Μ. Δραγασάκης: Το Υπουργείο ζητά πιο αξιόπιστα στοιχεία για τη ζημιά στις καλλιέργειες – Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Την ανάγκη να υπάρξει μια πιο συστηματική προσπάθεια από τον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας για να προκύψουν στοιχεία και αποτελεσματικοί τρόποι ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής ενόψει της νέας καλλιεργητικής χρονιάς επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας, Μπάμπης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι με αφορμή την επικοινωνία που υπήρξε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θέλησε να μάθει τις απόψεις της ΕΑΣ για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τα αιτήματα που ζητούνται.

Όπως είπε, από πλευράς ΕΑΣ τονίστηκε η ανάγκη πέρα από όποιες αποζημιώσεις μπορεί να δοθούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, να γίνουν τραπεζικές διευκολύνσεις στους αγρότες ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μικρά ποσά για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη νέα καλλιεργητική χρονιά.

Κι αυτό γιατί ιδιαίτερα οι αγρότες με καλλιέργειες ντομάτας που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα από την αρχή της φετινής χρονιάς, αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες δυσκολίες να ξεκινήσουν νέες καλλιέργειες αφού δεν έχουν καλύψει τα κόστη παραγωγής της χρονιάς, ενώ πολλοί έχουν ήδη χρέη και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις τράπεζες.

Ζητούμενο είναι να βρεθούν μηχανισμοί που θα επιτρέψουν στον καθένα να μπορεί να δανειστεί μικρά ποσά για να μπορεί να καλύψει τα τρέχοντα έξοδά του.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως και από τη χθεσινή επαφή που υπήρξε φάνηκε πως υπάρχει προβληματισμός στο Υπουργείο σχετικά με τα γενικότερα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η περιοχή, αφού διαπιστώνονται πολύ μεγάλες αποκλίσεις σε φορολογικές δηλώσεις και τιμολόγια που κόβονται τα περασμένα χρόνια και έτσι υπάρχει αμφιβολία για το κατά πόσο υπάρχει μια καθαρή εικόνα για την περιοχή και το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που υπάρχει, αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι να διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται.

Με αυτό σαν δεδομένο ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως η ανάγκη να καταγραφούν και να είναι στη διάθεση του καθενός πολύ πιο αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία που θα αποτυπώνουν με ακρίβεια το τι συμβαίνει στον αγροτικό κόσμο, αφού μόνο έτσι θα μπορέσει ο οποιοσδήποτε να έχει αποτελεσματικές διεκδικήσεις.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.