Μύδια ατμού με λευκό κρασί, απόλαυση!


0
(0)

Αυτή η συνταγή για μύδια αχνιστά δεν είναι μια απλή και συνηθισμένη συνταγή, αλλά ένα από τα αστέρια της ποιοτικής κουζίνας. Θα το αγαπήσει κάθε λάτρης των θαλασσινών. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Yλικά συνταγής

  • 1 κιλό μύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί (αρετσίνωτο)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε και ξεδιαλέγουμε τα μύδια. Πετάμε όσα μύδια έχουν ανοικτό ή σπασμένο κέλυφος.

Όσα έχουν κλειστά κελύφη, τα τρίβουμε πολύ καλά με μια σκληρή βούρτσα, κόβουμε τα «γένια» τους και τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα κρεμμύδια, τα οποία και έχουμε ψιλοκόψει, τον μισό μαϊντανό, το κρασί και τα μύδια.

Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Τα μύδια μας είναι έτοιμα, οπότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Τέλος, σερβίρουμε τα μύδια γαρνιρισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλές για τα μύδια

  • Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό γιατί κατεβάζουν τα μύδια.
  • Όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα, τα πετάμε.
  • Ταιριάζουν τέλεια με ρύζι.

πηγη:supersyntages.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *