Μ. Καλαϊτζάκης: «Μονόδρομος» οι νέες εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

η δική του νομική άποψη σχετικά με όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας δίνει σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Μανώλης Καλαϊτζάκης, δικηγόρος που συνέταξε το καταστατικό του συλλόγου, αλλά και της προσφυγής που κατατέθηκε χθες από την πλευρά του Π. Μπαλοθιάρη στο Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζάκη, η νομική πλευρά της κατάστασης μετά τις τέσσερις παραιτήσεις είναι ξεκάθαρη και έτσι ο ίδιος εκτιμά ότι η απόφαση που θα βγει δεν θα είναι δύσκολη.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά τον αγροτικό συνδικαλισμό (και όχι τις συνεταιριστικές οργανώσεις), αλλά και το καταστατικό του συλλόγου, από το 7μελες ΔΣ απαιτείται πλειοψηφία πέντε ατόμων ώστε να μπορούν να ληφθούν νόμιμες αποφάσεις, ενώ μετά τις 4 παραιτήσεις και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιλαχόντες ώστε να τους αντικαταστήσουν, το ΔΣ δεν μπορεί να λάβει οποιαδήποτε νόμιμη απόφαση.

Έτσι η χθεσινή προσφυγή όπως είπε ήταν μονόδρομος ώστε το δικαστήριο να ορίσει ένα προσωρινό διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα μπορεί να λάβει νόμιμες αποφάσεις και έτσι να προχωρήσει στην προκήρυξη νέων εκλογών.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.