Μ. Ανδρεαδάκης: Όλα τα Νοσοκομεία στο Λασίθι είναι εξοπλισμένα και έτοιμα για αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών


0
(0)

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται στην Ευρώπη και να θεωρείται απλά θέμα χρόνου και η εμφάνισή τους στην Ελλάδα ο διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων στο Λασίθι και του Νοσοκομείο Μανώλης Ανδρεαδάκης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία του νομού και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων.

Τα Νοσοκομεία του νομού όπως είπε είναι πλήρως εξοπλισμένα και έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Για το λόγο αυτό, όπως είπε έχουν γίνει αρκετές ασκήσεις ώστε το προσωπικό να είναι εξοικειωμένο στο πως να χειριστεί ένα περιστατικό το οποίο θα κριθεί ύποπτο.

Το βάρος δίνεται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών όπου υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πως το προσωπικό θα κρίνει ένα περιστατικό ύποπτο και πως θα το διαχειριστεί στη συνέχεια, μέχρι να υπάρξουν απαντήσεις για τα δείγματα που θα δείχνουν αν έχει προσβληθεί από το νέο κορωνοϊό ή όχι, μια διαδικασία που κρατά δύο μέρες.

Οι ύποπτοι ασθενείς όπως είπε τοποθετούνται σε ειδικό δωμάτιο απομόνωσης ενώ το προσωπικό με ειδικές στολές που υπάρχουν σε όλα τα Νοσοκομεία, προχωρά στις απαραίτητες εξετάσεις και στη λήψη δειγμάτων που θα σταλούν για ανάλυση.

Στην περίπτωση που κάποιο περιστατικό εμφανιζόταν θετικό, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ θα αποφασιστεί η συνέχεια και η μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο αναφοράς, που στην περίπτωση της Κρήτης είναι το ΠΑΓΝΗ.

Ο κ. Ανδρεαδάκης τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο πανικός που δημιουργείται στον κόσμο, και κάλεσε τον κάθε ένα να φροντίζει την προσωπική του υγιεινή, να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών, αλλά και να είναι προσεκτικός στα επισκεπτήριά του στα Νοσοκομεία, να μην επισκέπτεται ασθενείς για πολύ ώρα αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.