Μπουνιαλέτος: Εθελοντικό χαρακτήρα είχε το αίτημα απόσπασης της γιατρού – Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής υγείας του Δήμου


Τελευταία ενημέρωση 4 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ο γενικός ιατρός του νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μ. Μπουνιαλέτος και σύζυγος της ιατρού πνευμονολόγου κ. Παπαδάκη Αναστασίας, θέλησε να πάρει θέση μιλώντας δημόσια μετά το χθεσινό δημοσίευμα του Ράδιο Λασίθι για την αίτηση απόσπασης της ίδιας σε νοσοκομείου του Ηρακλείου και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στην τοπική κοινωνία.
Ο ίδιος τόνισε πως “όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και εδώ στα πλαίσια του εθελοντισμού έγινε η αίτηση απόσπασης σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες αφού ζητήθηκε προφορικά από γιατρούς συγκεκριμένου νοσοκομείου του γειτονικού Νομού να βοηθήσει τους συναδέλφους της. Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν να βοηθήσει το σύστημα υγείας αλλά και να μάθει από το σύστημα υγείας”. Επίσης ο κ. Μπουνιαλέτος αναφέρθηκε στο ότι κάποιοι δε θέλουν το καλό του νοσοκομείου και κατά καιρούς έχουν διώξει με τον τρόπο τους ακόμα και παθολόγους μιλώντας ακόμα και για υπόγειες κινήσεις που σε βάθος χρόνου θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της επιτροπής υγείας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Σαραντώνης, μετά την ενημέρωση που έλαβε από την περασμένη Τετάρτη, κίνησε άμεσα διαδικασίες επείγουσας μορφής για έκτακτη και μονοθεματική συνεδρίαση της επιτροπής ώστε η απόφαση που θα ληφθεί να κοινοποιηθεί άμεσα στους αρμόδιους διοικητικούς φορείς υγείας για να λειτουργήσουν με ταχείς διαδικασίες. Ο κ. Σαραντώνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το θέμα έχει καθαρά πολιτική διάσταση και θα πρέπει άμεσα να λυθεί καθώς εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχει δομή νοσηλείας για περιστατικά κορωνοιού στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, δε μπορείς να την αποψιλώσεις σε ιατρικό δυναμικό. Τόνισε επίσης ότι έχει αναστατωθεί μια ολόκληρη πόλη καθώς δημιουργείται ηθικό θέμα αφού εν μέσω καταιγίδας αποψιλώνεται ένα νοσοκομείο.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.