να γίνεται η είσοδος των ασθενοφόρων στο Νοσοκομείου, με τις υπάρχουσες πύλες να παραμένουν ανοιχτές για την είσοδο των πολιτών. Παράλληλα για το σκοπό αυτό θα ζητηθεί από το Δήμο Ιεράπετρας να γίνουν κάποιες απαραίτητες μονοδρομήσεις ώστε τα ασθενοφόρα να έχουν άμεση πρόσβαση από όλες τις κατευθύνσεις.

Παράλληλα στόχος είναι η αξιοποίηση του οικοπέδου που λειτουργεί σήμερα ως πάρκινγκ, αρχικά με την κατασκευή μιας αποθήκης που θα απελευθερώσει χώρους εντός του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα υπάρχει η σκέψη κατασκευής ενός ψυκτικού θαλάμου για νεκρούς σε υπόγειο χώρο κάτω από αυτή την αποθήκη, η οποία θα επικοινωνεί με μια σήραγγα με το Νοσοκομείο. Ένας ψυκτικός θάλαμος που αποτελεί πάγιο αίτημα των γραφείων τελετών της περιοχής, με τα οποία υπάρχει ήδη επικοινωνία και συμφωνία για το συγκεκριμένο σχεδιασμό, όπως τόνισε ο κ. Καλλιονάκη.

Η έλευση του αξονικού τομογράφου ο οποίος αναμένεται τους επόμενους μήνες δημιουργεί ένα ακόμα ζήτημα για το Νοσοκομείο, αφού δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος να τον φιλοξενήσει και έτσι θα πρέπει να διαμορφωθεί καινούριος, τόνισε ο κ.Καλλιονάκης.

Γενικότερα ο αναπληρωτής διοικητής ανάφερε πως το σχέδιο επέκτασης προς την βόρεια πλευρά του Νοσοκομείου είναι κάτι που θα εξεταστεί πολύ σοβαρά, θεωρώντας πως θα λύσει προβλήματα βιωσιμότητας του Νοσοκομείου για τις επόμενες δεκαετίες.

Πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.