Μόνο με… γόνδολες και γαλότσες στο Λίντο
Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)
Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους στην οδό Ευρυτανίας
Δρόμοι που θυμίζουν… Βενετία αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής οι κάτοικοι του Ηρακλείου καθώς η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε πολλά προβλήματα.
Μάλιστα για κάποιους κατοίκους ακόμα και να βγουν από τα σπίτια τους ήταν…πολυτέλεια καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε τόσο που ο δρόμος θύμιζε ποτάμι.

Γνώριμο σημείο είναι πλέον η οδός Ευρυτανίας στο Λίντο Ηρακλείου όπου ήταν αδύνατο να διασχίσει κάποιος πεζός το δρόμο χωρίς…γαλότσες ενώ και τα αυτοκίνητα κινούνται διασχίζοντας το σημείο με χαμηλές ταχύτητες.

Εγκλωβισμένοι στα σπίτια
Μάλιστα όπως σημείωσε 81χρονη μιλώντας στο neakriti.gr: «είμαι άρρωστη και μόνη στο σπίτι. Δεν μπορώ ούτε από το σπίτι μου να βγω. Το νερό έχει φτάσει στην πόρτα των σπιτιών μας και η κατάσταση είναι απελπιστική. Δεν είναι η πρώτη φορά που πλημμυρίζει ο δρόμος και η πυροσβεστική δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει αφού και να απομακρύνουν τα νερά με την επόμενη βροχή θα πλημμυρίσει πάλι. Οι αρχές πρέπει να κάνουν κάτι.».
Η αγανάκτηση ξεχειλίζει για τους κατοίκους που συχνά εγκλωβίζονται στα ίδια τους τα σπίτια.

Πάντως το πέρασμα της Πηνελόπης προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Κρήτη καθώς έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν σπίτια και σχολεία και υπήρξαν εμπόδια στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
πηγη:www.neakriti.gr