Μπαράζ αεροδιακομιδών στο Ηράκλειο από Σάμο και Κω


Τελευταία ενημέρωση 20 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Μεγάλη επιχείρηση το απόγευμα στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πέντε περιστατικά τα οποία μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, έθεσαν σε συναγερμό το ΕΚΑΒ

Πέντε περιστατικά τα οποία μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», έθεσαν σε συναγερμό το ΕΚΑΒ, αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Ειδικότερα, γιγαντιαία ήταν η επιχείρηση που στήθηκε το απόγευμα για την αερομεταφορά πέντε σοβαρών περιστατικών από τα νησιά Κω και Σάμο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση έλαβε… μέρος και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε από τη Σάμο στο Ηράκλειο τρία σοβαρά περιστατικά.

Το δεύτερο αεροσκάφος, ένα στρατιωτικό Σινούκ μετέφερε δύο περιστατικά από τη Κω, μεταξύ των περιστατικών και ένα μωράκι.

Πέντε ήταν και τα ασθενοφόρα που απαιτήθηκαν να σπεύσουν για τη μεταφορά των περιστατικών σε νοσοκομεία της Κρήτης.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, για να καλυφτούν από το ΕΚΑΒ τα έκτακτα αυτά περιστατικά χρειάστηκε να σπεύσει και ασθενοφόρο που βρίσκεται στον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Από την Κω στο Ηράκλειο με Σινούκ

Ειδικότερα, από την Κω ήρθαν δύο περιστατικά, μία 50χρονη γυναίκα, η οποία ήταν διασωληνωμένη και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου – συνοδευόμενη από γιατρό ετοιμότητας του ΕΚΑΒ – καθώς δεν υπάρχει κρεβάτι σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Επίσης από την Κω στο Ηράκλειο έφτασε και ένα βρέφος με αναπνευστική δυσχέρεια και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Από την Σάμο με το πρωθυπουργικό

Από την Σάμο έφτασε ένα 12χρονο παιδί με κάταγμα λεκάνης, το οποίο θα νοσηλευτεί στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μία 25χρονη γυναίκα έγκυος, με επιπλοκές για την Μαιευτική του ΠΑΓΝΗ, ένα 17 μηνών μωράκι με αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.