ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ: Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


0
(0)

1)Δευτέρα 31/05 ώρα 7μ.μ.
Δράση καθαρισμού Πάρκου της Αθήνας, με πρωτοβουλία των Τομέων Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού (Πεδίο του Άρεως).

2)Τρίτη 1/6 ώρα 7μ.μ.

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες Κλιματικής και Κοινωνικής Καινοτομίας».

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής, Υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής.

Συντονισμός: Χάρης Δούκας, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ/Γραμματέας Τομέα Ενέργειας.

Θα μιλήσουν:

Γιώργος Στάμτσης, Dr.-Ing. Παραγωγός ΑΠΕ και ακτινιδίων.
Αλίς Κοροβέση, Γεν. Διευθύντρια ΙΝΖΕΒ.
Φιλότας Νιάρχος, Υπεύθυνος Δράσεων We4All.
Χρήστος Βρεττός, Ενεργειακή Κοινότητα HYPERION.
Μαρία Παπαθεοδώρου, Κλιματική Ακτιβίστρια, Fridays for Future Greece.
Χρήστος Στεφανάτος, EV Loader startup.
Παρέμβαση: Γιώργος Αποστολόπουλος, Γραμματέας Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής.

3)Τετάρτη 2/6 ώρα 12 μεσημέρι.

Παρουσίαση του Δικτύου «Πράσινος Κόσμος» προς τα ΜΜΕ με εισαγωγική ομιλία της Προέδρου Φώφης Γεννηματά.

Την παρουσίαση θα κάνει η Γραμματέας του Δικτύου Νίκη Φούντα.

4) Πέμπτη 3/06.

Α) Επίσκεψη της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στο Περιβαλλοντικό μουσείο Φολόης (Δήμος Αρχ. Ολυμπίας), ώρα 12.

Εθελοντικός καθαρισμός στην θέση Φυτώριο με πρωτοβουλία του Δικτύου «Πράσινος Κόσμος».

Β)Συνέντευξη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στο Regional Growth Conference (εφημερίδα Πελοπόννησος) στην Πάτρα με θέμα New Green Deal (ώρα 8:30μ.μ. με την Δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου).

5) Σάββατο 5/06 – Ημέρα Περιβάλλοντος (ώρα 7:30μ.μ.).

Επίσκεψη της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στο Δήμο Κερατσινίου/Δραπετσώνας (Πολυχώρος Λιπασμάτων) και παρουσίαση της πρότασης μας για τον «Βιώσιμο Μετασχηματισμό της Περιοχής».

Παρεμβάσεις του Δημάρχου και φορέων της περιοχής.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Το παρόν και μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα σαράντα χρόνια συμμετοχής η Ελλάδα ενίσχυσε τη γεωπολιτική της θέση και άντλησε σημαντικά οικονομικά και πολιτικά οφέλη με την είσοδο της στην ΟΝΕ. Παράλληλα συνεισέφερε στην προώθηση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης με ποικίλους τρόπους, από τη διαμόρφωση της διαρθρωτικής πολιτικής συνοχής και αλληλεγγύης (μέσω των Μ.Ο.Π και των Κ.Π.Σ) μέχρι τη διεύρυνση της Ένωσης με την Κύπρο και τις χώρες των Βαλκανίων («Ατζέντα Θεσσαλονίκης 2003) και την ανάπτυξη της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας («Ρήτρα Αμοιβαίας Συνδρομής»). Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συνέβαλαν αποφασιστικά στην ενίσχυση της θέσης της χώρας στην Ένωση, στην εμβάθυνση της ενοποίησης και στην ανάδειξη της πολιτικής και κοινωνικής διάστασης της Ένωσης.

Η αξιολόγηση της 40χρονης παρουσίας μας στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μας εξοπλίζει με την απαραίτητη αυτογνωσία ώστε με αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε το κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον.

Η Ένωση τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες προκλήσεις που απαιτούν εμβάθυνση της ενοποίησης για μια προοδευτική Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι η ευκαιρία για την κατάθεση ιδεών και προτάσεων για μια Ένωση που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολίτων. Η παράταξη μας είναι αταλάντευτα ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή πυρεία της χώρας. Θα είμαστε πρωταγωνιστικά παρόντες με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες σε αυτή τη συζήτηση, για να θέσουμε ψηλά στην ατζέντα τα θέματα της αειφορίας, της αντιμετώπισης των ανισοτήτων, του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, της προστασίας της εργασίας. Προτείνουμε και διεκδικούμε :

Πρώτον, τη Δημοκρατική Ένωση η οποία θα μετεξελιχθεί σε Πολιτική Ένωση ομοσπονδιακής λογικής, δημοκρατικά νομιμοποιημένη με ισχυρούς κεντρικούς θεσμούς, ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νέες δυνατότητες συμμετοχής των πολιτών. Γι’ αυτό και προτείνω τη θεσμοποίηση της διαδικασίας της Διάσκεψης των Πολιτών ως μέσου συμμετοχικής διαβουλευτικής δημοκρατίας σε επίπεδο Ένωσης.

Δεύτερον, την Κοινωνική Ένωση με ισχυρές αναδιανεμητικές πολιτικές και προϋπολογισμό που θα συμβάλει στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, της φτώχειας, της ανεργίας, στην επίτευξη μεγαλύτερης σύγκλισης και κοινωνικής συνοχής. Γι’ αυτό προτείνω τη θεσμοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης ως μόνιμου μέσου στήριξης της ανάπτυξης και διαρθρωτικών αλλαγών στην Ευρώπη αλλά και τη γρήγορη υλοποίηση του Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και την ανάπτυξη κοινής πολιτικής για τη Δημόσια Υγεία.

Τρίτον, την Πράσινη Ένωση με ολοκληρωμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που γεννά η κλιματική κρίση και η 4η βιομηχανική τεχνολογική επανάσταση. Γι΄ αυτό προτείνω την πιστή εφαρμογή του Green Deal και τη δημιουργία ενός κανονιστικού καθεστώτος ευνοϊκού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό χωρίς δημιουργία νέων ανισοτήτων.

Τέταρτον, τη Γεωπολιτική Ένωση με όλα τα μέσα, που θα της επιτρέψουν να έχει ενεργό συμμετοχή στο παγκόσμιο σύστημα για την εδραίωση της ειρήνης, σταθερότητας, συνεργασίας, την προστασία των κρατών μελών της από τις απειλές όπως π.χ. αυτές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία, τη δίκαιη διαχείριση της μετανάστευσης χωρίς να επωμίζονται όλο το βάρος οι χώρες πρώτης γραμμής, κ.α. Γι’ αυτό προτείνω τη γρήγορη επίτευξη της «ανοιχτής στρατηγικής αυτονομίας» της Ένωσης και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής κοινής άμυνας.

Όλες οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να συντελεστούν γρήγορα και με την τροποποίηση των Συνθηκών όπου είναι αναγκαίο.

Η Ελλάδα οφείλει να είναι ενεργά παρούσα στη διαδικασία για τη δημιουργία της νέας Ευρώπης του μέλλοντος.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΪΟΥ

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα και με σημείο συνάντησης τη γωνία των οδών Μουστοξύδη και Βαλτινών στο Πεδίον του Άρεως, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Δράση του Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Πράσινων Δράσεων» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η παρέμβαση αφορά τον καθαρισμό των γειτονικών χώρων πρασίνου στην Αθήνα.

Το Περιβάλλον μας καλεί.

Λέμε όχι στην Κλιματική αλλαγή και συμμετέχουμε!

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.